Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
2. oldal, összesen 331 ElsőElső 1234561252102 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 3310
    szentgyorgyipal logója
    szentgyorgyipal jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    130
    Blog bejegyzés
    52
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Vércukormérők, SmarPix, HgA1C

13:43 2007.02.25.
    mcd_csoport --> Általános kérdések --> vércukormérők
    mcd_csoport --> Általános kérdések --> Vércukor érték HgA1C
    A SmartPix készülékkel kapcsolatosan a következőket tudtam meg.:
    1. Nem kapcsolható az AccuChek Active mérőkészülékhez
    2. Weblapok német nyelven (a magyar nyelvű Roche honlapon nem találtam a SmartPix-re vonatkozó

adatokat):
    http://www.accu-chek.de/profi/de/con...x_technik.html
    http://www.accu-chek.de/profi/de/con.../smartpix.html
    http://www.accu-chek.de/profi/de/con...nsdiabetes.htm

l
    https://www.accu-chek.de/profi/de/co..._produkte.html

3. Sajnos, továbbra is fennáll a Camit-Pro programban az a programhiba, ami miatt nem mindig

lehet időpontokat módosítani.
    4. Az Accu-Check Active készülékről az IR egységek segítségével csak asztali számítógépre lehet

adatokat bevinni. Miután ezt megtettem, az adatokkal feltöltött programot az asztali

számítógépről átmásolom a laptopra a hálózatba kötött gépek közötti mappa megosztással (Pendrive

segítségével is lehetséges USB porton keresztül). Hátrány: a laptopon nem mindig találhatók meg a

legfrissebb adatok.
    Szentgyörgyi Pál

szentgyorgyipal@gmail.com

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Vércukormérők, SmarPix, HgA1C

Idézet Eredeti szerző szentgyorgyipal
    4. Az Accu-Check Active készülékről az IR egységek segítségével csak asztali számítógépre lehet

adatokat bevinni. Miután ezt megtettem, az adatokkal feltöltött programot az asztali

számítógépről átmásolom a laptopra a hálózatba kötött gépek közötti mappa megosztással (Pendrive

segítségével is lehetséges USB porton keresztül). Hátrány: a laptopon nem mindig találhatók meg a

legfrissebb adatok.
    Csak szeretném kiegészíteni azzal, hogyha van soros port a laptopon, akkor lehet a laptophoz is csatlakoztatni az infra egységet (az IR egységet), így lehet laptopra is egyenesen átvinni adatokat. Csak sajnos rendkívűl ritka az a laptop, amin van soros port.

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A Roche mondta, hogy még mindig (4-5 éve?!) nem bírták javítani a Camit hibáját? Bizony nagy leégés.
    A német oldalon már a 2.4 verzió van, én a 2.1-eset láttam. Mégis van remény.

Az infra portok ma már inkább USB-n keresztül csatlakoznak, az meg tuti van a laptopon. A mobilok, mint az enyém is, így kommunikálnak a PC-kel. (Persze aki ismeri a Nokia PC Suite-ot, az tudja, hogy a gyakorlat az vmi más.) Egy ilyen USB infra port 5-6 ezer Ft.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

Camilla jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    21
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok! Most szeretnék vásárolni új vércukormérő gépet, és az a kérdésem,hogy ti melyiket ajánljátok, illetve milyen támogatások esetleg akciók vannak mostanában?
    Most a hagyományos D-Contom van (nem a Personal), és arra gondoltam, hogy Accu Checket veszek, csak nem tudom,hogy pl. háziorvos felírhatja-e receptre és mennyibe kerül egy doboz csík?Ill.hány db van egy dobozban?
    De szívesen veszem az egyéb cukormérőkről az infókat!
    Köszi!
    Camilla

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    A Roche mondta, hogy még mindig (4-5 éve?!) nem bírták javítani a Camit hibáját? Bizony nagy leégés.
    A német oldalon már a 2.4 verzió van, én a 2.1-eset láttam. Mégis van remény.

Az infra portok ma már inkább USB-n keresztül csatlakoznak, az meg tuti van a laptopon. A mobilok, mint az enyém is, így kommunikálnak a PC-kel. (Persze aki ismeri a Nokia PC Suite-ot, az tudja, hogy a gyakorlat az vmi más.) Egy ilyen USB infra port 5-6 ezer Ft.
    Felhívtam az Akadimpexet (az AccuChek forgalmazója) és végre megmondták, ami nincs fönt a neten: LEHET AccuChek Active géphez használni, van hozzá szoftver, ami működik!!! (nem kell többé a Camit Prot használni), a számítógéphez USB porton kapcsolódik és 9900Ft.

