Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

9. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 56789101112131959109 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 3432
    csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    Sajnos ez is az új reformoknak köszönhető, országszerte így van most már.
    Bizonyára drágább évi 100 ezer Ft körüli támogatást kifizetni, mint egy (mondjuk) 45 éves korától szövődményekkel teli rokkantnyugdíjast eltartania az országnak...

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

kmolli, mint írtad, te Accuchek mérőhöz Personal csíkot használsz. A Personal csíkot felírja az orvosod receptre annak ellenére, hogy az OEP nyilvántartása szerint Accuchek géped van Gondolom a gépet is felírták receptre kevesebb, mint 6 évvel ezelőtt.
    Egyszer megkérdeztem (vagy az OEP-nél vagy az Rochénál, már nem emlékszem), azt a választ kaptam, hogy csak arra a fajta csíkra jár támogatás, ami a támogatással vásárolt géphez használható (természetesen a gyártó útmutatása alapján).

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző CsRob1
    kmolli, mint írtad, te Accuchek mérőhöz Personal csíkot használsz. A Personal csíkot felírja az orvosod receptre annak ellenére, hogy az OEP nyilvántartása szerint Accuchek géped van Gondolom a gépet is felírták receptre kevesebb, mint 6 évvel ezelőtt.
    Egyszer megkérdeztem (vagy az OEP-nél vagy az Rochénál, már nem emlékszem), azt a választ kaptam, hogy csak arra a fajta csíkra jár támogatás, ami a támogatással vásárolt géphez használható (természetesen a gyártó útmutatása alapján).
    Én az utóbbi 10 évben nem kaptam receptet gépre, mert mindig megvettem rendes áron magamtól, ami éppen érdekelt. Meg is kapom itthon ezért a magamét, de néha kifizetek sokkal több pénzt csak azért, hogy ne kelljen szembesülnöm a bürökráciával, tudom, hülye vagyok. Ezért aztán kötve hiszem, hogy bármilyen gép nyilván lenne tartva a nevem alatt az oepnél...

DE, olyan gépet veszel, amilyet csak akarsz, ha éppen még nem járt le a 6 év, de te újat szeretnél és teljes áron megveszed, ehhez semmi köze az oepnek. Én tavaly nyárig accuchek csíkot igényeltem vagy 3 éven át, aztán hirtelen personalt, nem érdekelte őket. Nem hinném, hogy ez számít bármit is.
    Bár mostmár talán tényleg tökmindegy, kinek, milyen gépe van, meg mennyit mér, meg mennyi a HbA1c-je, ha nem keres extrém keveset, úgysem fog kapni rendes plussz támogatást. Nyilván megint az fog jól járni, aki minimálbérre van bejelentve (leginkább a jól kereső vállalkozások ugye...), azt mondjátok meg, hogy miért nem számol ezzel az, aki ezeket az intézkedéseket hozza??? (hogy 10 minimálbéresből legalább 5 minimum a 4szeresét keresi valójában és aki meg be van rendesen jelentve, az nem kap semmit, pedig a minimálbéres még adócsaló is)

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Molli, lehetetlen a csalásokat megelőzni. Állig-ban dolgozom. Akkora a mutyi, hogy néha én érzem magam rosszul, amikor megkövetelek vmit. Más fiataloktól is ezt hallom. A rendőrrel okosban egyezkedés gyakorlatilag közúti norma.
    Dániában tán értették, hogy mi az a bliccelés???
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    Molli, lehetetlen a csalásokat megelőzni. Állig-ban dolgozom. Akkora a mutyi, hogy néha én érzem magam rosszul, amikor megkövetelek vmit. Más fiataloktól is ezt hallom. A rendőrrel okosban egyezkedés gyakorlatilag közúti norma.
    Azt akartam írni végülis, hogy ha már így működik ez az egész, akkor talán az intézkedéseknek igazodniuk kéne (burkoltan persze, dehát nekünk ez úgyis nagyon megy) az állapotokhoz. Magyarul kicsit kezd tele lenni a hócipőm ezzel a jövedelem-alapú kedvezményekkel, nyilván mindenki tudja, hogy ezzel kb annak nem segítenek, akinek tényleg kéne (nem magamról beszélek, én magam is alig voltam bejelentve, tehát nem a saját érdekeimet próbálom előtérbe helyezni). Szóval nem azt akartam írni, hogy nem kéne adót csalni, javuljunk meg )) (bár nem lenne rossz :P ), hanem, hogy igenis figyelembe kéne vennie az oepnek (is), hogy nem lehet jogosan kiutalni kedvezményt csupán egy jövedelem vizsgálat után. Igy érthetőbb?

