Twitter    RSS

Dr.Info - Életmód és Egészségmagazin

Egészség és Életmód magazin 1993-2010

Minden időpont GMT +3 alapján jelenik meg. A pontos idő 09:42.

Jelszóemlékeztető Regisztráció

Üdvözlünk a Dr.Info egészségfórumán...

Ha ez az első látogatásod érdemes elolvasni a súgót, vagy egyből regisztrálhatsz is, ide kattintva.

Dr.Info cikkek

Diabétesz cikkek

SzexDoktor cikkek

TüdőBeteg cikkek

Hirdetés (x)

Magánbölcsi, miniovi a XVI. kerületben

Fórum statisztikák

• 3,832 tag
  • 8,335 téma
  • 2849 üzenet
Most 3 látogató böngész.

Hirdetés (x)

Vércukormérés Eszközök, vércukorértékek, HbA1c, minden, ami a vércukorméréssel kapcsolatos...

Válasz
  #1 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-02
Gólya

Regisztráció dátuma: Oct 2006
Üzenet: 38
Küldj MSN üzenetet Eribaby részére
Alapértelmezett Vércukormérők

Sziasztok!

Én 14 éve vagyok cukros. Szeretném a segítségeteket kérni a diplomamunkámhoz, ami a vércukormérőkről szól.
Az érdekelne, hogy ki milyen készüléket használ, mit szeret benne, mit nem, min lenne jó szerintetek változtatni. Bármilyen ötlet érdekel. Ha találunk valamit, ami sok ember számára hasznos lehet, a cég, akinél diplomamunkázom, a véleményeket esetleg beépíti egy következő vércukormérő típusba.
Ezenkívül, ha ide nem is írtok, nagy segítség lenne, ha legalább egy kérdőívet kitöltenétek, a http://vercukor.uw.hu -n

Köszönöm mindenkinek, aki segít!
Eribaby
Válasz idézettel
  #2 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-02
bioszaky logója
Feltörekvő

Hol: Budapest
Üzenet: 263
Alapértelmezett

HIBA - 502, A PHP SCRIPT TÚLLÉPTE A FUTÁSI IDŐLIMITET!
én hibáztam?
  #3 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-03
naty77 logója
Gólya

Regisztráció dátuma: Sep 2006
Hol: Szigethalom
Üzenet: 197
Alapértelmezett Re: Vércukormérők

Én kitölteném, de két mérőm is van, a kérdőív nem jó erre. Nem is tudom bejelölni, hogy kétféle van és utána a válaszokban sem. Vagyis 2x kell kitöltenem. Ha erre van mód egyáltalán.
Válasz idézettel
  #4 (állandó link)  
Gólya

Alapértelmezett

A Hiba 502 sajnos néha elöfordul. a szolgáltató hibája, elnézést érte. Késöbb esetleg próbáld újra.

Naty77-nek nagyon köszi, ha 2x is kitöltöd!

És mindenkinek nagyon köszönöm aki segít!

Eribaby
Válasz idézettel
  #5 (állandó link)  
Feltörekvő

Hol: Dunaújváros
Üzenet: 239
Alapértelmezett Re: Vércukormérők

Idézet:
Eredeti szerző Eribaby
Sziasztok!

Én 14 éve vagyok cukros. Szeretném a segítségeteket kérni a diplomamunkámhoz, ami a vércukormérőkről szól.
Az érdekelne, hogy ki milyen készüléket használ, mit szeret benne, mit nem, min lenne jó szerintetek változtatni. Bármilyen ötlet érdekel. Ha találunk valamit, ami sok ember számára hasznos lehet, a cég, akinél diplomamunkázom, a véleményeket esetleg beépíti egy következő vércukormérő típusba.
Ezenkívül, ha ide nem is írtok, nagy segítség lenne, ha legalább egy kérdőívet kitöltenétek, a http://vercukor.uw.hu -n

Köszönöm mindenkinek, aki segít!
Eribaby
Én is kitöltöttem. Sok sikert a diplomához és remélem sikerül eredményt elérni a következő típusnál az észrevételeink alapján.
Nekem lenne még egy naiv kívánságom, aminek valószínűleg kicsi az esélye, hogy teljesüljön: a különböző gyártók gépei elfogadják egymás tesztcsíkjait is a megfelelő és mindenki számára hozzáférhető kódolás után. Tehát valamiféle szabvány jó lenne ezen a téren is, bár tudom, hogy ez a konkurrens gyártóknak nem érdeke...
Válasz idézettel
  #6 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-04
Gólya