Bioszaky: ha arra gondolsz, hogy sima infra porton lehetne csatlakoztatni az AccuChek-et, akkor sajnos nem. Egészen a Smart Pixig kizárólag ezzel az infra-átalakítóval működött, ami egy hadrware eszköz, amit a Roche gyártott kifejezetten ehhez az AccuChekhez. De sikerült úgy megoldani ezt az eszközt, hogy csak soros porton lehet a szgéphez csatlakoztatni. Többször beszéltem a Roche-os ovrosokkal és mindegyik sajnálkozva mondta, hogy az AccuChekben nem sima infra van, ezért kell ez a furcsa infrás átalakító és csak így képes kommunikálni a szgéppel. Legalább 3 infrás laptoppal próbálkoztunk már és valóban, nem látja a laptop, hogy lenne infrás eszköz a közelében... tényleg csak ezzel az izével működik. Azaz, mostmár a Smart Pixszel is

eremit logója
    eremit jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Üzenet
    134
    Köszönet
    8
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én most váltottam AccuChek Active-ra. Szerintem gyors és ügyes kis készülék. És van hozzá SmartPix Sajnos nem tudom az árát, mert én kaptam, de újságokban láttam, hogy 10 ezer forint körül van az ára. A csík 1500 forintba kerül hozzá. Ezt biztosan tudom, mert a múltkor 3 dobozért 4500-at kellett fizetnem. És ugye egy nem túl bonyolult matematikai művelettel ezt kikövetkeztettem

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    352
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szeretném megkérdezni, hogy a vércukor mérők között választási lehetőség van, vagy el kell fogadni amit az orvos felír, vagy kp vegyem amit akarok, de köteles e ahoz írni teszt csíkot.

Általában a dicont personált írják de tudom , hogy van jobb is.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szolnok
    Szeretném megkérdezni, hogy a vércukor mérők között választási lehetőség van, vagy el kell fogadni amit az orvos felír, vagy kp vegyem amit akarok, de köteles e ahoz írni teszt csíkot.

Általában a dicont personált írják de tudom , hogy van jobb is.
    Ha jól tudom, azt ír föl az orvos, amit a beteg kér - ha nem az a legolcsóbb, akkor alá kell íratni a beteggel egy papírt, de akkor is azt kell kapnia a betegnek, amit kér. Talán, ha nem mond semmit a beteg, akkor nyilván a legolcsóbbat kell felírnia a dokinak, az pedig tudtommal a dcont.

szentgyorgyipal logója
    szentgyorgyipal jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    130
    Blog bejegyzés
    52
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző eremit
    Én most váltottam AccuChek Active-ra. Szerintem gyors és ügyes kis készülék. És van hozzá SmartPix
    Kérlek, ha van már tapasztalatod az AccuChek Active és a SmartPix használatával kapcsolatosan, írd meg nekem. A SmartPixxel más feldolgozó szoftver jár, nem a CamitPro? Most akarok venni egy AccuChek Easy-t + SmartPix-et, nem tudom eldönteni, hogy hasznos-e, többet tud-e nyújtani, mint az Active. Nekem legfőbb problémám a vércukormérővel az, hogy egy olyan mérőre, adatátvitelre és adatfeldolgozó szoftverre van szükségem, amit különböző vizsgálóhelyeken is elfogadnak és használnak. Másik megoldás: az adatátvitelkor ne egy feldolgozó szoftverbe kerüljenek az adatok, hanem egy egyszerű datafile-ba. A SmartFix tulajdonképpen mit csinál?
    Addig, ameddig ezeket a problémákat nem oldom meg, marad a direk leolvasás a vércukormérőről és a kézi adatátvitel egy data file-ba.
    Előre is köszönöm a választ.
    Szentgyörgyi Pál

szentgyorgyipal@gmail.com

eremit logója
    eremit jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Üzenet
    134
    Köszönet
    8
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az AccuChek Active összehasonlítva az Easy-vel (egy táblázatból néztem ki) gyorsabb (5 mp alatt van eredmény) és kevesebb vér is elég hozzá. Kicsi és eddig (januártól) elégedett vagyok vele. Ami inem tetszik, hogy amikor visszakeresem a vércukorértékeket a memóriából, nem lehet visszafelé léptetni.
    A SmartPix-et USB-n keresztül csatlakoztatom és egy web-es felületen jeleníti meg az adatokat. Ezeket a táblázatokat és listákat vagy kinyomtatod, vagy esetleg lemented képként. Szerkeszteni nem tudsz benne... Ha gondolod, küldhetek neked mintát, az nem tart semeddig sem.
    A vizsgálóhelyen (az orvos) szerintem elfogadják, csak még nekik is új, így nem biztos hogy mindent tudnak értelmezni... Az marha jó lenne, ha csak hetente-kéthetente kinyomtatnám a naplómat, meg a pumpa-adatokat is... Megkímélne sok adminsztrációtól, amit én sokszor utólagosan csinálok - és szetintem mások is, mert nem mindenki olyan precíz, hogy minden mérés után írjon stb. Ahhoz még nagyon az elején kell lenni! Vagy egyszerűen én vagyok link

De hogy a kérdésedre válaszoljak - a SmartPix egy speciális adatfeldolgozóba tárolja az adatokat, és saját táblázatokat szerkeszt belőle. Van azonban egy másik program amiről már hallottam, de bevallom még csak ki sem próbáltam. Egyszer a Cukorbeteg életben olvastam erről, egy debreceni egyetmi oktató dolgozott ki egy programot. Ha jól emlékszem, akkor infraport kell csak hozzá. De keresgetek egy kicsit, és biztos megtalálom...

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!