Dániában tán értették, hogy mi az a bliccelés???
    Tudom, hogy rengetegszer írtam Dániáról, a mentalitásról (amibe ez is beletartozik nyilván), ez valszeg csak nekem ilyen nagy dolog, de én azóta látok sokmindent itthon, hogy megtapasztaltam, milyen olyan helyen lenni, ahol az emberek kikerülnek az utcán, ha adót csaltál. Azóta látom, hogy miért nem működik itthon egy csomó dolog. De tudom azt is, hogy mások vagyunk, mindig is ilyenek voltunk, tehát nem azt szeretném, ha holnaptól mindenki erkölcsös, becsületes, államszerető, törvénytisztelő polgárrá válna, hanem azt, hogy ne is próbáljunk meg olyan dolgokba belefogni, aminek a jól működéséhez egyfajta nyugati mentalitásra, precizitásra lenne szükség, mert abba mi itthon belebukunk (nyilván Németo.-ban működik szépen a jövedelem alapú szociális támogatottság, dehát ez itthon egyszerűen nem megy). Talán az iskolában kéne elkezdeni az erkölcsös, becsületes stb. polgárok nevelését, dehát ugye ettől is igen messze vagyunk - na itt el tudnék képzelni változásokat a jövőben... bocsi az offért.

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Még most is Sümegi László tervezi a 77 Elektronika készülékeit, és az Unicom Studió az illesztőprogramot?
    Helló!

Bocsi, elvesztem egy kicsit...
    Hát én nem ismerem Sümegi Lászlót, de ez nem zárja ki, hogy ott van még. Az illesztőprogiról nem tudok. Sajnos nincs sok infóm, kb havonta odacsöppenek egy fél órára, és kérdezek... Ennyi.

Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

SZiasztok, meg tudná nekem mondani valaki, akinek Accu-chek Active-ja van - hogyha talál ilyesmit a használati utasításban - hogy plazma, vagy teljes vérre van kalibrálva?
    Kéne az infó a diplomamunkámba. -csak hogy ne írjak hülyeséget...

A plazma a vér folyékony alkotórésze, az ebből mért vércukor 10-12%-kal magasabb, mint a teljes vérből kapott eredmény. A laboratóriumi méréseket plazmából végzik, a vércukormérők teljes vérből mérnek, de ki tudják írni az eredményt plazmásan is, ha arra vannak gyárilag állítva.
    Szóval pl ez az oka, hogy a Dcont kevesebbet mér, mint a labor, mert teljes véres eredményt ad, mert itthon elvileg ez az elfogadott. De az Active külföldi honlapok szerint plazmás eredményt ad, de lehet, hogy az itt forgalmazottak nem. szóval lécci ha tud vki, segítsen.
    Köszi: Erika

warp jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2007
    Üzenet
    4
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett módszer

A vércukormérés leírásánál kétféle módot említenek:
    1) szúrás - mérés
    2) szúrás - első csepp letörlése - új csepp - mérés.
    Nos, a két eredmény nyílván nem adja ugyanazt az értéket.
    Vélemény? Tapasztalat? Javaslat?...

Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem szúrás és mérés...
    Mert ha a 2. csepp erőltetve csalható csak elő, akkor szövetközi folyadék kerülhet a mintába asszem, ami talán hamisíthatja az eredményt (picit).
    Nyugodtan alkalmazd az elsőt...

Korábbi kérdésemre már találtam választ egyébként...

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A gyakorlatban mindegy. A leolvasott értkékek közt alig lehet eltérés. A lényeg, hogy mindig azonos módzserrel mérj, mert a változásokon van a lényeg.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

9. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 56789101112131959109 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!