Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
A+ A A-

Daganatos betegségek: nagyobb a balsors szerepe, mint gondolták

Bővebben...A tudósok első alkalommal becsülték meg, hogy a daganatos betegségeket milyen arányban váltja ki a környezet, az életmód, az öröklés vagy a véletlenszerűség. A Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint több mint 66 százalékban random mutációk okozzák a bajt.

Utolsó frissítés: 2017. március 26. vasárnap, 08:11

Találatok: 11

A leukémia 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelent meg

Bővebben...A leukémia legkorábban 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelenhetett meg - állapította meg egy új brit tanulmány kövületminták elemzése nyomán.

Utolsó frissítés: 2017. március 17. péntek, 03:07

Találatok: 38

Évekre „lefagyasztható” a szklerózis multiplex egy hatékony, de kockázatos kezeléssel

Bővebben...Legalább öt évre képes „lefagyasztani” a betegséget és megállítani annak súlyosbodását a szklerózis multiplexszel (SM) élő pácienseknél egy hatékony, de kockázatos kezelés - számoltak be az eredményeikről orvosok a JAMA Neurology című folyóiratban.

Utolsó frissítés: 2017. február 27. hétfő, 11:11

Találatok: 123

Hatékonyabb terápiák bevezetése is cél a nemzeti agykutatási programban

Bővebben...Hatékonyabb diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetése is szerepel a nemzeti agykutatási program célkitűzései között - mondta el Oberfrank Ferenc, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal program-igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. február 24. péntek, 13:27

Találatok: 80

Új idegsejtcsoportot fedeztek fel az agyban a NAP kutatói

Bővebben...Az agyvelő regenerációs folyamatainak megértését segítheti a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése: a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) „B” alprogramja keretében olyan új idegsejtcsoportot írtak le az agyvelőben, amelyek arra szolgálnak, hogy egy adott célterület felé irányítsák az újonnan képződő sejteket. A Dr. Alpár Alán, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet docensének vezetésével végzett kutatás eredményeit a Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) című rangos multidiszciplináris folyóiratban tették közzé.

Utolsó frissítés: 2017. február 23. csütörtök, 05:38

Találatok: 171

A magzat neme befolyásolja a kismama immunreakcióját

Bővebben...A magzat neme befolyásolja a kismama szervezetének immunválaszát - állapította meg az Ohiói Állami Egyetemen orvosainak tanulmánya.

Utolsó frissítés: 2017. február 16. csütörtök, 17:14

Találatok: 121

Tizennégy új fejlődési zavart azonosítottak brit genetikusok

Bővebben...Tizennégy új fejlődési rendellenességet azonosítottak gyerekeknél brit genetikusok - írta a Science Daily tudományos portál.

Utolsó frissítés: 2017. január 29. vasárnap, 17:57

Találatok: 398

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!