+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 65
-
2006-10-15 #1
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Fejér megye
- Üzenet
- 214
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
vércukor kiértékelő program
Kifejlesztettem egy egyszerű Excel táblázatot a vércukrok kiértékelésére.
A program minden napra ad egy átlagot, melyhez a korábbi 10 napon mért vércukor értékeket veszi alapul. Ezen átlagokból rajzol egy tendenciózus görbét. Magyarán, észre lehet venni, ha kezdenek a vércukor értékek eltolódni magasabb vagy túl alacsony irányba.
A tábla kiszámítja minden hónapra egyes napszakok átlagát, erről is rajzol egy görbét. Ebből látszik hogy az egyes étkezések előtti értékek mennyire vannak belőve, valamint az egyes étkezések hogyan emelik a cukrokat. A túl alacsony (<3>8,5)cukrokat pirossal jelöli. (ez is állítható az excel "formátum - feltételes formázás" menüpontjában egyénileg.)
A kívánatos célértékek is egyénileg beállíthatóak.
Akit érdekel a program, küldje el e-mail címét priviben és küldöm a táblázatot.
-
2006-10-16 #2
Szuper! Magyar nyelven nemigen vannak ilyen programok, tedd fel valahova a webre, hogy könnyebben el lehessen érni.
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2006-10-16 #3
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Fejér megye
- Üzenet
- 214
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Van tárhelyem a t-online- on, de nem műxik, semmit nem tudok felrakni.
Most már van a freeweben is tárhelyem, de oda sem tudok felrakni semmit. Hogyan kell? Leírnád?
-
2006-10-17 #4
a freeweb GYÍK (FAQ)-ot olvasd el, ha úgy nem megy, akkor
küldd el a bioszaky kukac freemailre. felteszem, és teszek ide linketMondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2006-10-21 #5
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Debrecen
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Re: vércukor kiértékelő program
Szervusztok!
Ez szerintem is nagyon jó!
Ahhoz, hogy ne kelljen a táblázatkezelő celláiba kézzel beírogatni az
adatokat, hanem infrán "egy fél perc alatt" átvigyük az adatokat, s
vércukormérési napló formába transzformáljuk őket tudok ajánlani
két linket (a régi fórumban már írtam, de most megismételném,
mert szerintem ehhez nagyon jól kapcsolható):
Dcont Personal készülékhez:
http://irh.inf.unideb.hu/rdcont
Accucheck Active készülékhez:
http://irh.inf.unideb.hu/raccu
Üdv!
Delfin
Eredeti szerző laffi
-
2006-10-25 #6
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Fejér megye
- Üzenet
- 214
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
A táblázat letölthető innét:
http://www.laffi.freeweb.hu
-
2007-02-03 #7
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
RDCONT vagy LiteLink
hali,
ismerős összerakta az RDCONT cuccot és működőképes lenne, de a készülékem nem volt infrás, így elmentem a 77Elektronikához.
mindig kellemesen meglepődök náluk (a honlapjuk kicsit böngésző-terhelő, meg az e-mail reakcióidejük se mindig jó, de ennyi a negatívum részemről), most is így lett.
a DCont Personal-om régi, és csak jövőre jár le a 6 év, hogy kedvezményesen vehessek újat, mégis díjmentesen cserélték infrásra, és vettem mellé egy most féláron akciós USB-re rakható kütyüt, amivel a kiolvasást és az adatfeldolgozást is profin el lehet végezni.
lényeg:
- akinek kell, oda tudom adni az RDCONT kütyüt, plusz van egy szett alkatrész, ha valaki nem tudná beszerezni, de otthon összerakná.
- 6000 HUF nem kevés, de amilyen a kütyü meg hozzá a progi, azért szerintem megéri.
üdv,
kz
-
2007-02-11 #8
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
12:24 2007.02.11.
Eredeti szerző laffi
Kedves Laffi!
