Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
4. oldal, összesen 331 ElsőElső 123456781454104 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 3310
    kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Eribaby
    Egyébként van a 77nek egy Sensocard nevű mérője, amit csak külföldön értékesít, pedig tökjó lapos, zsebrevágható...
    Milyen tesztcsík kell ebbe a gépbe?

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    264
    Köszönet
    0
    9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Eribaby
    Képzeljétek, egyszer mutattak nekem egy mérőt, ami úgy nézett ki, mint egy toll - egy vékony toll! Végén egy kicsi kijelzővel - régen volt hasonló tollam, végében egy órával. Na ez pont így nézett ki. Annyira tudnék imádni egy ilyet!!! Fogalmam sincs hogy működött. A lényeg, hogy állítólag teljesen megbukott ez a termék, mert túl kicsi volt a kijelzője.
    Hihetetlen, nem? Lehet, hogy nem volt jó a reklámkampány...
    Ebből is látszik, hogy a műszaki megoldás létezik, csak sajnos nem a felhasználók érdeke a legfontosabb...
    Ti inkább a 10% igényeit próbálnátok kielégíteni, vagy a 90-ét? Sőt a 10 % sem igaz, mert nem minden 1.es típusú beteg költene drágább készülékre...
    De az a néhány %, aki költene, az többet vagy közel annyit költene tesztcsíkra is, mint a napi vagy heti 1-2 alkalommal mérő 2. típusú - szerintem.

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A SensoCard-ról jókat írnak, természetsen egyedi SensoCard Test tesztcsík kell hozzá.
    Ha van esze a 77-nek, akkor nem a magyar piacban gondolkodik. Arra kellene rájönnie, hogy itthon még mindig olcsóbb fejleszteni, mint Németországban (Bayer) vagy Franciaországban (Roche). Aztán ott van az USA meg az európai országok piacnak, ahol megvennék a jó terméket (mérőt és szoftvert is). Ha megcsinálják angol és német nyelven, kizárt, hogy a többire szinte ingyen ne tudnák lefordíttatni.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett tesztcsíkok

Idézet Eredeti szerző Beatty
    Sziasztok!
    Kmolli! Hozzád lenne egy nem biztos, h. idevágó kérdésem! Feltűnt, hogy a képen az Accu-Chek-es mérő mellett Personal Aktív teszt van! Te ezt használod hozzá? Én már próbáltam, de néha ugyanazt mérte mind a két fajta tesztcsíkkal, de volt, h. eltért az eredmény (igaz nem sokkal). Nagyon nem mindegy, hogy melyik tesztcsíkot használjuk, úgyhogy ha van valami jó tapasztalatod, vagy akár másnak is, a megfelelő topikban válaszoljatok! ))
    Na most remélem, nem vernek meg a gyártó cégek (egyik sem...), de működik a personallal az accuchek gép... tökéletesen. Az eltérés akár lehet 2 ugyanolyan Accuchekes tesztcsík között is szerintem, ilyen picike eltérések nem mérvadóak. Én jobban szeretem a personallal használni az acchuchek gépet, mert egy icipicit magasabbat (0.2-0.4gyel kb) mér (állandóan, nem ugrál összevissza) és az pontosabb, ugyanis közelebb áll az az érték a vénás értékhez. Amikor egy nagyon szuper gépet használtam Dániában (itt nem lehet kapni), azt úgy hirdette a Roche ott, hogy az eddigi gépek közül a legközelebb esik a mérési tartománya a vénás vérhez, ezért az eddig legpontosabb gépe a Rochenak, ez viszont azt jelenti, hogy kicsit magasabb értékeket mutat (0.5-0.7-tel kb). Akkor tesztelgettem a kis Accuchekemet és ezt a szuper gépet, majd az accuchekes gépet a personal csíkkal és azt kaptam, hogyha personal csíkkal használtam, akkor közelebb voltam a szupergép tartományához és nem mellesleg érzésre is jobban megfelelt nekem ez a mérési tartomány. Nemrég egy accuchekes tesztcsík dobozt használtam (véletlenül azt vett a férjem) és egyből fura volt, hogy nahát, miért mér csak 4.8-at, szerintem ez 5 fölött van... (ez csak 1 példa volt). Nemtom, érthető-e... Gyanítom azt is, hogy amióta a personallal használom a csíkokat, azóta átlagban alacsonyabbak a cukraim. A HbA1c-m minden bizonnyal (de ugye ebben volt egy terhességem, amikor is nagyon nagyon figyeltem). A diabdoki szerint nem kell cserélgetni a kódcsipet sem és tényleg nem... ugyanolyan értékeket mér 2 különböző doboz tesztcsíkkal (ehhez nem értek, de a tapasztalatom meggyőzött és én már nem használnék accuchekes csíkot többet - persze nem mellesleg spórolok összesen havi 6x1000 azaz 6000forintot így!!!).

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ha valóban a Roche gyártja a 77 Elektronika gépeihez való teszcsíkokat, akkor érhetően azonos kémiai reagenseket használ. Ezek szerint a mérete is jó.
    Én is kipróbálom! Tehát Accu Check Active = Personal Aktív tesztcsík
    Hát elég hasonló a kiszerelés is.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

bogácsa logója
    bogácsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    210
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    Ha valóban a Roche gyártja a 77 Elektronika gépeihez való teszcsíkokat, akkor érhetően azonos kémiai reagenseket használ. Ezek szerint a mérete is jó.
    Én is kipróbálom! Tehát Accu Check Active = Personal Aktív tesztcsík
    Hát elég hasonló a kiszerelés is.
    mondhatni: ugyanaz!csak ehhez az utóbbihoz nincs chip...de hülyeség h a csík a chiphez van "állítva"...mégis hogy csinálnák? csak reklámfogás ez az egész...még a dobozuk is egyforma....szemétség az ilyen. nyugodtan próbáld ki.elhanyagolható a különbség..és ki tudja melyik mér közelebb a valós értékhez...
    bogácsa

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hááát...
    szerintetek a kód a csík dobozán az dísznek van, poén???
    A két készülék elég más kódrendszerrel dolgozik... És lehet hogy 80% elég hasonló eredményt fog adni, de lehet, hogy 20%ban tök mást mér... Ez nektek elég megnyugtató???
    Szóval Bioszaky másik témában tett megjegyzése alapján:
    Csináljatok kb 100 összemérést persze más-más kódú personal csíkokkal, aztán osszátok meg az eredményt, ha elég megbízható, akkor jó... )
    Lehet, hogy a csíkok alapvetően kb azonosak (én nem mondtam, hogy azok, -nem tudom) de ha ti elfogadjátok, hogy az Accu-chek mérőtök emiatt pontatlanabbul fog mérni, akkor simán használhatjátok az állítólag icipicit pontatlanabb Personal készüléket is... (Persze az sem bizonyított, hogy valóban pontatlanabb, igaz?)

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nekem erről nincs infóm, hogy ki milyen csíkot gyárt pontosan...

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

1. A Roche mondta nekem, hogy ők gyártják a csíkokat a 77-nek.

2. Legalább 30 csíkkal csináltam összehasonlítást, más dobozokból és 0.2-0.4-nél nagyobb különbséget SOHA nem értem el és ezek mind egyirányban voltak, tehát magasabbak voltak a personalosak ennyivel. Egy terhességet csináltam végig ezekkel a csíkokkal és 5.3-5.6os HbA1c-im voltak végig... azóta volt egy 6.0, de már nem figyelek egyáltalán úgy, mint terhesség alatt (és azért ez sem rossz). Ha annyira pontatlanul mérne, akkor nem tudnám így kordában tartani a cukraimat - mellesleg amíg csak AccuChek csíkokat használtam, addig sokkal többször volt olyan érzésem, hogy rosszul mérek, rosszul mér a gép... personallal ilyen talán 1x volt!

3. A diabdokim megfogta a vállamat, odahajolt és azt súgta, hogy nem számít az a chip annyit, hogy ezzel foglalkozni kelljen, próbáljam csak ki. Na ezután próbálgattam és igaza volt... Próbáld ki te is, ha nem hiszed el!!

bogácsa logója
    bogácsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    210
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    1. A Roche mondta nekem, hogy ők gyártják a csíkokat a 77-nek.

2. Legalább 30 csíkkal csináltam összehasonlítást, más dobozokból és 0.2-0.4-nél nagyobb különbséget SOHA nem értem el és ezek mind egyirányban voltak, tehát magasabbak voltak a personalosak ennyivel. Egy terhességet csináltam végig ezekkel a csíkokkal és 5.3-5.6os HbA1c-im voltak végig... azóta volt egy 6.0, de már nem figyelek egyáltalán úgy, mint terhesség alatt (és azért ez sem rossz). Ha annyira pontatlanul mérne, akkor nem tudnám így kordában tartani a cukraimat - mellesleg amíg csak AccuChek csíkokat használtam, addig sokkal többször volt olyan érzésem, hogy rosszul mérek, rosszul mér a gép... personallal ilyen talán 1x volt!

3. A diabdokim megfogta a vállamat, odahajolt és azt súgta, hogy nem számít az a chip annyit, hogy ezzel foglalkozni kelljen, próbáljam csak ki. Na ezután próbálgattam és igaza volt... Próbáld ki te is, ha nem hiszed el!!
    hát én sem bízom a véletlenre...heti összehasonlításokat végzek,nehogy rosszul mérjen a 2 csik..és a legnagyobb különbség 0,3 volt...de lehet h ha egymás után 2 akkus csíkkal csináltam volna, akkor is ennyi különbség lett volna. engem megnyugtat!
    és nem a csíkok működnek különböző kódrendszerrel, hanem a készülékek...nem ugyanaz!
    de ha téged az ár nyugtat meg(magas ár=minőség)akkor vedd a drágát. én lakásra gyűjtök...és HgA1c-m is a mért eredményeket tükrözi. teljesen biztonságos.
    bogácsa

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!