Akinek jó az immunrendszere, azt hiszem átvészeli, akár egy egyszerű náthát. Nyilván valamilyen okból veszélyeztetetteknek kell tartani az új típusú influenzától. Amikor influenza idény van sajnos sokan belehalnak, ezért szokták ajánlani időseknek, legyengült szervezetűeknek, (kisgyermekek), hogy oltassák be magukat. Ha lesz H1N1 ellen oltás - az ugyanúgy ajánlott lesz...
Világjárvány H1N1 - új influenza
Szavazás eredménye: Te beadatod-e az influenza elleni oltást?
- Szavazó
- 53. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
-
A H1N1 oltást igen, a szezonálist nem.
6 11.32% -
A H1N1 oltást nem, a szezonálist igen.
5 9.43% -
Mindkettőt beadatom.
14 26.42% -
Egyiket sem.
28 52.83%
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 453
-
2009-07-28 #1
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
H1N1 új típusú influenza:féljünk-e tőle vagy sem?
Tisztelt Olvasók!
Az új típusú influenzáról beszélnék Veletek, ti hogyan látjátok, félnünk kell-e tőle, vagy már tudunk mindent róla? Furcsa-e ahogyan kórházba szállítják az influenzás betegeket, és mi a véleményetek, otthon gyógyuljunk az orvos telefonos megkérdezése után, vagy menjünk el hozzá, vagy hívjuk lakcímre?
-
2009-07-28 #2
-
2009-07-30 #3
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszönöm a cikket, hát valóban védekezünk, vagyis megpróbálunk mindent megtenni, hogy ne kapjuk el. A kézmosást víz nélkül lehetővé tevő gél az szerinted hatékony lehet a fertőtlenítésre útközben?
-
2009-07-30 #4
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
-
2009-08-04 #5
Volt egy időszak amikor a madárinfluenza halálvírus félelmet szórták ontották felénk, ma úgy érzem új mumus kell. Munkahelyemen egy nagy tudású tudós szájából hangzott el:199.. ban a területünkön sima influenzában meghalt egy év alatt ...x számú beteg míg madár influenzában egy sem....és mégis az utóbbival riogatunk állandóan.
Ezen nagyon érdemes elgondolkodni mivel én is úgy látom és hallom , hogy ezen hírek terjedését negyban segítik a gyógyszer lobbik is...hiszen kell egy kis félelem és fogy a szer mint a cukor.
-
2009-08-04 #6
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Már én is olvastam olyan cikket, miszerint a gyógyszeripar generálja ezeket a híreket üzleti megfontolásból. Amellett, hogy ez félelmetesen hangzik, még nem bizonyított. Ezek szerint világméretű összeesküvés van valaki ellen, vagy valakiért?
Ettől még lehet valóságalapja a hírnek, mert az ipar eladni akar, és ehhez piacot kell szereznie. Azt, hogy milyen úton szerzi meg, az meg nem tudott.
Ezek szerint elég, ha egy valaki kitalál egy történetet, felrakja a hálóra, és mint a népmese, terjed a világban, mindenki elhiszi, mert miért ne hinné el, ami hihető?
Aztán valaki cáfol, akkor meg azt hiszik el? De bizonyítékot egyik sem szolgáltatott.
Biztosan van mozgatórugó, minden valami ok miatt jön létre, ez lehet tisztességes, és tisztességtelen.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-08-05 #7
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Figyelem!
Az alábbi cikket nem pánikkeltésnek szánom, sokkal inkább az átgondolatlan, vagy felelőtlen, "mindenre azonnal gyógyszert bekapni" veszélyeire. És ez 4 éves cikk.
Egy kicsit elkanyarodva, de közvetetten érinti a fő témánkat.
Az utóbbi húsz évben a gyógyszerkutatás és gyártás döntő részben profitorientált iparággá nőtte ki magát, míg a független, kormányok által támogatott kutatások teljesen háttérbe szorultak. A gyógyszeriparág feletti kontrolt gyakorlatilag egyedül az állami kézben tartott gyógyszerengedélyezési eljárás jelenti, ám az elemzések és az újabb és újabb botrányok azt jelzik, hogy ez a szisztéma nem tudja megvédeni a fogyasztót a növekvő piaci verseny miatt egyre rövidebb fejlesztési és tesztelési idő után piacra dobott gyógyszerek veszélyeitől.
Úgy tűnik, a világ most kezd szembesülni azzal, hogy a profitorientált gyógyszeripar ugyanúgy kíméletlenül a nyereségre tör, mint bármely más iparág, és amikor milliárdokról van szó, akkor semmi sem drága. Nem várható, hogy a gyógyszeripar valamiféle nemes eszmék jegyében önkontrolt gyakoroljon, és milliárdos fejlesztések után lemondjon egy nagy hasznot ígérő gyógyszer piaci bevezetéséről csak azért, mert a klinikai vizsgálatok a beteg szempontjából várható előnyökkel szemben irreálisan nagy kockázatot mutatnak. Az alábbiakban - sok esetből néhány példát kiragadva- illusztrálom, hogy a fenti aggodalmak nem túlzottak.
Forrás: Élet és Tudomány. 2005, júl. 22. 60(29):902-904.
(a megjelent változat gyógyszerneveket nem tartalmaz)Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2009-08-07 #8
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Már ezen az oldalon is vannak friss infok az újinfluenzával kapcsolatban. Érdemes elolvasni. Aztán majd meglátjuk mi lesz az oltással. Szerintem sokáig még az érintetteket sem tudják tájékoztatni. A média már kb. 2 hete azt mondja, fel lehet iratkozni rá a háziorvosoknál. Csak úgy megkérdeztem, de egyenlőre nem tudnak semmit mondani.
-
2009-08-07 #9
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Igen, én is emlékszem a madárinfluenzára. Akkor sokan nem vették meg a baromfihúsát, pedig akkor még olcsóbb volt. Kezdetben az új típusú influenzát is sertésinfluenzának hívták, de arról nem hallottam, hogy emiatt mennyivel kevesebben vettek volna sertéshúst. Egyáltalán hogyan, mitől alakulhat ki egy világjárvány?
-
2009-08-07 #10
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Én eddig sem engedtem magam semmilyen influencia ellen beoltatni, és ezután sem fogom. Egyszerűen nem bíztam benne már 10 évvel ezelőtt sem. Az sem érdekelt, hogy én ingyé megkaptam volna. Gyógyosszert sem szedek, nem is nyom göth az ágynak (persze, így könnyen beszélek). Majd ha nyom, akkor átgondolom. De a második gyógyszer azért, hogy az első tüneteit, mellékhatásait enyhítse....????
Arra azért kíváncsi lennék, hogyan kényszerítenek az oltóanyag beadására. Beállnak a gyárkapuba, és ha bökhetnek, akkor jöhetek be a dolgozóba?Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Hasonló témák
-
H1N1 - új influenza: hivatalos halálozási adatok
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-10-30, 11:04 -
Az új H1N1 influenza nem lesz spanyolnátha
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-08-05, 10:51 -
[tüdőbeteg hír] Világjárvány - H1N1 - új influenza
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-07-21, 01:30 -
WHO: A-H1N1-influenza
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-04, 02:50 -
WHO: A (H1N1) influenza
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-04, 09:31

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel