Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

331. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 231281321327328329330331332333334335341 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 3,301-tól/től 3,310-ig összesen 3432
    vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Jó hír, végre itt van a magyar vércukormérő, amire nagyon vártunk: http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo-it...m%C3%A9r%C5%91
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

2. 4 tag köszönte meg vighkata üzenetét:

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,638
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Jó hír, végre itt van a magyar vércukormérő, amire nagyon vártunk: http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo-itthonrol/20350-klinikai-pontosságú-az-új-magyar-vércukormérő
    De ide még nem érkezett meg. http://sejk.oep.hu/content.php?s=catalog
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

mesüge logója
    mesüge jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2011
    Üzenet
    57
    Köszönet
    41
    38 alkalommal
    24 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A SEJK katalógusba találtam.
    SEJK Ideál.JPG

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző mesüge Üzenet megjelenítése
    A SEJK katalógusba találtam.
    SEJK Ideál.JPG
    Ez szuper, kösszke. Én is valami ilyesmit számolgattam az oep-es oldalról. A csíkot is számolgattam, egy picit lett drágább, plusz ráment a záfa növekedés is. Ha jól emlékszem, 705 Ft-ot számoltam.
    A vc mérő viszont meglepetés lett, hogy ilyen olcsó, épp ezért nagyon örülök neki.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Jó hír, végre itt van a magyar vércukormérő, amire nagyon vártunk: http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo-it...r-vércukormérő
    Ma kaptam receptet rá, amint lehet, kiváltom (azaz, amint meghozza a patika). Csíkot valahogy szerzek hozzá, mert azt most nem lehetett íratni még, de ki akarom próbálni. Mindenképpen jelzem az eredményeket! Nagyon várom már, egészen izgatott vagyok...

7. A következő tagok köszönték meg kmolli üzenetét:

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    254
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Ma kaptam receptet rá, amint lehet, kiváltom (azaz, amint meghozza a patika). Csíkot valahogy szerzek hozzá, mert azt most nem lehetett íratni még, de ki akarom próbálni. Mindenképpen jelzem az eredményeket! Nagyon várom már, egészen izgatott vagyok...
    Pont ezt szerettem volna írni, hogy aki előbb jut ilyen jó kis mérőkéhez írja le a tapasztalatait. Ősszel valószínűleg már mi is ezt kapjuk. Előre is köszi Molli.
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

Mackoka jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2012
    Üzenet
    4
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Mi az igazság?

Sziasztok!

Én egy frissen insulinra állított, 2-es típusú cukorbeteg vagyok! A fórumot visszaolvasgatva sok hasznos infót találtam, de van egy problémám, amelyben a hozzászólások nagy száma miatt nem tudok dönteni:
    Tablettás cukorbeteg korszakomban egy Accuchek active készülékkel méregettem alkalmanként a vércukromat. Most, az inzulinra állítás napján a kezelőorvosomtól kaptam egy Méry típusú vércukormérőt. Természetesen első dolgom az volt, hogy több mérés próbát is végezzek, ugyanabban az időpontban, ugyanabból a vércseppből. Az eltérések jelentősek, sőt számomra óriásiak. A Méry jellemzően 4-5 egységgel alacsonyabb értékeket mutatott az Accuchek értékeinél. Természetesen mindkét esetben friss tesztcsík, friss elem, stb. Melyik készüléknek kell hinnem???
    A megoldás talán a harmadik? Ismerősöm ajánlotta a http://gyogyseged.hu/vercukorszintme...abor-1623.html készüléket. A leírása szerint labor pontosságú. Igaz lehet ez? Van értelme a másik két (koleszterin, húgysav) mérési lehetőségnek?
    És ha ezek közül egyik sem? Mi az a mérőeszköz, ami itt a fórumon a használók több éves tapasztalata alapján kiérdemli a megbízható minősítést?

Válaszaitokat előre is köszöni, egy friss és ijedt beteg.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mackoka, próbálj úgy kísérletezni, hogy nem ugyanabból a cseppből mérsz! A méry-nél tilos nagyon nyomni az ujjat, az első, kibugyannó cseppből lehet csak mérni, különben magasabbat fog mutatni. Nekem is van Mérym is és Accuchekem is, de nincs ilyen különbség köztük normál, első cseppes mérésnél. Ha van, akkor az Accuchek valószínűleg kalibrálásra szorul, de nem szabadna ilyen különbségnek lenni, ez nem általános! Mindkét készülék jó és pontos, felesleges átállnod másra, csak derítsd ki, hogy első cseppes méréssel is ugyanilyen eredményt kapsz-e és ha igen, ki kell deríteni, hogy melyik a rossz, mert akkor az egyik rossz és meg kell javíttatni.

