Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

21. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 111718192021222324253171121 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 201-tól/től 210-ig összesen 3432
    tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Az Accu-Chek inkább a hidegre érzékeny. Ha sokáig kint voltam télen, akkor volt, hogy 5-10 percet kellett otthon várni, hogy átmelegedjen a vc mérő. Ilyenkor egy kis hőmérő jelet mutatott a kijelző, tehát még csak nem is kellett a füzetet elővenni, hogy hibakódokkal keresgéljem az okokat. Az accunak a mérés tartománya is sokkal tágabb, 2,2-33,3-ig mér. Az ujjszúrója sokkal kíméletesebben szúr, alig érezhető. Én 3 éve használom az accucheket, örültem, amikor megszabadultam a Cabriótól. A Cabrió hol kevesebbet, hol többet mért a laborhoz képest, tehát megbízhatatlan volt számomra, mert nem tudtam kalkulálni. Az újabbak már biztosan pontosabbak, tehát nem leszólni akarom a vc mérőt, lehet, hogy csak az enyém volt egy kissé pontatlan.
    Csak egyetlen egy dolgot javítanék ki, nem kötekedés szintjén... Az Accu-Chek Active cukimérő 0,6-33,3-ig mér... Nálunk, vagyis leginkább Mátémnál ez egy igen lényeges szempont volt (hál'Istennek már múltidőben...). Mert, az viszont elég lényeges volt, hogy tudtam, mennyi is a cukra egy erős hypo esetén... Mert akkor viszont nem volt mindegy, hoyg 0,8, vagy 1,8 volt... Ugyanis, volt olyan, hogy 1,8-nál begörcsölt, de 0,8-nál nem volt görcs... Na, oké, volt, hogy 3,2-nél is görcsölt... Na, de azért nem volt mindegy a dolog... Nekem... Én imádom az A.C. A.-ot, ragaszkodom is hozzá rendesen...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Csak egyetlen egy dolgot javítanék ki, nem kötekedés szintjén... Az Accu-Chek Active cukimérő 0,6-33,3-ig mér... Nálunk, vagyis leginkább Mátémnál ez egy igen lényeges szempont volt (hál'Istennek már múltidőben...). Mert, az viszont elég lényeges volt, hogy tudtam, mennyi is a cukra egy erős hypo esetén... Mert akkor viszont nem volt mindegy, hoyg 0,8, vagy 1,8 volt... Ugyanis, volt olyan, hogy 1,8-nál begörcsölt, de 0,8-nál nem volt görcs... Na, oké, volt, hogy 3,2-nél is görcsölt... Na, de azért nem volt mindegy a dolog... Nekem... Én imádom az A.C. A.-ot, ragaszkodom is hozzá rendesen...
    Köszi a kiigazítást, tényleg elírtam.
    Ahhoz képest, hogy beszéltünk róla, hogy nekem a legalacsonyabb mérésem 1,2 volt.... Azt nem is tudtam volna a cabrioval mérni. A cabrió mért 2,2-től, ha jól emlékszem 28-ig.

Tehát számomra is mindenképp az AccuChek Active a nyerő minden szempontból.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Az Accu-Chek inkább a hidegre érzékeny.
    A Personal meg még jobban érzékeny a hidegre Personallal nem tudtam kint mérni sosem, még autóban sem, ha hideg volt még az autóban (induláskor), az AccuCheket kicsit belehelem (ez komoly ) és tök jól mér utána, bár kint van a hőmérő jel, de jól mért eddig ettől függetlenül. Azt mondták a Roche-osok, hogy az AccuChekben az a jó, ha nem pontos a mérés, akkor nem mér egyszerűen, hibát jelez. A Personallal nem vettem ezt észre, az akkor is jelzett egy értéket, csakhát döntse el ki-ki maga, hogy az most mennyire jó... Hu, én sem tágítom az A.C.A. mellől... Azaz tágítanék, ha lehetne itthon normális áron csíkot kapni az AccuChek Aviva nevű gépet, amit 2 éve Dániában használtam, na az felülmúlta eddig az összeset...

Erre az Optimumra kíváncsi leszek azért, mert ez más elven működik, úgy, ahogyan ez a fent említett Aviva (meg van az AccuChek Go is, az egyel régebbi változat, nálunk csak az van, de nincs rá OEP támogatás), kis csipes tesztcsíkokkal, közelebb van az érték a vénáshoz az ilyen módszerrel mért vcknél.

