Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Skalpdiagnosztika

kep fejteruletekA skalpdiagnosztika a fejbőr és a szervek állapotának kölcsönhatásaira, összefüggéseire mutat rá. A diagnosztika Kis Éva holisztikus hajgyógyász nevéhez fűződik, aki a következőképpen foglalta össze annak lényegét.

Hajgyógyászként természetgyógyászati alapon, holisztikusan keresem a hajhullás és a fejbőr panaszainak okát. Az állapotfelmérésnél a mikrokamerás hajvizsgálat mellett alkalmazott manuális vizsgálat – a gerinc és a hasi szervek kitapintása – a vizuális diagnosztika – a test szerte megjelenő „jelzések” értelmezése – és a toxinteszt-vizsgálat – az egyes szervek méregterhelésének mérése – számtalan olyan összefüggést tárt fel előttem, melyek az évek során segítettek megérteni a fejbőr és a szervek közötti kölcsönhatásokat.

Teljesen más nézeteket vallok a hajhullás, a kopaszodás hátteréről, hiszen a fejbőr betegségei nem mások, mint a szervezet segélykérő jelzései. Kialakult egy olyan diagnosztikai térkép, mely még a kevésbé hozzáértő számára is megmutatja a kölcsönös kapcsolatot a fejbőr adott területei és a szervezet megfelelő részei között.

Lelki állapotunk, rossz gondolataink, negatív érzelmeink „besűrűsödése”, anyagivá válása – vagyis a betegség – a fejbőr bizonyos területein ugyanis már jóval a szervi problémák észlelése előtt láthatóvá válik.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Nem hiszek a „hormonális”, „öröklött”, „férfias” kopaszodásban, amibe bele kellene törődnünk. A góckutatás és a laborvizsgálatok gyakran nem járnak sikerrel, így sötétben tapogatózás csupán az esetleges gyógyszeres terápia, amely csak tovább ronthatja a helyzetet, az amúgy is mérgekkel terhelt szervek állapotát, és fogyasztja a szervezet – főleg a fejbőr – fogytán lévő ásványanyag készletét. A kopaszodás csak 1%-ban hormonális eredetű!

Fejbőrünk a benne található ásványi anyagokkal és nyomelemekkel szervezetünk kémiájának közömbösítő vésztartalékát képezi. Ha azonban már az összes tartalékát elhasználta, akkor nem marad tápanyag a hajnövekedés számára. Ráadásul, a hajképzésért felelős anyasejtek ötszörös anyagcseréjének köszönhetően sokkal előbb jelzik a hiányokat, a problémákat, mint bármi más a szervezetben.

Bővebben:
Kis Éva írása »

Kapcsolódó kifejezések: hajhullás  kopaszodás  skalpdiagnosztika 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!