Alapértelmezett

Miért tartod fontosnak, hogy a különböző gépek kezelni tudják egymás tesztcsíkjait?
Amúgy nem igazán kivitelezhető szerintem. A gépek egy része fotometriás - azaz a tesztcsík reagensének elszíneződését méri, másik részük viszont elektrokémiai elven működik - áramot, vagy feszültséget mér. Pontosságukban igazából nincs különbség. A kettő egybeépítése nyilvánvalóan fölösleges költség lenne... Persze az azonos elvűek közötti kompatibilitás talán megoldható lenne...
De kifejthetnéd, miért lenne ez annyira jó

Köszi, hogy kitöltötted a kérdőívet!
Válasz idézettel
  #7 (állandó link)  
bioszaky logója
Feltörekvő

Hol: Budapest
Üzenet: 263
Alapértelmezett

Megveszi a legjobb gépet, és hozzá a legolcsóbb tesztcsíkot (a 77 Elektronika gépei és tesztcsíkjai a leginkább támogatottak, de ennek rendszere külön téma). Bármikor tud teszcsíkot venni, mert nincs inkompatibilitás. Ez a 2 fő ok. Javarészt a fotometriás készülékek csíkcseréléséről van szó.
Ezért nem lesznek kompatibilisek, amíg érdemi különbség van a készülékek közt.
-------------------------------------------
Jobb készülék:
- számítógépre csatlakoztatható
- több vércukor értéket, + étkezés előtt/után adatot tárol
- tárolja a szénhidrát mennyiséget is
- kis vérmennyiséggel beéri
- tárolja a tesztcsíkokat is
- gyorsabban mér
- kisebb, könnyebb, ellenállóbb (sajnos amiatt sem csökken a méret, mert idősekre optimalizálják)
* pontosságban már nem látok érdemi különbséget
  #8 (állandó link)  
Gólya

Alapértelmezett

Azért lenne ez jó, mert nem mindegyik tesztcsík támogatott gondolom, ugye?
De hogy érted, hogy megveszi a legjobb gépet? Illetve miben jobb az egyik gép a másiknál? Kb ugyanazt tudja mind... Nem?
Válasz idézettel
  #9 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-05
Feltörekvő

Alapértelmezett

Idézet:
Eredeti szerző Eribaby
Miért tartod fontosnak, hogy a különböző gépek kezelni tudják egymás tesztcsíkjait?

De kifejthetnéd, miért lenne ez annyira jó
Lényegében azért, amit bioszaky is leírt. A fotometriás gépekre gondoltam, eddig csak olyant használtam. Az azonos elven működő gépeknél szerintem inkább csak a szándéktól függ, hogy elfogadják egymás csíkjait. Itt a fórumon valamelyik topicban is volt róla szó, hogy a Roche valamelyik gépe viszonylag pontosan mér Personal csíkkal is - csak ehhez kell egy kis trükk. Én pl. már vettem volna a Personal mellé Roche gépet is, de mivel a kihordási idő alatt csak a Personal csíkra kapok támogatást, ezért napi 8-10 méréssel nem biztos, hogy (anyagilag) megérné.
Válasz idézettel
  #10 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2006-11-05
Feltörekvő

Alapértelmezett

Idézet:
Eredeti szerző Eribaby
De hogy érted, hogy megveszi a legjobb gépet? Illetve miben jobb az egyik gép a másiknál? Kb ugyanazt tudja mind... Nem?
Elvileg igen, de az ebben a fórumban, ill. az elődjében is olvasható gyakorlati tapasztalatok alapján vannak "jobb és rosszabb" gépek. Pl. sokan jobbnak tartják a Roche gépeit, mint a 77 Elektronika gépeit. De vannak, akik a D-Contttal is elégedettek. (Fordított véleményre viszont nem emllékszem...)
Válasz idézettel

Válasz

Cimkék
accu-chek, d-cont-personal, freestyle navigator, lantus, litelink, méry, omega, xceed

Jelenleg 3 látogató (0 tag és 3 vendég) böngészi a témát

Téma lehetőségei
Megjelenítési módok

Üzenetküldés szabályai
Nem indíthatsz új témákat
Nem küldhetsz választ
NEm küldhetsz csatolásokat
Nem szerkesztheted az üzeneted

[IMG] kód Be
HTML kód Be
Trackbacks are Ki
Pingbacks are Be