Vick jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én a Personal és az Optimum gépeket hasonlítottam össze.
    Hol az egyik, hol meg a másik mért többet. A különbség is változó, a két szélsőérték: 3mmol/l és 0mmol/. Ebből gondolom, hogy valamelyik hol többet hol pedig kevesebbet mér a valósnál. És nem egyforma az eltérés, hogy mondjuk hozzágondolom és akkor tudom az igazi értéket. És így az sem igaz, hogy mindig ugyanazzal a géppel mérve tényleg a vércukor változás valós irányát látom. A gép szerint ami nőtt, az a valóságban csökkenhet is. Nem tudok kiigazodni rajta. Mivel az Optimum újabb fejlesztés, gondolom ez lehet a pontosabb.
    Mi is sokat mérünk, ezért Personalt használunk. Ez azért olcsóbb mint az Accu Chek.
    A következő gondozáskor majd Optimum csíkot iratok és csak azzal mérek. De ennél a gépnél meg olyan aggályom van, hogy vajon tényleg beszívja-e az összes szükséges vért? Nem látom úgy mint a Personalnál. Mert a Personal is mér kevesebb vérrel is, csak más eredmény jön ki, de nem ír hibát.
    Miből gondojátok, hogy kevesebb vér kell hozzá? mindkettőhöz 2 nemtudoménmi mennyiségű vér kell(nem tudok ilyen karaktert írni)
    Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
    *Medtronic, Paradigm 712*

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Vick Üzenet megjelenítése
    Én a Personal és az Optimum gépeket hasonlítottam össze.
    Hol az egyik, hol meg a másik mért többet. A különbség is változó, a két szélsőérték: 3mmol/l és 0mmol/. Ebből gondolom, hogy valamelyik hol többet hol pedig kevesebbet mér a valósnál. És nem egyforma az eltérés, hogy mondjuk hozzágondolom és akkor tudom az igazi értéket. És így az sem igaz, hogy mindig ugyanazzal a géppel mérve tényleg a vércukor változás valós irányát látom. A gép szerint ami nőtt, az a valóságban csökkenhet is. Nem tudok kiigazodni rajta. Mivel az Optimum újabb fejlesztés, gondolom ez lehet a pontosabb.
    Mi is sokat mérünk, ezért Personalt használunk. Ez azért olcsóbb mint az Accu Chek.
    A következő gondozáskor majd Optimum csíkot iratok és csak azzal mérek. De ennél a gépnél meg olyan aggályom van, hogy vajon tényleg beszívja-e az összes szükséges vért? Nem látom úgy mint a Personalnál. Mert a Personal is mér kevesebb vérrel is, csak más eredmény jön ki, de nem ír hibát.
    Miből gondojátok, hogy kevesebb vér kell hozzá? mindkettőhöz 2 nemtudoménmi mennyiségű vér kell(nem tudok ilyen karaktert írni)
    Valóban, számadat szerint ugyan akkora a 2 csík vérigénye, de az Optimumé sokkal kevesebb... Az Optimum miután felszívta a számára elegendő vér mennyiségét, csak utána kezd el mérni. Úgy kell elképzelni, mint egy kapillárist (mert valójában az is), felszippantja a cuccost... Te oda nem tudsz többet betuszmákolni, csak annyi megy bele, amennyi belefér...
    Hát, én is egy kicsit bonyi vagyok ma, elnézést... Úgy látszik, nekem valóban árt a 10-11 óra alvás... Tegnap 11 órát aludtam, ma 10-et, de az agyam használhatatlan... Na, ma nem is alszok, csak 4-5 órát, én úgyis arra vagyok kalibrálva...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Vick jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Valóban, számadat szerint ugyan akkora a 2 csík vérigénye, de az Optimumé sokkal kevesebb... Az Optimum miután felszívta a számára elegendő vér mennyiségét, csak utána kezd el mérni. Úgy kell elképzelni, mint egy kapillárist (mert valójában az is), felszippantja a cuccost... Te oda nem tudsz többet betuszmákolni, csak annyi megy bele, amennyi belefér...
    Hát, én is egy kicsit bonyi vagyok ma, elnézést... Úgy látszik, nekem valóban árt a 10-11 óra alvás... Tegnap 11 órát aludtam, ma 10-et, de az agyam használhatatlan... Na, ma nem is alszok, csak 4-5 órát, én úgyis arra vagyok kalibrálva...

A 2 ul (nanoliter vagy mikroliter? mit tudom én mi) akkor is 2 ul ! Nem kevesebb.

