Zsu, nehéz a kérdés, nekem sose ragadt be, igaz, hogy én egy olyan átlátszó "kötszer"-t kaptam, ami húzta ki a trutymót (kerestem, de egyelőre nem találtam meg és nem emlékszem a nevére). Kaptam egy folyadékot, valami ilyen nevet olvasok az üvegen, hogy Solutio Merbiomin, vagy hasonló, magisztrális termék, nem emlékszem, hogy receptre adták vagy sem. Annyi bőrbajom van, hogy a sok maradékból nem tudom, mi mire szolgál, de úgy emlékszem, ez a fekély idején keletkezett. Keresem a tapaszt, az remek volt, ha megtalálom a maradékot, azonnal írok! Üdv! éstürelem!
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 102
Téma: Lábszárfekély
-
2008-12-04 #41
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Kiska köszi!
Volna egy újabb találós kérdésem,tapasztalatok biztos segítenek,az én eddigi tapasztalatom itt majdnem csődöt mondott,hátha van valakinek jobb ötlete!
Hogyan kell lábszárfekélyből a lehető legkíméletesebben kiszabadítani a totálisan beleragadt sebbenembeleragadókötszert?
-
2008-12-05 #42
-
2008-12-05 #43
Zsu, megtaláltam: Granuflex Extra vékony hidrokolloid kötszer, fel lehet iratni,de lehet kapni bizonyos egészségügyi boltokban (k...drága) recept nélkül is kapható, nekem a családorvos is felírta, vagy 5 dobozzal használtam el, pedig az 5 drb 10X10 cm-es tapaszt még tovább vagdaltam. Nem kell alá krém! Nekem ez segített legjobban! Drukkolok!
-
2008-12-05 #44
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
A beleragadt kötszerre öntsd rá a hyperol oldatot és szép lassan leázik.Meli
Meli
Medtronic Paradigm Veo
-
2008-12-05 #45
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Zsu, ha nincs hiperol oldatod, akkor gyere el hozzám, van tablettám (gyógyszertári). Víz+tabletta=oldat
Melike, hány százalékos legyen az oldat?Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-12-05 #46
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Köszi!A hidrokollt egy korábbi lukas,de nem makacs fekélyből ismerjük,de nálunk iszonyatosan rontott a helyzeten.Tudod,hogy akkor mi segített?A curiosa cseppek+ialugen plus krém!De a bőrgyógyász írta föl...most oktassunk ki egy sebészt?Már arra is gondoltam,hogy kérünk oda beutalót,de még várunk,csak mire,azt nem tudom.Illetve de.Ha ez használ,elkínlódunk vele,szóval meglássuk...
-
2008-12-05 #47
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Köszi Meli!Ez az,amivel próbálkozom.De panaszolja.Vagy csak türelmetlen.Én is mondtam neki,hogy ez magától leoldja,de...az is lehet,hogy keveset tett rá.Most pont el is használta,de csak jövő hét szerdára ígérte a gyógyszertár,hogy készen lesz.Pedig régen lecsüccsentettek és 10 perc múlva kész volt.Alig akarták bevállalni,mert azon vaciláltak,hogy receptes-e,vagy sem.Én mindig anélkül vettem,az egyetlen legjobb sebkezelőnek tartom,másban nem is bízom.Szerinted recept-köteles lett azóta?Vagy hogy van ez?Most kiadják anélkül,de mintha azt sem tudnák ezek a modern gyógyszerészek,hogy mi az!
Botrány...Szóval:szerinted fel kell íratni,vagy sem?
-
2008-12-05 #48
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
-
2008-12-05 #49
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
3%hyperol oldat kell.
Meli
Medtronic Paradigm Veo
-
2008-12-05 #50
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
Zsu!Vény nélkül kapható a tabletta de én vettem oldatot is vény nélkül.
Mindenképp kell valalmi amivel fertőtleníted a fekélyt mert akkor soha nem fog begyógyulni.1 tbl-1%hyperol oldat.
2Tbl-2%hyperol.
3tbl-3%hyperol.stb stb.
Th javallat:Sebtisztítás ,fertőtlenítés,erősen tapadó kötések oldása.
Ajánlott sebfertőtlenítésre:Naponta2-3 alaklommal.
Én most járok egy bácsihoz kötözni és 2 nap alatt javult a fekélye.Neki artériás 3X4 cm átmérőjű.(nem kicsi)Természetessen orvossal egyeztetve.Nem kell sajnálni az oldatot jó nyakon kell löttyinteni és utána sima vizzel mindenképp áttörölni.
A hyperol oldatot minnél frissebb annál jobb a hatása ezárt nem hiszem hogy napok alatt készítik el bár előfordulhat.Viszont a tablettával is ugyan azt a hatást lehet elérni.
Nőgyógyászok is alkalmazzák fertőtlenítésre fogorvosok de többényebb változatban műszerfertőtlenítésre is használják.
A Curiosa nem mindenkinél vált be hámosító hatása van ,de előtte ott is fertőtleníteni kell.(2-3 beteget ismerek aki lézerrel használta a curiosát és meeggyógyultak.)Meli
Medtronic Paradigm Veo

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel