Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.
A+ A A-

Ónodi-Szűcs: jövőre 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

Bővebben...A jövő évi költségvetési tervezetben 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre - mondta  az egészségügyért felelős államtitkár egy szakmai fórumon pénteken Siófokon. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, az idei és a jövő évi ágazati növekmény a GPD 1,5 százalékát teszi ki.

Utolsó frissítés: 2017. április 29. szombat, 06:39

Találatok: 6

MKSZ: üdvözlendő az egészségügyi kiadások növekedése, de nem elég

Bővebben...A Magyar Kórházszövetség üdvözli, hogy ismét nőni kezdtek az egészségügyre fordított közkiadások, ugyanakkor fontosnak tartja jelezni, hogy a béremelések területén további - hasonló nagyságú - lépések szükségesek a biztonságos betegellátáshoz, az elvándorlási folyamat megfordításához.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 04:52

Találatok: 24

Védőnők egyesülete: ki kell terjeszteni az egészségügyi bértáblát a védőnőkre

Bővebben...Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. április 24. hétfő, 17:54

Találatok: 33

Az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent, mérséklődtek a betegek terhei

Bővebben...A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

Utolsó frissítés: 2017. április 21. péntek, 03:39

Találatok: 38

ÁEEK: az egészségügy hatékonyabb működését szolgálja a kollektív szerződés

Bővebben...Az egészségügyben dolgozók jobb megbecsüléséhez, az egészségügy hatékonyabb működéséhez járul hozzá a szerdán aláírt kollektív szerződés - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

Utolsó frissítés: 2017. április 18. kedd, 04:00

Találatok: 23

Az egészségügyi dolgozók életkörülményei voltak ismét napirenden

Bővebben...Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkár a Magyarországi Szociális és Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) mint sztrájktárgyaló partnerek, valamint stratégiai partnereik, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselőivel.

Utolsó frissítés: 2017. április 07. péntek, 04:39

Találatok: 46

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

Bővebben...A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist - mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Utolsó frissítés: 2017. március 13. hétfő, 05:36

Találatok: 61

3-4 év alatt megújulhat a fővárosi sürgősségi betegellátás

Bővebben...Budapesten három-négy év alatt lehet elérni, hogy a sürgősségi ellátás jelentős része megújuljon, erre a kormány idén 50 milliárd forintot költ - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. március 11. szombat, 13:55

Találatok: 62

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Bővebben...Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, 2017-ben 890 szakorvosjelölt kap ösztöndíjat - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. március 17. péntek, 06:57

Találatok: 80

Az Emmi új nemzeti népegészségügyi stratégiát dolgoz ki

Bővebben...Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.

Utolsó frissítés: 2017. március 06. hétfő, 14:56

Találatok: 78

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!