Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.
A+ A A-

Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér - elindult a próbaüzem

Bővebben...Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. február 16. csütörtök, 17:38

Találatok: 40

A hálapénz kérdésének rendezését kéri a Reszasz az igazságügyi minisztertől

Bővebben...Az igazságügyi miniszterhez fordul a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) az utólag elfogadott hálapénz jogbizonytalanságának rendezése érdekében - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Utolsó frissítés: 2017. február 16. csütörtök, 17:21

Találatok: 23

Ónodi-Szűcs: az egészségügyi intézmények jobban gazdálkodnak

Bővebben...Jobban gazdálkodnak az egészségügyi intézmények, mint korábban, és az utóbbi években csökkent az adósságuk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. február 03. péntek, 02:50

Találatok: 71

Nyártól egyetemi kórházként működik a debreceni Kenézy

Bővebben...A Kenézy kórház, amely január elsejétől került a Debreceni Egyetem (DE) fenntartásába, a szenátus döntése értelmében nyártól egyetemi kórházként működik - hangzott el az erről rendezett, zárt ajtók mögött tartott főorvosi-főnővéri értekezleten, amelyről az egyetem sajtóirodája szerdán tájékoztatta az MTI-t.

Utolsó frissítés: 2017. január 25. szerda, 17:17

Találatok: 125

Ónodi-Szűcs Zoltán: tovább csökkennek a várólisták

Bővebben...Tovább csökkennek a kórházi várólisták, a kormányzat idén is 5 milliárd pluszforrást fordít erre a célra - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Utolsó frissítés: 2017. január 19. csütörtök, 12:09

Találatok: 91

Ónodi-Szűcs: ellátásszervezés nélkül nem lehet megoldani a problémákat

Bővebben...Hiába tesznek óriási pénzeket az egészségügybe, ellátásszervezés nélkül nem lehet megoldani a problémákat - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten, az önkormányzati egészségügyi napok szimpóziumán.

Utolsó frissítés: 2017. január 18. szerda, 06:30

Találatok: 100

Tavaly 96 háziorvosi praxist töltöttek be az Emmi pályázatán keresztül

Bővebben...Tavaly 96 háziorvosi praxist töltöttek be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának pályázatán keresztül országszerte, a nyertes pályázók legalább négyéves szolgálati időt vállaltak.

Utolsó frissítés: 2017. január 17. kedd, 10:47

Találatok: 70

Ismét tárgylóasztalnál az érdekvédők és az államtitkárság

Bővebben...Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a velük stratégiai partnerségben lévő szervezetek képviselőivel.

Utolsó frissítés: 2017. január 12. csütörtök, 13:27

Találatok: 118

A fővárosi egészségügyi rendszer átalakításával világossá teszik a betegutakat

Bővebben...A fővárosi egészségügyi rendszer átalakításának célja, hogy világosak legyenek a betegutak, hogy a lakosság, a háziorvosok és a mentők pontosan tudják, mikor melyik kórházba kell menniük - mondta Cserháti Péter Egészséges Budapestért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. január 12. csütörtök, 13:10

Találatok: 113

ÁEEK: adatgyűjtés kezdődik a kórházak pénzügyi-számviteli dolgozóiról

Bővebben...A következő hetekben kezdődnek azok az adatgyűjtések és egyeztetési folyamatok, amelyek során az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felméri, hogy hány ember dolgozik az ÁEEK-fenntartású kórházakban pénzügyi-számviteli területen.

Utolsó frissítés: 2017. január 10. kedd, 03:15

Találatok: 101

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!