De biztos, hogy csak akkor kezd el mérni, ha megvan a szükséges vérmennyiség? A Personal akkor is elkezd mérni, ha nem töltöd ki teljesen a csíkot vérrel. És az Optimum használati utasításában azt olvastam, hogy "a túl kis vércsepp pontatlanságot okozhat!" Jobban örülnék, ha kevés vérrel nem is kezdene el mérni.
    A Personalnal legalább ha látom, hogy kell még egy pici vér, gyorsan pótolom. De az Optimumnál nem látom.

Nekünk van egy szuper jó mérőnk. Accu Chek Aviva. Ajándékba kaptuk, itthon nem lehet kapni. Én nagyon szeretem. Ahhoz csak 0,6 ul vér kell. Ebben max megbízom. Csak az oviban használja a fiam, mert nagyon drága a csík.
    Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
    *Medtronic, Paradigm 712*

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Vick Üzenet megjelenítése
    A Personalnal legalább ha látom, hogy kell még egy pici vér, gyorsan pótolom. De az Optimumnál nem látom.

Nekünk van egy szuper jó mérőnk. Accu Chek Aviva. Ajándékba kaptuk, itthon nem lehet kapni. Én nagyon szeretem. Ahhoz csak 0,6 ul vér kell. Ebben max megbízom. Csak az oviban használja a fiam, mert nagyon drága a csík.
    Az AccuChek Active nem mér, ha nem elég a vér! Pont ezt írtam, hogy az AccuChek azért megbízható, mert az tényleg csak akkor mér, amikor pontosat tud mérni, a personal meg nem.

Erről az Aviváról írtam én is most is, meg anno többször is, én Dániában vettem és ott használtam és én is ezt tartom a legjobb gépnek, amit valaha láttam. És tényleg nagyon pici vér kell rá. Ti hol vesztek hozzá csíkot itthon??? Nagyon érdekelne... és mennyiért? Dániából tudtam volna hozni, de 10ezer forint volt 1 doboz, nekem az 3-4 napra elég csak.........

szentgyorgyipal logója
    szentgyorgyipal jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    130
    Blog bejegyzés
    52
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szentgyorgyipal Üzenet megjelenítése
    Kell a LiteLink infravörös csatoló, amelyet a számítógép USB portjára kell csatlakoztatni. A vércukormérő "látja" ezt a csatolót. Egy laptop infravörös portja "nem látja "a vércukormérót.

Ez egy hivatakozás egy általam feltett D Cont Personal vércukormérő adatait megjelenítő diagram URL címére:

http://litelink.fw.hu
    Szentgyörgyi Pál

szentgyorgyipal@gmail.com

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Az AccuChek Active nem mér, ha nem elég a vér! Pont ezt írtam, hogy az AccuChek azért megbízható, mert az tényleg csak akkor mér, amikor pontosat tud mérni, a personal meg nem.

Erről az Aviváról írtam én is most is, meg anno többször is, én Dániában vettem és ott használtam és én is ezt tartom a legjobb gépnek, amit valaha láttam. És tényleg nagyon pici vér kell rá. Ti hol vesztek hozzá csíkot itthon??? Nagyon érdekelne... és mennyiért? Dániából tudtam volna hozni, de 10ezer forint volt 1 doboz, nekem az 3-4 napra elég csak.........
    Az AccuChek Go-t már lehet kapni, de nem tudom mennyi a csík, stb. Molli, Vick, ti használjátok az Avivát, a Go hasonló lehet? Esetleg a Go-hoz kapható csík jó az Avivához? Nem akarok tudatlankának tűnni, de nem mindkettő vc mérőnél a csík végéhez kell a vércseppet illeszteni, és az annyit szív fel, amennyi szükséges? Mert akkor talán a csík is kompatibilis. Egyébként nekem nagyon tetszik a Go, és ha ti dícséritek az Avivát, akkor a Go nem járhat messze.

Szombaton a bringatúrán kipróbáltam, hogy az Active hogy még napfényben. Tökéletesen, ha valami baja lett volna, akkor kiírja. Szépen sütött a nap, de nem volt vakítóan erős a fény.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Kata, igen, már van Go 3 éve az országban, csak nincs a csíkra semmilyen támogatás, mert csupán 3 éve csücsül a kérelem az OEPnél....
    De sajna más a 2 csík, az Aviva és a Go, mert az Avivához jóval kevesebb vér kell és pontosabb is a Gonál az egész műszer is. Amúgy valóban a mérési technika ugyanaz és ez más, mint az Activenál meg a Personalnal.

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!