Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Arcdiagnosztika

arcArcvonástan, arcelemzés; az arc beszédes formáiból való „olvasás”. Az arc és a test más területei tükrözik az egészségi állapotot. Bizonyos helyeken a betegségek jól látható nyomokat hagynak, amelyekből a hozzáértő „olvashat”.

A vizuális arcdiagnosztika képes észrevenni a még ki nem alakult betegségeket is. A módszer segítségével kimutathatóak azok a betegségfolyamatok, amelyek energetikai szinten már elindultak, de a fizikai testen még elváltozásokat nem okoztak. A vizuális arcdiagnosztika hatalmas előnye a prevencióban, az egészség megtartásában mutatkozik meg. A régi Kínában az orvos akkor kapott pénzt, ha a paciense egészséges volt, ha megbetegedett, akkor ingyen kellett gyógyítania. A bölcs nem azt gyógyítja, aki már beteg, hanem azt, aki még egészséges. Az egészség erejét kell növelni a paciensben, ehhez azonban korán észre kell venni a betegedésre utaló jeleket, rendellenességeket.

A vizuális arcdiagnosztika kiváló út önmagunk megismerésére. A kapott információkat arra tudjuk használni, hogy segítséget nyújtson a személyes útkeresésben, legyen szó bármely életterületről. A jót kell megtalálni és erősíteni önmagunkban és másokban egyaránt. Minél többet tudunk hibáinkról és erényeinkről, annál több az esély a fejlődésre, életünk pozitív alakítására.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Az ősi és a modern arcdiagnosztika az arcot három részre tagolja: alsó, középső és felső zóna


1. Felső zóna (hajtőtől szemöldökig): a homlok az intelligencia helye, s a SZELLEMET reprezentálja.


2. Középső zóna (szemöldöktől az orrhegyig): a LÉLEK, és a PSZICHÉ zónája, mely jelzi az illető fogékonyságát más lelkekkel szemben.


3. Alsó zóna (orrhegytől az állcsúcsig): az ösztönvilág, az anyagiak, a TEST zónája.

Mindhárom zóna arányos: Ritka eset. kiegyensúlyozott, harmonikus egyéniség, aki ha nem is a legjobb mindenben, de mindenhez ért.


Hangsúlyos felső zóna: erős absztrakciós készség, spirituális ideálok. Gyenge akaraterejű, érzelmes, nem vezető tipus, aki domináns intelektusa miatt visszahúzódó, kritikus, s szélsőséges helyzetben cinikus.


Erős állkapocs: céltudatosság, törtetés

Hangsúlyos középső zóna: Barátságos, társaságkedvelő, gondoskodó, érzelmes. Gyengéje az érzelmi instabilitás, a türelem és kitartás hiánya főleg a konfliktushelyzetben. Erős művészi hajlamokkal és képességekkel rendelkezik.


Hangsúlyos alsó zóna (különösen az állkapocs): célratörő személyiség, kit nem tántorítanak el a konfliktusok. Anyagias beállítottságú, s fontos neki a társadalmi pozíciója. Csak akkor találja meg életének valódi értelmét és célját, ha sikerül elsajátítania az együttérzést és a megértést.


Határozott felső és középső zóna: Fejlett szellemi intellektus, művészi ambíciók jellemzik


Határozott felső és alsó zóna: változékony hangulat, gondolkodó, a társas életben lehetnek problémái.

Bal arcfél (nőies): legbelső én, kreativ, rejtett oldal, születési adottságok


Jobb arcfél (férfias): logikusság, külvilág felé mutatott én. Megmutatja, hogy milyenné formálódtunk, és jelenleg hol tartunk.


A két arcfél közötti nagyfokú eltérés: nem harmónikus, kevéssé hiteles, ellentmondásos.

Néhány arc-elváltozás és azok háttere

Szemöldök, orrszárnyak kanyarulatai

Tünetek: gyulladt, eres, hámló, korpás szeborrheás képlet.
Okok: a vastagbél, a bél-, a máj- és a lépkanyar krónikus, változó intenzitású gyulladása.

Homlok

Tünet: a homlok csúcsokon barna foltosság, főleg a nőknél, nyáron.
Ok: a mellékvese működésének végső kimerülése, például folyamatos stressz állapot (distressz) miatt.

Az orrtő és a szemöldökök köze

Tünet: két mély barázda.
Ok: a máj tartós, belső eredetű alkoholterhelése (endo etilizmus) és belső toxikózisa (endotoxikózis).

Kapcsolódó kifejezések: arcdiagnosztika 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!