Csak úgy halkan tenném hozzá:
A Personal Aktív dobozán fel van tüntetve, hogy Accu-Chek készülékhez is használható! Igaz, elég kicsi betűkkel.
Ezért kérdeztem a tapasztalotokról.
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 3432
Téma: Vércukormérők
-
2007-04-19 #41
Igen persze, a diabdokik biztos maximálisan tisztában vannak a technológiai háttérrel.... pfff
Én mindenesetre jól megvagyok a Personal mérőmmel.
A 30 csíkos összehasonlítás elég eltérő kódú csíkokkal történt?
-
2007-04-19 #42
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2007-04-19 #43
Hát ez aztán végképp érthetetlen (miért vesz akkor bárki is Accu-Chek csíkot???), Beatty, de jó hír.
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-04-20 #44
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Melyik részén, mert én nem találom. Ill. van egy Accu-Chek-re utaló táblázat, de az szerintem nem biztos, hogy ezt jelenti. Persze attól még lehet, hogy használható.
Eredeti szerző Beatty
Viszont most, hogy nézegettem a papírdobozt, és a tubust, felfedeztem, hogy a papírdobozon v1.1 2005. 04. szerepel, a tubuson v1.2 2006. 04. Gondolom ez valami verziószám lehet. A használati utasítás szerint kizárólag D-Cont Personallal használható, a tubuscímke szerint D-Cont Start készülékkel is. Azért ilyenekre illene odafigyelni a gyártónak... Ja, és gyártóként a 77 Elektronika Kft. van feltüntetve.
Persze tudom, hogy a feliratok nem jelentik azt, hogy a korábbi hozzászólóknak ne lenne igaza, lehet, hogy csak marketing, és tényleg egyforma a kétfajta csík.
Érdemes lenne összehasonlítani a reagens összetételeket a két csík esetében. A Personal tartalmaz 0,7 U oxidoreduktázt, 8,3 ug bisz-ammóniumkloridot, 88ug 2,18-foszformolibdénsavat és 0,18 mg stabilizátort a a használati utasítás szerint. Az Accu-Chek-es csík vajon miből áll?
-
2007-04-20 #45
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Érdekes dolog ez a pontosság. Mert laboratóriumi körülmények között egész más eredményt lehet elérni, mint a mindennapi életben. A megfelelő chip, ill. a kód beállítása növeli a pontosságot ugyan, de a mérés többi körülményének változása vajon mennyire csökkenti? Nem mindegy, hogy mekkora a vércsepp, árnyékban, szobában, lámpafénynél mérsz és még van egy csomó zavaró körülmény, amit a hétköznapokban nem tudsz befolyásolni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a Personal mérő a Personal csíkkal normál tartományban elég pontos, a HgA1c-mel összhangban van, az alacsony tartományban viszont kevesebbet, a magas tartományban többet mér a tényleges értéknél. Ez viszont nem biztos, hogy baj. Az Accu-Chekk-kel még nincs tapasztalatom.
Eredeti szerző Eribaby
-
2007-04-20 #46
Accu Check Active tesztcsík:
glükóz oxidoreduktáz 0,7 U
bis-(2-hidoxietil)-(4-hidroximinociklohexa-2,5-dienilidén) ammónium-klorid 8,3 mikrogram
2,18 fosz-formolibdénsav 88 mikrogram
stabilizátor 0,18 milligram
Tehát az Accu Check Active és a Personal Aktív tesztcsík nagy valószínűséggel megegyezik és helyettesíthető!
------------------------
No, hát gazdaságilag fura lenne, ha két csík ennek ellenére nem ua. a gyártósoron készülne. A kérdés akkor csak az, minek a chip?!
------------------------
Molli, próbáltad az Accu Check tesztcsíkot Personal mérőben? Ha úgy is magasabb a mért érték, mint az Accu Check mérőben, akkor tényleg tutira egyformák a csíkok, csak a készülékek térnek el.
