Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

6. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 23456789101656106 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 51-tól/től 60-ig összesen 3432
    bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ja, télleg. A csíkokat az Accu Check-nél a chippel a Personalnál meg a kód megadásával lehet kalibrálni. Gondolom az egyszerre készült tesztcsík garnitúrák kis mértékben eltérnek (mintahogy falfestéket sem lehet kétszer ugyanarra a színre keverni), ezt az eltérést kimérik, és a melléjük adott chip alapján a készülék beszámítja az eltérést.
    Egyszer mértem. Aztán vettem egy új csíkot bettem, majd amikor jelezte a gép, hogy jöhet a mérés, akkor kivettem a csíkot, és a régit tettem vissza. Ezt többször is eljátszottam, és látszódott, ahogy egyre alacsonyabbat mér ugyanazon a csíkon. Valszeg a bomló színanyag miatt. Rá is van írva, hogy 1 percen belül kell mérni, vagy a csíkszint leolvasni.
    ------------------------
    Azt nemtom, hogy bárki is honnét tudja, hogy a HbA1c hogyan következik a mért vércukraiból. Már az is csoda, ha a mérésből lehet számolni átlagot. Ez, ugye, a görbe alatti terület az idő/vércukor grafikonon. Eribaby, a nagyokos fejlesztők ezen törhetnék a fejüket, mert a sima mérésátlag az SEMMI!
    Molli, lécci, töröld a fenti két hsz.-t[/b]
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    Azt nemtom, hogy bárki is honnét tudja, hogy a HbA1c hogyan következik a mért vércukraiból. Már az is csoda, ha a mérésből lehet számolni átlagot. Ez, ugye, a görbe alatti terület az idő/vércukor grafikonon. Eribaby, a nagyokos fejlesztők ezen törhetnék a fejüket, mert a sima mérésátlag az SEMMI!
    Molli, lécci, töröld a fenti két hsz.-t[/b]
    Már valaki más kitörölte, mire elolvastam

A HbA1c-s dolgot úgy értettem, hogyha mondjuk valaki folyton 5-6-os cukrokat mér és utána kap egy 7 fölötti HbA1c-t, az elgondolkodtató... Na persze nem a napi 2-3xi mérő emberekre értem, hanem olyanokra, mint én, akik napi 10-szer tutira megmérik, plussz éjjel is mindennap egyszer. Azért nálam fura lenne, ha hatalmas eltérés lenne a HbA1c és az átlag értékeim között (nincs is...). Az átlag értékeimet meg magam számolom ki... meg tudom, hogy adott 2 mérés között vajon jók vagy rosszak voltak-e a cukraim és ezt is igyekszem beleszámítani (ha sokszor volt olyan, hogy tudtam, hogy 2 mérés között magas volt, akkor számítok rá, hogy a mérési átlagomnál magasabb lesz a HbA1c, fordított esetben meg alacsonyabb - nem mondom, hogy mindig tutira eltalálom, de azért ehhez tudok igazodni valamennyire).

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A belét én töröltem, a postot kellene!

A te eredményeid alapján egész jól lehetne vércukorátlagaidból HgA1c-t becsülni. Ha van Matlab vagy hasonló proguid és értesz hozzá, próbáld ki. Görbe alatti területek és HgA1c-k között milyen összefüggés van.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    A belét én töröltem, a postot kellene!

A te eredményeid alapján egész jól lehetne vércukorátlagaidból HgA1c-t becsülni. Ha van Matlab vagy hasonló proguid és értesz hozzá, próbáld ki. Görbe alatti területek és HgA1c-k között milyen összefüggés van.
    Nem tudok egész hszt törölni, én is csak a belét tudom kiszedni (azaz akárkinek a hszének a belét), de szerintem Tusor Ildi majd kitörli (rendszeresen olvassa a fórumot)

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hát ez akkora hír, mint a műanyag feltalálása és senki nem örül?
    Itt mindenki a Roche-nál dolgozik???

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    Idézet Eredeti szerző CsRob1
    Az Accu-Chekk-kel még nincs tapasztalatom.
    Nekem az volt a tapasztalatom, hogy AccuChekkel sokkal extrémebb körülmények között is pontosabb értékeket kaptam, mint a personallal,
    Nekem a Personallal főleg az a gondom, hogy napsütésben nem használható - nyilvánvalóan a működési elvéből következően. Hidegben-melegben nem nagyon volt még gondom vele. A pontosságban én is észreveszem néha, hogy furcsán sokat vagy keveset mér, de ilyenkor mindig megnézem az elszíneződést és akkor látható, ha nagy a tévedés. Nálam inkább az fordult elő többször, hogy alacsonyabbat mért, de mióta utoljára volt szervizben - szerintem akkor kicserélték az egész belsejét - azóta sokkal kevesebb "furcsa" eredményt tapasztalok.
    Ha Personal csíkot használsz, akkor figyelembe veszed-e a csík kódját?
    Én azt tapasztaltam, hogy ha néha elfelejtem átkódolni új doboznál, akkor sem növekszik jelentősen a pontatlansága.
    Érdemes lenne összehasonlítani a Personal és Akku-Chek mérőket úgy, hogy egyszerre mérnénk velük ugyanazt a vért. Nem lehet esetleg valahol kölcsönözni Akku-Chek mérőt

Eribaby, van arról információd, hogy a gyártó szerint a kódolásnak mekkora szerepe van a pontosságban? Pl. +/-. hány % az eltérés helyes kód esetén és ez menyire növekszik, ha rossz a kód?

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    A HbA1c-s dolgot úgy értettem, hogyha mondjuk valaki folyton 5-6-os cukrokat mér és utána kap egy 7 fölötti HbA1c-t, az elgondolkodtató... Na persze nem a napi 2-3xi mérő emberekre értem, hanem olyanokra, mint én, akik napi 10-szer tutira megmérik, plussz éjjel is mindennap egyszer. Azért nálam fura lenne, ha hatalmas eltérés lenne a HbA1c és az átlag értékeim között (nincs is...). Az átlag értékeimet meg magam számolom ki... meg tudom, hogy adott 2 mérés között vajon jók vagy rosszak voltak-e a cukraim és ezt is igyekszem beleszámítani (ha sokszor volt olyan, hogy tudtam, hogy 2 mérés között magas volt, akkor számítok rá, hogy a mérési átlagomnál magasabb lesz a HbA1c, fordított esetben meg alacsonyabb - nem mondom, hogy mindig tutira eltalálom, de azért ehhez tudok igazodni valamennyire).
    A HbA1c-vel nekem is hasonló a tapasztalatom. Napi kb 10 mérés átlagából már elég pontosan meg lehet jósolni a HbA1c értékét. Nekem legtöbbször +/- 0,1 pontossággal sikerül. Ha nagyobb az eltérés, akkor valószínűleg a mérések között nagy ingadozások voltak. Fontos, hogy a mérések nagyjából az egész napot egyenletesen fedjék le. Bár én éjszaka nem sokszor mérek, de akkor általában nincs is kiugróan nagy ingadozás nálam.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző CsRob1
    Ha Personal csíkot használsz, akkor figyelembe veszed-e a csík kódját?
    Én azt tapasztaltam, hogy ha néha elfelejtem átkódolni új doboznál, akkor sem növekszik jelentősen a pontatlansága.
    Érdemes lenne összehasonlítani a Personal és Akku-Chek mérőket úgy, hogy egyszerre mérnénk velük ugyanazt a vért. Nem lehet esetleg valahol kölcsönözni Akku-Chek mérőt
    Ha visszaolvasol, akkor megtalálod, amiket írtunk a csíkok kódjával kapcsolatban (elég hosszan írtam erről is).
    A 2 gépet sokszor hasonlítottam össze anno úgy, hogy mindegyik gépet a saját csíkjával használtam (mert akkor még nem tudtam, amit most ) és százalékosan mért többet vagy éppen kevesebbet a personal (5 alatt alacsonyabbat mért és 10 fölött sokkal magasabbat, de ezt sem mindig...).

Bioszaky: kicsit durva példa, de ha valaki rájönne, hogy a krumplievés meggyógyítja a rákot, annak sem hinne senki. Ez egy kicsit ilyen, túl szép, hogy igaz legyen (már aki szerint...), ezért kételkednek benne sokan. Én már lemondtam arról, hogy ilyen esetekben meggyőzzek másokat, elmondom, amit tudok, aki akarja, kipróbálja, aki nem nem... (már nem tudom, mennyi embernek mondtam el személyesen is ezt, de talán, ha volt 2-3, akik kipróbálták, a többiek nem nagyon akarták elhinni).

6. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 23456789101656106 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!