Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

Vércseppanalízis

vercseppanalizisAz orvoslás több évezredes fejlődésében a prevenció, a megelőzés alig száz éves múltra tekint vissza, fontosságának felismerése azonban mára jelentős szemléletváltozást hozott az egészségpolitikában. A kutatások bebizonyították, hogy a dolgozó ember akkor lehet eredményes, sikeres munkájában és magánéletében egyaránt, ha egészséges.

Az Enderlein-féle sötétlátóteres vércseppanalízis egyfajta diagnosztikus szűrővizsgálat, amely rendszerint igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják a vérükben kimutatható esetleges elváltozásokat. Ezt követően pedig a terápia hatását egyrészt közérzetükön (majd a leleteken) észlelhetik, másrészt saját szemükkel ellenőrizhetik a változást egy esetleges későbbi vércseppanalízis alkalmával.

Mit tükrözhet egy csepp vér?

Egyénre szabott információ nyerhető a vér alakos elemeinek állapotáról és működőképességéről  az immunrendszer aktivitásáról, gyengeségéről, valamint a kórokozók – baktériumok, vírusok, gombák – jelenlétéről. Kimutathatóak lesznek az anyagcsere-zavarok, degeneratív megbetegedések, azok kockázata, a tumoros betegségre való hajlam. Információ nyerhető a környezeti terhelések (például szabad gyökök, nehézfémek, mérgező anyagok) káros hatásairól, a fehérje- vagy zsírtúlterhelésről, savas vagy alkalikus belső környezetről, stressz okozta károsodások mértékéről, ásványok és vitaminok aktuális szintjéről.

A vizsgálat menete

Az ujjbegyből vett egyetlen kis vércsepp szükséges hozzá. Ezt a vércseppet egy speciális, sötétlátóteres mikroszkóppal vizsgálják, festés nélkül, akár 1200-szoros nagyításban. Már az első pillantás felvilágosítást ad a szervezet sav-bázis egyensúlyáról és fehérjeháztartásáról. A máj, a vesék és a belek terheltsége is azonnal felismerhető, sőt az immunrendszer összteljesítménye is nyomban megítélhető. És mivel a mikroszkópos vizsgálat órák múlva, vagy akár másnap is megismételhető, a vérben végbemenő változások és azok sebessége is jól nyomon követhető.

Kockázati tényezők

Mi okozhatja a vér minőségi változását? Legtöbbször a helytelen táplálkozás, társulva a betegségeket előidéző olyan civilizációs tényezőkkel, mint a stressz, a mozgáshiány, a rossz keringés, a salakanyagok felhalmozódása, elektroszmog és az oxigénhiány. De nagy szerepet játszik a belső miliő megváltozásában a környezetszennyezés vagy a toxikus anyagok, nehézfémek lerakódása, valamint a szervezet savasodása. Rontja a képet a hiányos emésztés, a rossz felszívódás és az élvezeti szerek fogyasztása. A vér sötétlátóteres mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen diagnosztizálható panaszok okainak felderítése, mint a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam. A vizsgálat igen nagy előnye, hogy olyan testre szabott terápiás tervet lehet készíteni, ami a beteg szervezetének sajátos szükségleteihez igazodik. A gyógyulásnak mindig sarokpontja a beteg aktív részvétele a gyógyulásban. A sötét látóteres élő vércseppanalízistől szemléletesebb, figyelemfelkeltőbb módszert keresve sem találnánk.

Paradigmaváltás a medicinában holisztikus szemlélettel

Dr. König A. Edwin a nyugati- és a keleti orvoslást képviseli holisztikus szemléletével. 2002-ben doktorált (Ph.D.) a Semmelweis Orvostudomány Egyetemen. Ezt megelőzően és követően, több hazai, Európai és Amerikai Egyetemen és Kutató központban folytatott kutatást, onkológia - molekuláris patológia szakterületeken. Főbb területei a "nyugati oldalon" a prevenciós (megelőző) medicina, molekuláris diagnosztika és tanácsadás, nemzetközi szinten folytatott onkogenetikai kutatások, onkogenetikai szaktanácsadás a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eljárásokkal.

A „keleti” póluson a Hagyományos Kínai Orvoslást ötvözi az Energetikai Bio-Információs Medicinával. A Reiki képzésen túl Hagyományos Kinai Orvoslásból, Természetgyógyászatból vizsgázott. Kanadában onkohemetológiai és belgyógyászati területeken folytatott géndiagnosztikai vizsgálatokat a doktori képzése során. Svédországban a Karolinska Egyetem Genomikában dolgozott a híres Nobel díjas csoportban, majd Ausztriában a Grazi Medizinische Universitate LKH-n, az Új Patológiának vezetett gén és egyénre szabott diagnosztikai fejlesztést, amelynek a továbbiakban is külsős tanácsadójaként tevékenykedik. Olyan területet képvisel különböző Európai szakhelyekkel, kutatókkal és klinikákkal együttműködve, ami az egyénre szabott diagnózist és annak terápiás orvoslását teszi lehetővé.

Vércseppanalízis
A vizsgálatra előzetes időpont egyeztetéssel lehet jelentkezni a BioGroup elérhetőségein!

Kapcsolódó kifejezések: vércseppanalízis 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!