Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.
A+ A A-

Okos terápiával kicselezhető a daganat ellenállása

Bővebben...Az emlőrákos betegek életkilátásait javítaná az az új terápia, amelynek állatkísérletei már sikeresnek bizonyultak. A kezeléssel azt szeretnék elérni a kutatók, hogy a gyógyszerekkel szemben ne alakuljon ki ellenállás a daganatokban.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 19. kedd, 17:22

Találatok: 71

Tíz másodperc alatt mutatja ki a rákos szövetet

Bővebben...Tíz másodperc alatt azonosítja a rákos szövetet egy toll formájú kézi műszer, amelyet a Texasi Egyetem tudósai fejlesztettek ki - tudósított a BBC hírportálja csütörtökön.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 08. péntek, 13:23

Találatok: 107

Zika vírus gyógyítja az agydaganatot?

Bővebben...A csecsemőknél súlyos agyi deformációt okozó zikavírus új gyógymódot kínál a felnőttek agydaganatára egy friss amerikai kutatás eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 07. csütörtök, 05:04

Találatok: 63

Magyar kutatók új térképe a betegségek kapcsolatairól

Bővebben...Négy magyar kutatócsoport összefogott, és egy hatalmas egészségügyi adatbázis elemzésével új, olykor meglepő kapcsolatokat mutattak ki ismert betegségek megjelenése között. Kóros elhízás, depresszió és cukorbetegség, migrén és irritábilis bél szindróma – a most közzétett térkép sokat segíthet a komplex betegségek biológiai hátterének megértésében, de hozzájárulhat a precíziós medicina és személyre szabott orvoslás fejlődéséhez is.

Utolsó frissítés: 2017. augusztus 21. hétfő, 11:30

Találatok: 148

A túl sok cukorfogyasztás depressziót okozhat a férfiaknál

Bővebben...A túl sok cukrozott üdítőital, sütemény és más édesség fogyasztása növeli a depresszió kockázatát férfiaknál - derítették ki brit kutatók, akik ugyanezt az összefüggést nők esetében nem tudták kimutatni.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. július 31. hétfő, 15:12

Találatok: 139

Filmre vették hogyan terjednek a rákos sejtek

Bővebben...Japán kutatók filmre vették, hogyan terjednek és képeznek áttéteket az egyes rákos sejtek egerek szervezetében - számolt be róla a BBC hírportálja.

Utolsó frissítés: 2017. július 07. péntek, 15:14

Találatok: 226

Magyar kutatók: összefügg a retina és az agykéreg mozgásérzékelése

Bővebben...Bázelben dolgozó magyar kutatók egereken végzett kísérletekkel bizonyították, hogy a látás során a mozgások irányát a szemben található retina és az agykérgi idegsejthálózatok egymásra épülő tevékenysége értelmezi.

Utolsó frissítés: 2017. június 03. szombat, 05:14

Találatok: 307

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!