------------------------
Nekem egy dolog számított a mérésnél, az idő. Ugyanazt a csíkot mérve már másodjára mérve is kevesebbet mutat, pát perc múltán akár 1 egységgel is kevesebbet. Valszeg a képződött színes vegyület lebomlik.
Ismeri valaki a kémiai reakciót?
Izgalmas!!!!
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-04-20 #47
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Az Accu Chek mérőben kell kódot állítani? Mert ha nem, akkor ott chippel oldják meg azt, amit a Personalnál a kód megadásával.
Eredeti szerző bioszaky
Hogy mérted ugyanazt a csíkot?Nekem egy dolog számított a mérésnél, az idő. Ugyanazt a csíkot mérve már másodjára mérve is kevesebbet mutat, pát perc múltán akár 1 egységgel is kevesebbet.
-
2007-04-20 #48
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy AccuChekkel sokkal extrémebb körülmények között is pontosabb értékeket kaptam, mint a personallal, ezt más is mondta nekem, aki már mindkét gépet használta. Mint írtam, nálam sokszor előfordult personallal, hogy nem hittem el a kapott eredményt, például mért mondjuk 15-öt és éreztem, hogy ez nem lehet ennyi, beadtam az erre beadandó 4 egységemet és fél (!!!) óra múlva hipóztam. Ez gyakran előfordult, de accuchekkel talán, ha 1x volt ilyen! Ha meleg van, personallal már viszonylag kisebb kánikulában nem tudtam mérni vagy rosszakat mért, az accuchek egyszer mondta azt, hogy ez neki meleg, amikor a horvát tengerparton mérni akartam délben, a napon (igen, hülye vagyok). Az a végső benyomásom, hogy az Accuchek kijelzi, ha nem tud megfelelően mérni, magyarul ha mér, az mindig pontos (szinte alig érzékeny ráadásul a kicsi vagy túl nagy cseppre, ezt már ezerszer leteszteltem), a personal meg nem jelzi ki, ha nem tud mérni (csak a nagyon szélszőségeket már, kisebb problémákat nem), ekkor mér, de azok nem pontosak. Nekem volt 2 personal és 2 accuchekem az elmúlt 8 évben.
Eredeti szerző CsRob1
-
2007-04-20 #49
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Igen, izgalmas, el tudom képzelni, neked milyen izgi, majdnem szakmabeliként
Eredeti szerző bioszaky
Nem próbáltam az accuchek csíkot personalban, mert amikor megtudtam, hogy ugyanazok a csíkok, már régen nem volt personalom...
-
2007-04-20 #50
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Igen, nem ám egyszerre csináltam... hanem hónapokig, amikor éppen eszembe jutott, mértem mindkét csíkkal egyet. Nem is olyan régen is mértem egyet, talán 1 hónapja.
Eredeti szerző Eribaby
Ha neked personal mérőd van, akkor téged ez a téma nem is nagyon érint... Kizárólag azért érdekes ez az accuchekesek számára, mert az accuchek csík támogatva valami 1400 forint körül van, a personal meg ugye 400 körül... Én, mint írtam, havi 6000forintot spórolok meg és még jobban is érzem a cukraimat így.
A kódchipes dolog az érdekes... elvileg nagyon kellene, hogy számítson a pontosságban, de ugye én 1 éve hasonlítgatom a csíkokat és ezek különböző chipekkel is mentek nyilván (más dobozokról volt szó, ahogy fentebb is írtam), de annyi a különbség, amennyi az amúgy is 2 különböző mérésnél megvan (0.1-0.2), ez meg nem számít. Szerintem az a nagyon fontos, hogy összhangban legyenek a méréseink a HbA1cvel, azaz, ha valaki mindig 6 körüli értékeket mér és 8 a HbA1c-je, akkor lehet, hogy nem pontos a készülék vagy a csík - lehet, de nem biztos persze. Viszont, ha a mérési átlagok azért tükrözik a HbA1c-t, akkor egészen biztosan nincs baj a csíkkal sem és a mérővel sem.

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel