Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Kronobiológiai elemzés

modok-bioA kronobiológia (időbiológia) egyik ága a bioritmológia (bioritmus-számítás), a másik pedig a pszichogenetika, amely az egyén születésének napjára jellemző kozmikus hatásokkal foglalkozik. Ezek a hatások ugyanis jelentősen befolyásolják tulajdonságainkat és képességeinket.

Egyéniségünk jellemzőinek tudatosítása, elfogadása és előnyös felhasználása megkönnyíti önmagunk megismerését, személyiségünk fejlesztését, segíti párválasztásunkat és emberi kapcsolatainkat – írja az alternativgyogymódok.hu.

Az asztrológia is a születés időpontjának figyelembevételével állapítja meg az egyén jellemképét, de a horoszkóp felállításakor a bolygók elhelyezkedését és egymással való kapcsolatát vizsgálja. A kronobiológiai pszichogenetika azonban a születés évének, hónapjának és napjának számjegyeit használja fel, és ezek segítségével állapítja meg az egyén adottságait jellemző számokat. A számokhoz tartozó jellegzetességeket egy részletesen kidolgozott rendszer tartalmazza. Mindenki saját bőrén tapasztalhatja a módszer működőképességét. A születési dátum alapján kapott jellemzés pontosan fedi az egyén temperamentum típusát, érzelmi beállítottságát és intellektuális tulajdonságait.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Mikor az ember megszületik, szüleitől örökölt tulajdonságokat hoz magával. Emellett azonban a születés napján érvényesülő kozmikus hatások is befolyásolják a személyiség jellemzőit. Tehát a születés napjának ismeretében megállapítható, hogy az adott ember milyen, az egész életére kiható tulajdonságokkal rendelkezik. A későbbiek folyamán jelentkező hatások - a nevelés, a tanulás és az élettapasztalatok - ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá. A velünk született fizikai (vitális), érzelmi és intellektuális tulajdonságokat gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani – pozitív vagy negatív irányban – igen.

Minden temperamentumnak van erős és gyenge oldala, amelyek előnyt vagy hátrányt jelentenek egyik vagy másik tevékenységben. Félre kell tenni azt a társadalmi sztereotípiát, hogy van jó és rossz temperamentum. Hasznos, ha az ember ismeri erősségeit és gyengéit, ki tudja használni előnyös tulajdonságait, az intellektus és az akarat segítségével pedig kompenzálni tudja gyenge oldalát.

Velünk született idegrendszeri adottságunk megmutatja, hogy bizonyos típusú foglalkozások végzésére nagyobb, alkalmasabb energiával rendelkezünk. A fizikai kontúr adataiból megtudhatjuk, hogy a központi idegrendszerbe érkező ingerekre hogyan reagál az illető, ami a cselekvés, viselkedés ritmusát és a pszichikai folyamatok intenzitását mutatja meg energetikai és dinamikus sajátosság szempontjából. Ebből következően, ha valaki nem a saját habitusának kedvező foglalkozási területen tevékenykedik, a folyamat könnyen betegséghez vezethet, akár azért, mert túlterheli magát, akár azért, mert nem használja ki a rendelkezésre álló energiát.

Kapcsolódó kifejezések: bioritmus  kronobiológia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!