Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

201. oldal, összesen 344 ElsőElső ... 101151191197198199200201202203204205211251301 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 2,001-tól/től 2,010-ig összesen 3432
    gabibaba logója
    gabibaba jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    896
    Blog bejegyzés
    10
    Köszönet
    72
    82 alkalommal
    50 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Somcsika Üzenet megjelenítése
    Csak attól félek, hogy le fognak bennünket szidni a jövő heti kontrollon, ha meglátja a könyvben, hogy mégis emeltünk annak ellenére, hogy ő azt mondta, hogy ne.
    Szerintem ha jók az eredmények, akkor nem fog semmit sem mondani. Legalábbis mi kontroll elején mindig szólunk, ha változtattunk, még nem volt baj soha belőle.

Gábornak Actrapiddal 20-30 percet kellett várnia normál cukornál.
    Ez tényleg egyéntől függ.
    Gábor: AC SPIRIT - Novorapid

somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    825
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    51
    15 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Gabibaba Üzenet megjelenítése
    Szerintem ha jók az eredmények, akkor nem fog semmit sem mondani.
    Fejben tudom, hogy emelni kellene, apa is mindig azt mondja, hogy a könyv is azt írta amit bent a kórházban a kezébe adtak.
    De bennem még mindig ott van a para, hogy mi van ha pont én borítom fel az anyagcseréjét, és én ártok neki azzal, hogy emelek.
    De azt is tudom, hogy ez így nem maradhat. Mert ha így folytatja és a lábsérülésből felgyógyul akkor még edzeni sem tud elmenni, de még egy tesi óra is lehetetlenné válik.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

poe logója
    poe
    poe jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    18
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A bolus változtatással nagy kárt nem tudsz okozni, ha odafigyeltek, mértek kaja után is. Akkor úgyis kijön ha sok és egyszeűen visszaveszed.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

zsuzsa logója
    zsuzsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    684
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nálunk is folyamatosan ezzel szenvedünk, hogy evés után egy órával kiugrik, majd zuhanó repülés lefelé. Csináltuk mi is hogy késleltettük az inzulin beadás után a kajálást, de nem tudtuk tartani, ő Novorapidon van, és csak 5 körüli cukornál tudtam késleltetni, mert alacsonyabbnál nem lehetett várni, meg reggel idő sincs nagyon arra hogy várakozzunk, mert enni kell készülni és indulni az oviba. A héten neki is egy kicsit emelkedettebb a cukra, de egy kicsit meg is van fázva. Ma keltünk 8,2 vel, lett belőle 16 egy óra múlva majd újybb egy óra múlva 5. És ez tendencia csak alacsonyabb érétkekkel, ált norm cukorral kel. Most a jövő héten szenzort kapunk a délelőtt letérképezésére.Kiváncsi leszek.

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

[QUOTE=vighkata;58597]

Le fogom neked írni, hogy a fix ár támogatás mitől fix, de most egy kis dolog van a dolgozóban, de jövök majd, tarts ki.
    /QUOTE]
    Itt vagyok,

Somcsika, és mindneki!
    biztosan hallottál már róla, hogy generikus készítmény. Ez azt jelenti, hogy a piacon fellelhető, legolcsóbb, vagy legtöbbet használt terméket, vagy készítményt tekintik generikusnak, és minden más terméket vagy készítményt ehhez viszonyítanak.

Jelen eseteben a cukormérő tesztcsíknál a generikus készítmény az Optimum teszt és a Personal Aktív teszt csíkok. Ennek az árához adják a 80%-os támogatást, és kiszámolják, hogy forintban ez mennyit jelent.
    Ezt a forintosított összeget tekintik az összes terméknél fix kedvezménynek. Vagyis a magasabb árú csík estében a legolcsóbb csíkra kiszámolt kedvezményt lehet csak igénybe venni.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

torkos logója
    torkos jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2010
    Üzenet
    28
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    Köszi, torkos, a beszámolót! Szerintem Péter is örömmel olvassa! Egyébként milyen készüléket cseréltél le? Eddig mivel mértél?
    Nekem még nem volt saját vércukormérőm.

