Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Szavazás eredménye: Te beadatod-e az influenza elleni oltást?

Szavazó
53. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • A H1N1 oltást igen, a szezonálist nem.

6 11.32%
  • A H1N1 oltást nem, a szezonálist igen.

5 9.43%
  • Mindkettőt beadatom.

14 26.42%
  • Egyiket sem.

28 52.83%
3. oldal, összesen 46 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 453
    csabi4 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2008
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

poe logója
    poe
    poe jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    18
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző csabi4 Üzenet megjelenítése
    Miért kiabálsz?
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

csabi4 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2008
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

bocsi csak egy anyagot irtam és igy maradt ...

rgyörgy logója
    rgyörgy jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    554
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szomorú vagyok, mert a feltett hivatkozások jelentős része csak zsákutca felé terel bennünket.
    Üdvözlettel rgyörgy

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mindenkinek van valamilyen véleménye, "húz" valamelyik irányba, és eszerint hiszi, vagy nem hiszi el egy cikk tartamát, valódiságát.
    De kérlek benneteket, hogy vakon ne higgyetek minden interneten, médiában megjelenő cikknek, még akkor sem, ha a cikk szerzője azt állítja, hogy bizonyítékai vannak. Egy cikkíró bármit leírhat, és ha azt írja, hogy bizonyítékai vannak, akkor ki ellenőrzi, hogy az valóban bizonyítva van? És ezernyi ember elhiszi, hogy bizonyítva van, pusztán azért, mert látta leírva. A hitelességhez azért több kell, mint egy leírt mondat.

A cikkek, akár tv, akár internet vagy nyomtatott sajtó, a maga verzióját mindig felnagyítva tálalja a közönség elé. Nekünk kell tudni szelektálni.

Én nem először írom le, hogy én ilyen esetben csak a felét hiszem el. De nekem akár a fele is elegendő, ahhoz, hogy eldöntsem, hogy melyik verziót gondolom igazabbnak, és annak is melyik felét valósabbnak.

Hogy témánál maradjunk, ez alapján pedig el tudom dönteni, hogy igénybe veszem-e az oltást vagy sem. Mivel ez nem kötelező, hanem kérhető oltás, így meg is van a lehetőségem, hogy döntsek. Nem is kell követni. Engem sem befolyásol, hogy más beadatja magának, sőt, nem is szeretném lebeszélni róla, hiszen lehet, hogy én döntök rosszul.
    Az én kezemben éppúgy nincs a döntésem mellett bizonyíték, mint más kezében. Amik eddig a médiában megjelentek, azok nem bizonyítékok (egyik oldalról sem), hanem félelemre okot adó hírek, de akár nevezhetjük pánikkeltésnek is.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    De kérlek benneteket, hogy vakon ne higgyetek minden interneten, médiában megjelenő cikknek, még akkor sem, ha a cikk szerzője azt állítja, hogy bizonyítékai vannak. Egy cikkíró bármit leírhat, és ha azt írja, hogy bizonyítékai vannak, akkor ki ellenőrzi, hogy az valóban bizonyítva van? És ezernyi ember elhiszi, hogy bizonyítva van, pusztán azért, mert látta leírva. A hitelességhez azért több kell, mint egy leírt mondat.
    Ezért írtam le, hogy mik azok, amiket biztosan tudok, hogy nem igazak a belinkelt cikkekben, hátha ezzel is felhívom a figyelmet arra, hogy pusztán első olvasatra miket találtam csak én, amik nem voltak igazak és akkor ki vagyok én.

Kata, én spec egyetértek azzal, ha te nem adatod be magadnak. A helyedben én sem tenném, teljesen egészséges vagy, ezt az orvosok is mondják, hogy teljesen egészséges, jó immunrendszerű embereknek felesleges félniük. Az, hogy egy cég kötelez elvileg rá, az másért van, nem akarja, hogy pénzkiesése legyen, ha sokan elkapnák és a fél cég 5 napig otthon maradna... De nem titkolják és nyilván érthető üzleti megfontolás.

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Ezért írtam le, hogy mik azok, amiket biztosan tudok, hogy nem igazak a belinkelt cikkekben, hátha ezzel is felhívom a figyelmet arra, hogy pusztán első olvasatra miket találtam csak én, amik nem voltak igazak és akkor ki vagyok én.
    Molli, én nagyon örülök, hogy leírtad a te álláspontodat, főleg azért, mert rólad tudom, hogy látsz a sorok között, és ki tudod szűrni a magad, és a családod számára fontos, de főleg szükséges információt.

Azt hiszem, így kettőnk példája a legjobb támpont ahhoz, hogy mindenki a saját szervezete ismeretében döntsön, ne pedig a média egyoldalú, valamelyik irányba húzó le,- vagy rábeszélő hadjárata alapján. És ne is a szomszéd, vagy az ország másik csücskében lakó ismeretlen ráhatása alapján döntsünk.

Mindenkinek: Ne felejtsük el, a média igenis vagy le,- vagy rábeszélni akar valamire. De mindegyik oldal figyelmen kívül hagyja, hogy akiknek célozza az üzenetét, azok nem egyformák, nem egyforma betegséggel, életvitellel, korral, állapottal.
    Azt se felejtsük el, hogy a média csak hírvivő eszköz, mögötte van a mozgató rugó, mindegy melyik oldalt képviseli, a le,- vagy rábeszélő oldalt.

Aki önmagát, és a családját ismeri, és felelősen gondolkodik, annak a média hasznos segítség lehet.
    Rajtunk pedig a cukorbetegség és az esetleget társbetegségek révén nagy felelősség van.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,720
    Köszönet
    181
    135 alkalommal
    73 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Még nem javasol az EU tömeges iskolabezárást az új vírus miatt http://www.magyarorszag.hu/hirkozpon...s20090813.html

Kötelező oltások külföldi út kapcsán http://www.magyarorszag.hu/allampolg.../ugyleirasjogi

Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Olvastátok a legfrisseb Cukorbeteg Élet magazint? Dr. Falus Ferenccel van interjú benne, az orsz.tisztifőorvossal. Elmondta, hogy a mexikói járvány idején készült adatokból tudja, hogy a 109 halottból 71.3% volt 24-50 év közötti (kb 78 ember), ebből 37% volt cukorbeteg, azaz kb 29 ember. És valamivel több nő halt meg, mint férfi. Ezek nagyon durva adatok, a sima influenza nem a 24-50 év közöttiekre veszélyes általában és nem öl meg ilyen nagy számú cukrost sem.
    Remélem, lesz még ilyen összesítés a többi országból is, arra is kíváncsi lennék.

3. oldal, összesen 46 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. H1N1 - új influenza: hivatalos halálozási adatok
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-10-30, 11:04
  2. Az új H1N1 influenza nem lesz spanyolnátha
    Utolsó üzenet: 2009-08-05, 10:51
  3. [tüdőbeteg hír] Világjárvány - H1N1 - új influenza
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2009-07-21, 01:30
  4. WHO: A-H1N1-influenza
    Utolsó üzenet: 2009-05-04, 02:50
  5. WHO: A (H1N1) influenza
    Utolsó üzenet: 2009-05-04, 09:31

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!