Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
A+ A A-

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

Bővebben...A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist - mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Utolsó frissítés: 2017. március 13. hétfő, 05:36

Találatok: 31

3-4 év alatt megújulhat a fővárosi sürgősségi betegellátás

Bővebben...Budapesten három-négy év alatt lehet elérni, hogy a sürgősségi ellátás jelentős része megújuljon, erre a kormány idén 50 milliárd forintot költ - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. március 11. szombat, 13:55

Találatok: 32

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Bővebben...Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, 2017-ben 890 szakorvosjelölt kap ösztöndíjat - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. március 17. péntek, 06:57

Találatok: 44

Az Emmi új nemzeti népegészségügyi stratégiát dolgoz ki

Bővebben...Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.

Utolsó frissítés: 2017. március 06. hétfő, 14:56

Találatok: 47

Felmérés a hálapénzrendszerről

Bővebben...Az orvosok 96%-a hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, de 60%-uk szerint pusztán a béremelések hatására a hálapénzrendszer nem fog eltűnni. Más eszközök bevezetésére is szükség van – derül ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és a Szinapszis Kft. közös kutatásából, amelynek célja a hálapénzrendszerrel kapcsolatos objektív adatok megismerése, valamint az orvostársadalom véleményének felmérése volt.

Utolsó frissítés: 2017. február 28. kedd, 15:04

Találatok: 95

Hamarosan aláírják az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalások megállapodásait

Bővebben...A közeljövőben ünnepélyes keretek között aláírják az egészségügyi ágazati kollektív szerződés azon fejezeteit, amelyekben eddig megállapodás jött létre a sztrájktárgyalások során - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Utolsó frissítés: 2017. február 24. péntek, 13:23

Találatok: 68

Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér - elindult a próbaüzem

Bővebben...Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. február 16. csütörtök, 17:38

Találatok: 95

A hálapénz kérdésének rendezését kéri a Reszasz az igazságügyi minisztertől

Bővebben...Az igazságügyi miniszterhez fordul a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) az utólag elfogadott hálapénz jogbizonytalanságának rendezése érdekében - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Utolsó frissítés: 2017. február 16. csütörtök, 17:21

Találatok: 61

Ónodi-Szűcs: az egészségügyi intézmények jobban gazdálkodnak

Bővebben...Jobban gazdálkodnak az egészségügyi intézmények, mint korábban, és az utóbbi években csökkent az adósságuk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Utolsó frissítés: 2017. február 03. péntek, 02:50

Találatok: 108

Nyártól egyetemi kórházként működik a debreceni Kenézy

Bővebben...A Kenézy kórház, amely január elsejétől került a Debreceni Egyetem (DE) fenntartásába, a szenátus döntése értelmében nyártól egyetemi kórházként működik - hangzott el az erről rendezett, zárt ajtók mögött tartott főorvosi-főnővéri értekezleten, amelyről az egyetem sajtóirodája szerdán tájékoztatta az MTI-t.

Utolsó frissítés: 2017. január 25. szerda, 17:17

Találatok: 165

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!