1 év óta mérem a vércukromat - le sem szabadna írnom (saját bökőt használva) heti 2 alkalommal, a barátomét (D.mars..), ill. a patikai lehetőséget használva.
    Tudom, hogy nem menthet fel, de a súlyosabb problémáim miatt (metabolikus szindróma) került eddig a "cuki" kezelése háttérbe.
    LA-ből ajánlotta az ismerősöm, hogy az O. Xceedt vegyem, vagy ilyet küld nekem.
    Ezért örülök nagyon az új gépnek! Vele új életet kezdek!

sünike jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Feb 2010
    Üzenet
    1,123
    Köszönet
    159
    31 alkalommal
    24 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Kata!
    Most vittem vissza az Xceed-et...
    Nagyon kedvesek voltak és ott megnéztük,hogy mér...
    Sajnos igazam volt...a hölgy(nem cukros) a saját cukiját mérte meg 8.3!Majd elövett egy másik gépet azzal pedig 7 volt.Elküldik a gépet vizsgálatra mert többet mér mint kéne.
    Sünike...

somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    825
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    51
    15 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

[QUOTE=vighkata;58649]
    Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése

Le fogom neked írni, hogy a fix ár támogatás mitől fix, de most egy kis dolog van a dolgozóban, de jövök majd, tarts ki.
    /QUOTE]
    Itt vagyok,

Somcsika, és mindneki!
    biztosan hallottál már róla, hogy generikus készítmény. Ez azt jelenti, hogy a piacon fellelhető, legolcsóbb, vagy legtöbbet használt terméket, vagy készítményt tekintik generikusnak, és minden más terméket vagy készítményt ehhez viszonyítanak.

Jelen eseteben a cukormérő tesztcsíknál a generikus készítmény az Optimum teszt és a Personal Aktív teszt csíkok. Ennek az árához adják a 80%-os támogatást, és kiszámolják, hogy forintban ez mennyit jelent.
    Ezt a forintosított összeget tekintik az összes terméknél fix kedvezménynek. Vagyis a magasabb árú csík estében a legolcsóbb csíkra kiszámolt kedvezményt lehet csak igénybe venni.

Most már értem.
    Hálásan köszönöm a felvilágosítást. Nagyon aranyos vagy.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző torkos Üzenet megjelenítése
    LA-ből ajánlotta az ismerősöm, hogy az O. Xceedt vegyem, vagy ilyet küld nekem.
    Ezért örülök nagyon az új gépnek! Vele új életet kezdek!
    Szia Torkos!
    Nagyon figyelni kell a külföldön vásárolt cukimérőkre, mert két féle szabvány létezik.
    A mg/dl és a mmol/l. Az USA-ban mg/dl szabvány szerint állítják be a gépeket, nálunk pedig a mmol/l. A gépek többségét vagy ilyen, vagy olyan beállítással gyártják. Nagyon kevés gép van, amelyik mindkettőt tudja. Vásárlás előtt feltétlenül meg kell nézni, hogy átállítható-e a gép a mértékegységek között.
    Arra is figyeljetek, hogy az USA-ban forgalomban van egy Xceed, ami nem pont ugyanaz, mint amit nálunk lehet kapni, és nem tudom, hogy a csík kompatibilis-e mindkettőhöz.
    Az ára miatt nem érdemes ezt az USA-ból hozni.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

torkos logója
    torkos jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2010
    Üzenet
    28
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Szia Torkos!
    Nagyon figyelni kell a külföldön vásárolt cukimérőkre, mert két féle szabvány létezik.
    A mg/dl és a mmol/l. Az USA-ban mg/dl szabvány szerint állítják be a gépeket, nálunk pedig a mmol/l. A gépek többségét vagy ilyen, vagy olyan beállítással gyártják. Nagyon kevés gép van, amelyik mindkettőt tudja. Vásárlás előtt feltétlenül meg kell nézni, hogy átállítható-e a gép a mértékegységek között.
    Arra is figyeljetek, hogy az USA-ban forgalomban van egy Xceed, ami nem pont ugyanaz, mint amit nálunk lehet kapni, és nem tudom, hogy a csík kompatibilis-e mindkettőhöz.
    Az ára miatt nem érdemes ezt az USA-ból hozni.
    Szia vighkata,

hát látom, hogy korom ellenére, olyan vagyok, mint 1 "nyeretlen kétéves"!
    Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél!

Nyáron hazarepül az ismerősöm, és még jó, hogy ajándékba nem hozatok vele 1 vagon tesztcsíkot!

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!