Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Tenyérelemzés

Michelangelo Caravaggio 031A tenyérjóslás és tenyérelemzés ősi mesterség, igazi fejlődése azonban a hellenizmus korában i.e. 3. évszázad környékén indult meg. Ez a tudomány természetesen összefügg az asztrológiával és a szignatúra tannal (a bolygók lenyomatait, hatásait elemző tudomány).

A tenyérelemzés tehát nagyon régi „művészet-tudomány”, mely kulcsszerepet játszik az egyén pszichológiai és fizikai jellemzésénél. Minden kéz egy térkép, egy életet tükröz.

Lehetővé teszi, hogy következtessünk a múltra, jelenre és jövőre, meghatározzuk a képességeket és tehetségeket, megítéljünk egészségi állaptokat, leírjuk a hajlamokat és felbecsüljük a lehetőségeket.

Chirognómia és chiromantia

A tenyérelemzésnek minden esetben a kezet teljességében kell vizsgálnia és alaposan tanulmányoznia! Két tudományág egybefonódását figyelhettük meg az elmúlt időben: ezek a chirognómia és a chiromantia.

A chirognómia a kéz és az ujjak formáját vizsgálja, az emberi alkat és jellem örökletes tényezőire mutat rá; A chiromantia a tenyér vonalaira és a tenyéren elhelyezkedő jegyekre összpontosít, és kutatja a múlt, jelen és jövő eseményeit.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Módszerek

A kézolvasás egy adott személy egyéniségének és jövőbeli életének a meghatározásának gyakorlati alkalmazásából áll, amely a tenyér olvasásával történik. A tenyéren található különféle vonalak (például szívvonal vagy életvonal) és dombok (például Vénusz-domb vagy Jupiter-domb) a tenyérjósok szerint más és más jelentéssel rendelkeznek relatív méretük, minőségük, erősségük és metszéspontjaik alapján. Néhány nép szokásai szerint, a tenyérolvasók az ujjakat, ujjvégeket, körmöket, a tenyér alakját és színét, valamint a kéz hajlékonyságát is vizsgálják.

A jósok az olvasást általában a személy domináns kezével (azzal a kézzel, amelyet gyakrabban használ és amellyel ír) kezdik. A hagyomány szerint a másik kéz az előző életről, a karmáról és az öröklött tulajdonságokról ad információkat.

A hagyományos tenyérjóslás (a legszélesebb körben elterjedt kézolvasás) alap szerkezete a görög mitológiából származik. A tenyér és az ujjak különféle területei egy istenhez vagy istennőhöz köthetők, és ezek a személy adott témához való kapcsolatát jellemzik. A gyűrűsujj például Apollóról, a művészetek istenéről van elnevezve, és ez az egyén művészetekkel, irodalommal és a zenével való kapcsolatát jellemzi.

Kézformák

Attól függően, hogy a tenyérjóslás milyen formáját alkalmazzák, és hogy az olvasás milyen típusát használják, a kézolvasók több fajta kezet különböztetnek meg, a kéz formája, hajlékonységa, az ujjak, az ujjvégek, a tenyér, a bőr és az ujjak színe, a tenyér és az ujjak mérete (hosszúnak tekintjük az ujjakat, ha a középső ujj ugyanolyan hosszú vagy kissé hosszabb, mint a tenyérnek a középső ujj tövétől a csuklóig mért távolsága, az ujjakat rövidnek tekintjük akkor, ha ez a távolság kisebb) szerint.

A legtöbb tenyérjós iskolában a kezeket négy nagy csoportra oszthatjuk, amelyek a négy alapelemből származnak. Úgy gondolják, hogy a kézforma alapján az egyén a négy alapelemnek megfelelő tulajdonságokat visel.

A négy tenyértípus a következő:

    1.    a Föld – Jellemzője a széles, négyzet alakú tenyér és a rövid ujjak.
    2.    a Levegő – Jellemzője a négyzet alakú, vékony tenyér és a hosszú ujjak, valamint a rugalmasság.
    3.    a Tűz – Jellemzője a téglalap alakú tenyér és a rövid ujjak.
    4.    a Víz – Jellemzője a téglalap alakú tenyér és a hosszú ujjak.

Az emberi tenyér fővonalai

eletvonalak

1. Életvonal,
2. Fejvonal,

3. Szívvonal,

4. Vénusz öve,

5. Nap-vonal,

6. Merkúr-vonal,

7. Sorsvonal.

Kapcsolódó kifejezések: kézolvasás  tenyérelemzés  tenyérjóslás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!