Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 5 12345 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 42

Téma: Biztosítás

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Biztosítás

Gondoltam, megosztom mindenkivel az infot, miszerint 3-18 éves kor között alanyi jogon van biztosítás minden gyermekre, törés (egyéb baleset?) esetén, Állam Bácsi jóvoltából. Magyarán, ha baj van, csak be kell sétálni egy biztosítóhoz az orvosi papírokkal. Én gyöngyfűzőt veszek majd a lányomnak a kapott összegből.

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hát igen,végtére is ezt a pénzt ő szenvedte össze...

rgyörgy logója
    rgyörgy jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    554
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves d.g., szerintem az egész arra jó, hogy megismerjék a gyerekek a biztosítás fogalmát. Nagyon sokan, mindenüket elveszítik, mert nincs biztosításuk. Nekem is kétszemélyes nyugat európai körutazás teljes költsége azért nem veszett el, mert volt biztosításunk pont erre az esetre, ha az utolsó pillanatban történik valami. Az esély, hihetetlenül kicsi, de bekövetkezett a baj.
    Üdvözlettel rgyörgy

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző rgyörgy Üzenet megjelenítése
    Kedves d.g., szerintem az egész arra jó, hogy megismerjék a gyerekek a biztosítás fogalmát. Nagyon sokan, mindenüket elveszítik, mert nincs biztosításuk. Nekem is kétszemélyes nyugat európai körutazás teljes költsége azért nem veszett el, mert volt biztosításunk pont erre az esetre, ha az utolsó pillanatban történik valami. Az esély, hihetetlenül kicsi, de bekövetkezett a baj.
    Drága Méhecském!
    Én pedig hogy vártam az újabb fotó gyűjteményt, sőt Tímeácskának is azt súgtam, hogy Te világot látni mentél. De ügyesen cselekedtél, a talin majd mesélsz.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző d.g. Üzenet megjelenítése
    Gondoltam, megosztom mindenkivel az infot, miszerint 3-18 éves kor között alanyi jogon van biztosítás minden gyermekre, törés (egyéb baleset?) esetén, Állam Bácsi jóvoltából. Magyarán, ha baj van, csak be kell sétálni egy biztosítóhoz az orvosi papírokkal. Én gyöngyfűzőt veszek majd a lányomnak a kapott összegből.
    Én úgy tudom, hogy 24 éves korig a nappali tagozaton az iskola, vagy az önkormányzat köt biztosítást a nebulókra. Te mit tudsz erről? Lehet, hogy az én ifóm hiányos?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Én úgy tudom, hogy 24 éves korig a nappali tagozaton az iskola, vagy az önkormányzat köt biztosítást a nebulókra. Te mit tudsz erről? Lehet, hogy az én ifóm hiányos?
    Sajna, én erről nem tudok semmit, még nem hallottam róla.
    Az alanyi jogon járó biztosításról meg ma világosítottak fel minket egy biztosítónál, és kaptunk is kicsike zsozsót. (Volt bennem némi erkölcsi dilemma, hogy szegény lányom karját töri, én meg szaladok a zsebpénzért, de aztán mégis szaladtam, majd kap belőle vígaszajándékot!) Remélem, nem azt a konzekvenciát fogja levonni belőle, hogy karjainkat törni érdemes!!

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Sajna, én erről nem tudok semmit, még nem hallottam róla.
    Az alanyi jogon járó biztosításról meg ma világosítottak fel minket egy biztosítónál, és kaptunk is kicsike zsozsót. (Volt bennem némi erkölcsi dilemma, hogy szegény lányom karját töri, én meg szaladok a zsebpénzért, de aztán mégis szaladtam, majd kap belőle vígaszajándékot!) Remélem, nem azt a konzekvenciát fogja levonni belőle, hogy karjainkat törni érdemes!!
    Nekünk anno a suliban mondták, hogy a gyerkőcök biztosítva vannak, de nekünk ezért nem kell külön fizetni. Most nem tudom mi a helyzet, még sulis, de 22 éves.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Csonttörés és diabetes.
    Szegeden (ott törtünk el) a gyereksebész azt mondta, nem tud arról, hogy bármi látványos összefüggés lenne a kettő között (hacsak az nem, hogy a stresszhormonok miatt megemelkedik a cukra, de nem emelkedett meg), és menjünk egy hét múlva Fehérvárra, kötözésre.
    Ma mentünk Fehérváron a traumatológiára. Itt azt mondták, a diabosoknak lassabban gyógyul a törése, és miért nem mentünk már másnap, mert eddig egy ideiglenes gipsz volt a karján ami nem is tartotta jól. (Háát. Mert aszonták, nem kell.. megaztán. Tudom is én, milyen az az ideiglenes gipsz??)
    Node. Ti hallottatok már erről, hogy diabosnak lassabban forr össze a csontja?
    Mert én csípőből azt mondom, hülyeség, ha a cukrai jók. Magas cukor mellett, általánosan rossz anyagcsere mellett lehet hogy így van. Nos?

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Nekünk anno a suliban mondták, hogy a gyerkőcök biztosítva vannak, de nekünk ezért nem kell külön fizetni. Most nem tudom mi a helyzet, még sulis, de 22 éves.
    valószínűleg úgy van, ahogy Te tudod, de ha gondolod, megkérdezem pontosan!

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Csonttörés és diabetes.
    Node. Ti hallottatok már erről, hogy diabosnak lassabban forr össze a csontja?
    Mert én csípőből azt mondom, hülyeség, ha a cukrai jók. Magas cukor mellett, általánosan rossz anyagcsere mellett lehet hogy így van. Nos?
    Én nem hallottam róla, de ez nem jelenti, hogy ne lenne igaz. Sokunknál a sebek nehezebben gyógyulnak, de én sokszor érzem úgy, hogy ez inkább egyénfüggő, mint diab függő. A 2-es tipusú diabnál valóban lassabban gyógyulnak a sebek, így lehet, hogy a csont is. Az hogy a doktorok mit mondanak, hááát.... nekem van néha olyan érzésem, hogy mivel nem szakterületük a diab, sok mindent összekevernek.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

1. oldal, összesen 5 12345 UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!