Mackoka jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2012
    Üzenet
    4
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Mackoka, próbálj úgy kísérletezni, hogy nem ugyanabból a cseppből mérsz! A méry-nél tilos nagyon nyomni az ujjat, az első, kibugyannó cseppből lehet csak mérni, különben magasabbat fog mutatni. Nekem is van Mérym is és Accuchekem is, de nincs ilyen különbség köztük normál, első cseppes mérésnél. Ha van, akkor az Accuchek valószínűleg kalibrálásra szorul, de nem szabadna ilyen különbségnek lenni, ez nem általános! Mindkét készülék jó és pontos, felesleges átállnod másra, csak derítsd ki, hogy első cseppes méréssel is ugyanilyen eredményt kapsz-e és ha igen, ki kell deríteni, hogy melyik a rossz, mert akkor az egyik rossz és meg kell javíttatni.
    Szia

Köszönöm a részletes válaszodat. Megpróbáltam a javaslatod szerint, két külön szúrásból mérni, az eredmény: 13,4 Accuchek, 9,1 Méry, aztán több alkalommal is, jellemzően a Méry 3-3,5 alacsonyabb értéket mutat. Azt írod, a Mérynél tilos nyomni az ujjat?? Ez miért van így? Illetve egészen pontosan mit jelent? Én az Accuchek ujj szúróját használom, 2,5-ös értékre állítva, és így az nem szúr akkorát, hogy a vér magától kibuggyanjon, mindenképpen szükség van némi nyomásra! Vagy állítsam az ujjszúrót erősebbre?

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Mackoka Üzenet megjelenítése
    Szia

Köszönöm a részletes válaszodat. Megpróbáltam a javaslatod szerint, két külön szúrásból mérni, az eredmény: 13,4 Accuchek, 9,1 Méry, aztán több alkalommal is, jellemzően a Méry 3-3,5 alacsonyabb értéket mutat. Azt írod, a Mérynél tilos nyomni az ujjat?? Ez miért van így? Illetve egészen pontosan mit jelent? Én az Accuchek ujj szúróját használom, 2,5-ös értékre állítva, és így az nem szúr akkorát, hogy a vér magától kibuggyanjon, mindenképpen szükség van némi nyomásra! Vagy állítsam az ujjszúrót erősebbre?
    Szia Mackoka!
    Látom Molli már kilépett, ezért kotyogok bele, de egyébként is írtam volna még én is.

Régen nekem D-Cont mérőm volt, ott is javasolták, hogy az első vércseppet le kell törölni, és a másodikkal kell a vértesztet elvégezni. Azóta nekem is Accu-Chek-em van, annál nem javasolták a második vércseppes mérést, és én nem is alkalmazom ezt.
    Azt tudnám mondani, hogy te eldöntheted, hogy letörlöd-e az első cseppet, vagy nem, de akkor mindig ugyanúgy mérd meg mindig a cukrodat, hogy meg legyen az állandóság.
    Fel fogok tenni egy vc méréssel kapcsolatos ajánlást, ami gyártó, illetve forgalmazó ajánlása, és az egész vc mérés folyamatát írja le.

A cukormérő vásárláshoz pedig megnézem a linket. Teljesen fölösleges horribilis összeget költened arra a cukormérőre amit belinkeltél. Egyszerűen nem használnád ki, ezen kívül nem kapnál hozzá csíkot TB támogatottan, sem a cukorhoz, sem a koleszterinhez. A diab gondozóban, vagy a házi orvosnál te rendszeresen kapod (vagy fogod kapni) a labor beutalókat, amin lesz koleszterin meghatározás is.
    Ahogy a vércukor, úgy a koleszterin is, mint minden egyéb más, amit lehet otthoni kézi mérővel mérni és laborban is, mindig a labor mérés az igazán pontos. Az, hogy a dobozán, vagy a papírján szerepel, hogy laboratóriumi pontosság, hát...., izé, az azért nem teljesen fedi a valóságot. Egy kézi mérőtől nem várható el laboros pontosság, és nem is képesek az teljesíteni.

Olyan létezik, hogy "plazma kalibrált". Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az ujjbegyből vett kapilláris vér értékét egy számítási képlet alapján átszámítja a plazma értékre (amit a vénából vesznek), és ez így közelebb áll egy laborban (vénából) levett vérminta eredményével.
    A kapilláris vér, sejt közötti vér, és a vénás vér között van néhány mmol/l-nyi különbség, a plazmakalibrált vc mérő ezt küszöböli ki, de számtan alapján.

Az, hogy milyen vc mérőt vegyél, arra azt tanácsolom, hogy olyat, amihez kapsz TB támogatottan csíkot. Mivel már te is adsz inzulint (nem tudom hányszor, ettől függ), így jogosult vagy Tb támogatottan csíkra. Egyébként meg, ha van most is vc mérőd, ráadásul Accu-Cheked, ami nagyon jó, inkább várjál egy kicsit, amíg több infot összeszedsz, vagyis aludj rá egyet-kettőt. Akkor biztosan nem vágsz bele olyan vásárlásba, amit később pénzkidobásnak tartasz.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!