Ma Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.
A+ A A-

Homeopátia - a magyarok 44 százaléka szerint hasznos

Bővebben...A diplomások közül sokkal többen tartják hasznosnak a homeopátiát, mint a csak nyolc általános iskolát végzettek.

Utolsó frissítés: 2017. november 11. szombat, 05:51

Találatok: 1063

Homeopátia: hasznos vagy ártalmas?

Bővebben...Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne. A homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása a placebohatással magyarázható. Sőt, a homeopátia kártékony is lehet azáltal, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybevételétől. Ez a lényege annak a szakvéleménynek, amelyet szeptember 20-án adott ki az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete. A testület javaslatokat is megfogalmaz, és ezeknek nem fognak örülni az évi 1 milliárdos homeopátia-üzletág résztvevői.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 28. csütörtök, 19:10

Találatok: 1477

Természetes eredetű hatóanyagok a modern orvoslásban

Bővebben...A gyógy- és aromanövények napjainkban egyre fontosabb szerepet játszanak a világ népességének egészségmegőrzésében. Mindezek ellenére sokszor nem vagyunk tisztában e készítmények kívánatos és nemkívánatos hatásaival, kevésbé ismertek a mellékhatások, a gyógynövény-gyógyszer interakciók. A „Természetes eredetű hatóanyagok a modern orvoslásban” Országos Konferencia szervezői éppen ezért összefoglalják a legmodernebb ismereteket, hogy e készítmények a modern orvoslás sikeres kiegészítő eszközei lehessenek, és elkerülhessük a veszélyeket.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 10517

Fesztivál a lelki egészség megőrzéséért

Bővebben...Az alternatív táplálkozásról és gyógyászatról szóló előadások mellett új mozgás- és légzésterápiák bemutatása is szerepel a Harmónia Átriumpatika elnevezésű fesztiválon, amelyet szeptember 1-jén rendeznek meg Budapesten.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5650

Cseppekben az egészség - lélekvirágok energiája

Bővebben...Kékgyökér, rezgőnyár, szelídgesztenye, vadalma, szilfa, napvirág, békaliliom – és sorolhatnánk tovább, hiszen 38 olyan virágról terjedt el, vált ismertté, hogy virágeszenciájuk gyógyító cseppekként segítenek lelki és testi bajok gyógyításában.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 7026

Egyen cseresznyét köszvényrohamok ellen!

Bővebben...A cseresznye fogyasztása csökkentheti a köszvényes rohamok kockázatát – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 9556

Vegetáriánus fesztivál - koncertek és főzőtanfolyam

Bővebben...Csoportos jóga, relaxációs és táncfoglalkozások mellett főzőtanfolyamok és koncertek is várják a közönséget az ingyenes Vegetáriánus fesztiválon augusztus 25–26-án Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5865

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!