Bemutatkozásként: mcd_csoport profilom felhasználói neve:szentgyorgyipal. Itt mind MSN Messenger
és honlapom címe is megtalálható.
Tizenöt éve vagyok cukorbeteg, két éve inzulinos. Az inzulinkezelés megkezdése után vércukor
mérési naplót vezetek. Naponta háromszor mérek: reggeli előtt, lefekvés előtt és egyszer
napközben (reggeli után, ebéd előtt, ebéd után, vacsora előtt, vacsora után). A mért értékek, a
reggeli előtti mérések kivételével, nagyon változóak, annak ellenére, hogy a beadott inzulint és
annak mennyiségét - kezelő orvosom javaslatait figyelembe véve, - változtattam. Ezek az értékek
sehogy sem helyezhetők el azokba a tartományokba, amelyeket különböző könyvekben találtam. Tehát
nem sikerült teljesen kézben tartani az anyagcserémet. Ezért keresek olyan betegtársakat, akik
hasonló vércukor-naplót vezetnek. Én magam a HáziPatika vércukornaplóját használom fel saját
vércukor naplómként. Az itt készített diagramok megtekinthetők a http://www.hazipatika.com weblap
bolgjai között a következő címen: http://vernyomasvercukornaplo.blog.hazipatika.com.
Feltételezem, aki vércukor naplóját saját fejlesztésű Excel táblázatban vezeti, annak vannak
adatai, amelyekkel saját adataimat összehasonlíthassam abból a célból, hogy lássam, más
betegtársak esetében milyen az adatok változékonysága. Ezért kérem, ha lehet, küldje el nekem
e-levélben legalább egy hónap mérési eredményeit. Viszonzásul, a fenti bolg adatai mellé küldöm a
2007. január és a február hónap első felében mért saját vércukorszintemet jellemző adatokat,
felhasználva a közzé tett Excel programot, amelyet céljaimnak is megfelelőnek találok.
Honlapomon megtalálható a diétás naplóm is.
Kérem, használja a következő e-mail címemet: szentgyorgyipal@gmail.com
Kérem közölje e-levélcímét, hogy mellékletként küldhessem Excel programjába beírt vércukorszintem
adatait .
-
2007-02-11 #9
Nagyon ügyes.
A Camit Pro-ban láttam egy nagyon látványos diagramot. Ebben a vizszintes tengelyen a napi átlag a függőlegesen a napi standard deviáció (ingadpszást mutatja) van. Ezeket a pontokat is érdemes a napok sorrendjében összekötni, hogy mutassa a változás irányát.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-03-14 #10
Most láttam a Accu-Check Compass-t.
Butított Camit, de nincs benne a dátumos hibajelenség.
A grafikonjai a 90-es évek eleji Excel 4.0-át idézik, de az igazán dermesztő, hogy az Y-tengelyt (vércukor értékek) 35 mm/ml-ig skálázza, fixen. Hát nem soká elemez az, akinek sok 20 feletti érteke van. Így viszont a grafikon fele üres, bénaság, 25-ig elég lenne bőven.
Nincs benne az egyik legjobb garfikon. Alul a napi vércukor átlag, és hozzá tartozó napi vércukor érték standard deviációját (inagdozás) ábrázolják a függőlegesen. A napi értékeket időrendben összekötik vonallal, így látható a változás napról-napra.
Más programokkal tapasztalatok?Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
Hasonló témák
-
Vércukor érték HbA1c
bioszaky által, fórum: VércukormérésVálasz: 1091Utolsó üzenet: 2011-12-13, 08:00 -
Vércukor érték mg/dl
lili3 által, fórum: VércukormérésVálasz: 57Utolsó üzenet: 2010-08-12, 06:10 -
[diabetes hír] Indul a SZÉP program
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-18, 04:15 -
[szexdoktor hír] Sikeres lehet a brit HPV vakcina program
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-28, 05:17 -
[tüdőbeteg hír] Eredményes program a passzív dohányzás ellen
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-31, 03:30

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel