+ Válasz a Témára
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 3310
Téma: Vércukormérők
-
2007-03-04 #21
Megtaláltam a címet:
A teljes rendszert (beleértve az infravörös vevő kapcsolási rajzát, a programokat és a teljes dokumentációt részletes használati útmutatóval) ingyenesen használhatjuk, illetve letölthetjük a http://irh.inf.unideb.hu/rdcont internetes címről.
Bár ez nem Accu Chekre érvényes, viszont Excel táblázatba dolgozik.
Nem tudom, ez neked megfelel-e.
-
2007-03-04 #22
Nem értem a Roche-t. Hogy miért nem tudnak fiataloknak való vércukormérőt gyártani?
- kevés vérből
- max 10 mp alatt
- tároljon min 500 vércukor értéket ( napi 5 mérés, 3 havi orvoslátogatás)
- tárolja a szénhidrátot (min 5 g pontossággal, akár utólagos adatbevitellel) ---> korrekcióhoz
- hogy mérés étk. előtti/utáni, felkeléskori (kritikus időpontok)
- adjon gyors átlagokat (napi, étk előtti/utáni, felkeléskor)
- kb mobiltelefon méretű, lapos (zsebrevágható)
- legyen rajta tesztcsíktartó, ujjszúró (minden egyben)
- masszív
- max 90 g (elemmel, mert ez a tényleges tömeg)
- szgépre csatlakoztatható
Ezeknek egy részét persze tudják a készülékek, mindent egyben nem.
Úgy tűnik, kizárólag az idősek igényeit veszik figyelembe. (nagy gombok, nagy kijelző)
----------------
Eribaby, hogy áll a szakdolid? Használja majd a cég, milyen eredménnyel?Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-03-04 #23
Nos azt hiszem, én még elég fiatal vagyok, de a vércukormérőmmel maximálisan meg vagyok elégedve.
Kevés vérből, 5 mp alatt mér, autómatikusan, nem kell külön gombot nyomkodni, 200 mérés eredményét rögzíti. Tartalmaz beépített átlagolást: az elmúlt 7 vagy 14 napra vonatkozó vércukorértékek átlagát számítja ki. (Ami szerintem megfelelő, hiszen nem az a lényeg, hogy étkezések előtt mennyi az átlag, hanem egész nap, egész héten, egész hónapban stb.)
A vérukormérőm tényleg nem nagy, 118×43×22 mm nagyságú, mint egy közepes kategóriájú mobiltelefon. Ha már úgyis zsebre akarod vágni, akkor még ha profin ki is fejlesztenék sem tudnál 5 db tesztcsíknál többet mellékelni. Ezt meg akár a tárcádba is beleteheted. Az ujjbegyszúró pedig olyan mint egy tollacska, innenstől kezdve könnyen megoldható a tárolása. Az én vércukormérőm - ha a tokjába teszem - alig haladja meg egy pénztárca méretét. Bár nőből vagyok, lehet az én pénztárcám nagyobb, mint egy férfié - de akkor nem haladja meg két férfi tárca együttes méretét.
Az én vércukormérőm 56 g (elem nélkül), s elemmel se sokkal több. Úgy vélem elég masszív, bár töréstesztet még nem csináltam vele...
A vércukormérőm számítógéphez csatlakoztatható, tehát itt sem látok nagy gondot.
Összességében csak annyit szeretnék mondani, hogy ha nem is 100%-osan lefedve a kívánságlistát, létezik már olyan korszerű és modern vércukormérő, ami 1. megfizethető 2. jól használható és 3. minimális emberi erőforrást és odafigyelést bevetve is tökéletesen működik.
Valószínűleg persze dolgoznak a kutatók azon, hogy még egyszerűbb legyen a dolgunk, de addig elégedjünk meg azzal, ami van és ha néha kompromisszumot is kell kötnünk a "gépünkkel", örüljünk neki, hogy legalább ez van és folyamatosan ellenőrizhetjük magunkat.
(Az én vércukormérőm egyébként egy AccuChek Active.)
Egyébként pedig nem fiataloknak, hanem cukorbetegeknek készítik a vércukormérőket. Miért gondolod azt, hogy egy idősebb betegtársadnak kevésbé magasak az elvárásai?
-
2007-03-04 #24
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kérlek, ha lehetséges, küldjél nekem egy mintát, ahogyan a SmartPix tárolja az adatokat. E-levélben még képet is küldhetsz az adatfeldolgozó táblázatból.
Eredeti szerző eremit
-
2007-03-04 #25
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 264
- Köszönet
- 0
- 9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Nekem D-Contom van, de a következő szinte biztos, hogy nem az lesz. Itt is azt látom tendenciának, hogy minél egyszerűbb legyen és minél nagyobb számok jelenjenek meg. Bizonyára az időseknek és akik idegenkednek az elektronikától, azoknak ez kifejezetten fontos. Rajtuk kívül viszont van egy másik csoport, akinek az a fontos, hogy minél többet tudjon a készülék, össze lehessen kapcsolni számítógéppel és mindenféle elemzéseket is lehessen végezni az adatokból. Nem mellékes az sem, hogy kicsi és minden, a hétköznapokban előforduló körülmény között könnyen és kényelmesen használható legyen.
Eredeti szerző bioszaky
Talán többen is vagyunk, akik az ilyen "extrákért" cserébe a készülékért (és nem a tesztcsíkokért) hajlandók lennénk akár valamivel többet is fizetni.
-
2007-03-04 #26
A trend marad: olcsó készülék és drága tesztcsík (vesd össze: nyomtatók és patronok, cserélhető pengéjű borotvák stb). Tiszta pszichológia!
Olcsón jó készüléket kapsz, de a működtetése sok és kicsit drága adagokban összességében igen drága.
készülék 10 000 Ft
tesztcsík: 3 doboz x12 hó x 4000 Ft (teljes ár, de csak 1500-at fizetsz kp-ben) = 144 000 Ft/év!!! (Korábban tévedtem)
Érthető, hogy akát félmilliót is megérne nekünk egy vércukormérő óra, amelyikhez nincsen cserélendő alkatrész és legalább öt évet kibír. (Ja, és többször mér stb, tehát minőségben is jobb.)
A tesztcsíkos készüléket gyártónak gyakorlatilag nem éri meg, hogy Pendra típusú készüléket dobjon a piacra, mert tönkreteszi a saját, jól jövedelmező teszcsíkgyártását.
Ahhoz van eszük, hogy tesztcsíkos doboz kinyitásához ergonómikus szerkentyűt készítsenek.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-03-05 #27
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 264
- Köszönet
- 0
- 9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Úgy tűnik, ez a módszer nagyon megéri a gyártóknak. Ha jól belegondolunk, bizonyos szokások mellett (kevés számú vércukormérés) a felhasználó is jobban jár. Persze ezek a szokások nem ránk jellemzőek.
Eredeti szerző bioszaky
A Pendrához hasonló szerkentyűket nem feltétlenül a tesztcsíkosoknak kellene kifejleszteniük. Azt viszont nem tudom, miért nem sikerült még megbízható, piacra dobható ilyen mérőt készíteni...
-
2007-03-17 #28
Ismeritek az Accu Checkhez csatlakoztatható Smart Pixet? Szuper!
Eredeti szerző CsRob1
-
2007-04-17 #29
Képzeljétek, egyszer mutattak nekem egy mérőt, ami úgy nézett ki, mint egy toll - egy vékony toll! Végén egy kicsi kijelzővel - régen volt hasonló tollam, végében egy órával. Na ez pont így nézett ki. Annyira tudnék imádni egy ilyet!!! Fogalmam sincs hogy működött. A lényeg, hogy állítólag teljesen megbukott ez a termék, mert túl kicsi volt a kijelzője.
Hihetetlen, nem? Lehet, hogy nem volt jó a reklámkampány...
Én próbálom felhívni a 77 figyelmét, hogy két irányba kéne menni...
De ha más szempontból is belegondoltok, mi 1es típusúak eléggé kisebbségben vagyunk... Ti inkább a 10% igényeit próbálnátok kielégíteni, vagy a 90-ét? Sőt a 10 % sem igaz, mert nem minden 1.es típusú beteg költene drágább készülékre...
Naugye. Márpedig fejleszteni drága.
És elfogadtatni, hogy támogassák is... Na hát az sem egyszerű...
Egyébként van a 77nek egy Sensocard nevű mérője, amit csak külföldön értékesít, pedig tökjó lapos, zsebrevágható...
-
2007-04-18 #30
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Igen, de miért kerül majdnem 10 ezerbe???
Eredeti szerző Emődi Tünde
Már rég megvettem volna, ha mondjuk 2-3-4 ezer csak, mivel már megvettem anno 20 ezerért a szofverüket, majd 8 ezerért azt az ócska infraportot, mivel csak azzal működik a készülék, erre fizessek megint kb ennyit újra... Ki tudnám fizetni, de egyszerűen nem akarom, mert ezt nem érzem tisztességesnek. Amúgy nagyon szeretném...
Ja, Tünde, ezen a héten megyek a Lantusért és remélhetőleg hétvégén kezdem (újra...)
Először a déli beadással fogok próbálkozni és csak 1x... Majd írok róla

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel