+ Válasz a Témára
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 3310
Téma: Vércukormérők
-
2007-02-25 #11
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Vércukormérők, SmarPix, HgA1C
13:43 2007.02.25.
mcd_csoport --> Általános kérdések --> vércukormérők
mcd_csoport --> Általános kérdések --> Vércukor érték HgA1C
A SmartPix készülékkel kapcsolatosan a következőket tudtam meg.:
1. Nem kapcsolható az AccuChek Active mérőkészülékhez
2. Weblapok német nyelven (a magyar nyelvű Roche honlapon nem találtam a SmartPix-re vonatkozó
adatokat):
http://www.accu-chek.de/profi/de/con...x_technik.html
http://www.accu-chek.de/profi/de/con.../smartpix.html
http://www.accu-chek.de/profi/de/con...nsdiabetes.htm
l
https://www.accu-chek.de/profi/de/co..._produkte.html
3. Sajnos, továbbra is fennáll a Camit-Pro programban az a programhiba, ami miatt nem mindig
lehet időpontokat módosítani.
4. Az Accu-Check Active készülékről az IR egységek segítségével csak asztali számítógépre lehet
adatokat bevinni. Miután ezt megtettem, az adatokkal feltöltött programot az asztali
számítógépről átmásolom a laptopra a hálózatba kötött gépek közötti mappa megosztással (Pendrive
segítségével is lehetséges USB porton keresztül). Hátrány: a laptopon nem mindig találhatók meg a
legfrissebb adatok.
-
2007-02-25 #12
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Re: Vércukormérők, SmarPix, HgA1C
Csak szeretném kiegészíteni azzal, hogyha van soros port a laptopon, akkor lehet a laptophoz is csatlakoztatni az infra egységet (az IR egységet), így lehet laptopra is egyenesen átvinni adatokat. Csak sajnos rendkívűl ritka az a laptop, amin van soros port.
Eredeti szerző szentgyorgyipal
-
2007-02-25 #13
A Roche mondta, hogy még mindig (4-5 éve?!) nem bírták javítani a Camit hibáját? Bizony nagy leégés.
A német oldalon már a 2.4 verzió van, én a 2.1-eset láttam. Mégis van remény.
Az infra portok ma már inkább USB-n keresztül csatlakoznak, az meg tuti van a laptopon. A mobilok, mint az enyém is, így kommunikálnak a PC-kel. (Persze aki ismeri a Nokia PC Suite-ot, az tudja, hogy a gyakorlat az vmi más.) Egy ilyen USB infra port 5-6 ezer Ft.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-02-26 #14
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Üzenet
- 21
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok! Most szeretnék vásárolni új vércukormérő gépet, és az a kérdésem,hogy ti melyiket ajánljátok, illetve milyen támogatások esetleg akciók vannak mostanában?
Most a hagyományos D-Contom van (nem a Personal), és arra gondoltam, hogy Accu Checket veszek, csak nem tudom,hogy pl. háziorvos felírhatja-e receptre és mennyibe kerül egy doboz csík?Ill.hány db van egy dobozban?
De szívesen veszem az egyéb cukormérőkről az infókat!
Köszi!Camilla
-
2007-02-26 #15
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Felhívtam az Akadimpexet (az AccuChek forgalmazója) és végre megmondták, ami nincs fönt a neten: LEHET AccuChek Active géphez használni, van hozzá szoftver, ami működik!!! (nem kell többé a Camit Prot használni), a számítógéphez USB porton kapcsolódik és 9900Ft.
Eredeti szerző bioszaky
Bioszaky: ha arra gondolsz, hogy sima infra porton lehetne csatlakoztatni az AccuChek-et, akkor sajnos nem. Egészen a Smart Pixig kizárólag ezzel az infra-átalakítóval működött, ami egy hadrware eszköz, amit a Roche gyártott kifejezetten ehhez az AccuChekhez. De sikerült úgy megoldani ezt az eszközt, hogy csak soros porton lehet a szgéphez csatlakoztatni. Többször beszéltem a Roche-os ovrosokkal és mindegyik sajnálkozva mondta, hogy az AccuChekben nem sima infra van, ezért kell ez a furcsa infrás átalakító és csak így képes kommunikálni a szgéppel. Legalább 3 infrás laptoppal próbálkoztunk már és valóban, nem látja a laptop, hogy lenne infrás eszköz a közelében... tényleg csak ezzel az izével működik. Azaz, mostmár a Smart Pixszel is
-
2007-02-26 #16
Én most váltottam AccuChek Active-ra. Szerintem gyors és ügyes kis készülék. És van hozzá SmartPix
Sajnos nem tudom az árát, mert én kaptam, de újságokban láttam, hogy 10 ezer forint körül van az ára. A csík 1500 forintba kerül hozzá. Ezt biztosan tudom, mert a múltkor 3 dobozért 4500-at kellett fizetnem. És ugye egy nem túl bonyolult matematikai művelettel ezt kikövetkeztettem
-
2007-03-03 #17
Szeretném megkérdezni, hogy a vércukor mérők között választási lehetőség van, vagy el kell fogadni amit az orvos felír, vagy kp vegyem amit akarok, de köteles e ahoz írni teszt csíkot.
Általában a dicont personált írják de tudom , hogy van jobb is.
-
2007-03-03 #18
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Ha jól tudom, azt ír föl az orvos, amit a beteg kér - ha nem az a legolcsóbb, akkor alá kell íratni a beteggel egy papírt, de akkor is azt kell kapnia a betegnek, amit kér. Talán, ha nem mond semmit a beteg, akkor nyilván a legolcsóbbat kell felírnia a dokinak, az pedig tudtommal a dcont.
Eredeti szerző szolnok
-
2007-03-03 #19
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kérlek, ha van már tapasztalatod az AccuChek Active és a SmartPix használatával kapcsolatosan, írd meg nekem. A SmartPixxel más feldolgozó szoftver jár, nem a CamitPro? Most akarok venni egy AccuChek Easy-t + SmartPix-et, nem tudom eldönteni, hogy hasznos-e, többet tud-e nyújtani, mint az Active. Nekem legfőbb problémám a vércukormérővel az, hogy egy olyan mérőre, adatátvitelre és adatfeldolgozó szoftverre van szükségem, amit különböző vizsgálóhelyeken is elfogadnak és használnak. Másik megoldás: az adatátvitelkor ne egy feldolgozó szoftverbe kerüljenek az adatok, hanem egy egyszerű datafile-ba. A SmartFix tulajdonképpen mit csinál?
Eredeti szerző eremit
Addig, ameddig ezeket a problémákat nem oldom meg, marad a direk leolvasás a vércukormérőről és a kézi adatátvitel egy data file-ba.
Előre is köszönöm a választ.
-
2007-03-04 #20
Az AccuChek Active összehasonlítva az Easy-vel (egy táblázatból néztem ki) gyorsabb (5 mp alatt van eredmény) és kevesebb vér is elég hozzá. Kicsi és eddig (januártól) elégedett vagyok vele. Ami inem tetszik, hogy amikor visszakeresem a vércukorértékeket a memóriából, nem lehet visszafelé léptetni.
A SmartPix-et USB-n keresztül csatlakoztatom és egy web-es felületen jeleníti meg az adatokat. Ezeket a táblázatokat és listákat vagy kinyomtatod, vagy esetleg lemented képként. Szerkeszteni nem tudsz benne... Ha gondolod, küldhetek neked mintát, az nem tart semeddig sem.
A vizsgálóhelyen (az orvos) szerintem elfogadják, csak még nekik is új, így nem biztos hogy mindent tudnak értelmezni...
Az marha jó lenne, ha csak hetente-kéthetente kinyomtatnám a naplómat, meg a pumpa-adatokat is... Megkímélne sok adminsztrációtól, amit én sokszor utólagosan csinálok - és szetintem mások is, mert nem mindenki olyan precíz, hogy minden mérés után írjon stb. Ahhoz még nagyon az elején kell lenni! Vagy egyszerűen én vagyok link
De hogy a kérdésedre válaszoljak - a SmartPix egy speciális adatfeldolgozóba tárolja az adatokat, és saját táblázatokat szerkeszt belőle. Van azonban egy másik program amiről már hallottam, de bevallom még csak ki sem próbáltam. Egyszer a Cukorbeteg életben olvastam erről, egy debreceni egyetmi oktató dolgozott ki egy programot. Ha jól emlékszem, akkor infraport kell csak hozzá. De keresgetek egy kicsit, és biztos megtalálom...

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel