Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 32
    szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Étel allergia

Szertném ha valaki írna arról, hogy milyen vizgálatokkal lehet kimutatni pl az étel allergiát, ha arra gyanakszunk. Van e gyors módszer ami elégjó ahhoz, hogy ne kelljen totózni vajon mit nem ehetek mert megint ragyás és dagadt leszek?

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Étel allergia

szerintem az allergológusok ezt is tudják vizsgálni, legalábbis a húgomnál egyszerre derült ki az állati fehérjére allergia, meg a virágzó növényekre. na meg van a kilégzéses vizsgálat, ott is néznek azt hiszem a laktóz érzékenységet.

pulmonológus jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Gödöllő
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Bőrteszt és vérvétel segítségével is lehetőség van a táplálékallergiák kimutatására. Ezeket allergológiai szakrendeléseken, illetve nagyobb vagy erre specializálódott laboratóriumokban végzik el.
    A www.taplalekallergiacentrum.hu/ honlapon is olvasható, hogy hol találkozhat szakemberrel személyesen is az érdeklődő.
    Az ételallergiáknál nem szabad elfeledkezni a keresztallergiáról sem. Ebben az esetben pl. a parlagfűre érzékeny szénanáthás beteg görögdinnye fogyasztása után tapasztalhat saját magán különböző allergiás tüneteket, akár a parlagfű szezonon kívüli időszakban is. A keresztallergiáról szól a következő cikkünk:
    http://www.tudobeteg.hu/news/060812keresztr.html
    MJ

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az előbb nyilatkozott az m2 műsorán egy doki az I-es Klinikáról és azt mondta,hogy a lisztet még az anyatej védettségén belül kell kipróbálni és elkezdeni-ez olyan 4-7 hó kor közti időszakot jelent-mert így nagyobb a valószínűsége,hogy nem lesz lisztérzékeny.Illetve azt mondta,hogy a gyerekek zöme az allergiát 2 éves korára kinövi,ez alól egy kivétel van: a mogyoróra való érzékenység.

Nala jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    5
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ételallergiában szenvedtem tudatomon kívül. Erre a közelmúltban derült fény, amikor egy Life Code teljes testállapot vizsgálaton jártam. Nem volt különösebb tünete az allergiának csak a kis piros kiütések a testen, ami a hiúságomnak ugyan nem tett jót, de mivel fájdalmat nem éreztem, nem kívántam hosszadalmas kivizsgálások sorát elvégeztetni magamon. Az ilyen típusú vizsgálatra szívesen rászánom magam, ahol hamar lezajlik a vizsgálat és teljes képet kapok az egész szerveztem működéséről.

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Egy kicsit reklámízű... Előre is elnézést, ha nem az!

És mit derítettek ki?
    Grácia

Nala jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    5
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Jók az ízlelő bimbóid. Minden olyan dolgot szeretnék reklámozni, ami engem előbbre juttatott bármilyen téren, talán másnak is segítségére lesznek.
    Az ételallergiát tekintve (mert azon kívül még egy csomó más rejtett elváltozásra fény derült) kazein érzékenységet állapított meg a szerkezet. Soha nem is gondoltam ilyesmire, bár tényleg sokszor előfordult, hogy haspuffadást éreztem étkezés után, de ezt egyszerűen a mennyiségnek tulajdonítottam), mert enni jóó. De a bőröm mindig is nagyon zavart. Sajnos a tejnek ez az összetevője minden tejtermékben benne van és még a csokoládéban is, amiről a legnehezebben mondtam le. De már fogyatkoznak a foltocskák és ez nagy öröm nekem. Léböjt kúrával próbálok megszabadulni az allergiától, bár azt olvastam, hogy a kazein érzékenység genetikailag kódolt és mint ilyen velem marad örökre, de "nem létezik olyan probléma, amin egy csoda ne tudna segíteni" (Müller Péter)
    3 évvel ezelőtt a léböjt örökre lemosta az arcomról az ekcémát és k.b. 2 évre a herpeszt is. Újra itt a reklám helye, a Neera sirup segítségével (ami elveszi az étvágyat és tele van vitaminokkal) 8 napig nem vettem magamhoz szilárd étket. Áldásos hatása kiterjedt az egész szervezetemre. Szorítsatok ez még csak a második napom.

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Nem lett hasmenésed?
    Grácia

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Nala Üzenet megjelenítése
    8 napig nem vettem magamhoz szilárd étket.
    Le is mondana a diab dokim a további kezelésemről.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Jájj, én megnéztem a Life Code elnevezésű tevékenységet. Ha jól emlékszem, 24 ezerért (jó magyar forintban) világítanak át. Azt írják, hogy neves szakemberek értékelik ki az eredményeket. Kik ők? Miért nem adják a nevüket? És oké, hogy három dimenzióban látom a beleimet (ha egyáltalán az én beleim azok), szép dolog, és hogyan tovább? Ebből ők hogy hámoznak ki bármit is? Mert mintha erről se láttam volna semmit. Klinikai vizsgálatok? Kontroll csoport? Tények? Mitől megbízhatóbb egy labornál, egyéb, "hagyományos" kivizsgálásnál? (Bár ezt nem állítják, de azt se, hogy legalább olyan pontos eredményeket adnának.) Egyetlen vonzó benne, hogy egy óra alatt megvan, és fájdalommentes. Éssatöbbiéssatöbbi... A sztárfodrásszal a főoldalon, a riogatós szövegekkel. Blamázs.
    (Ha valami hitelesnek tekinthető van a weboldalukon, akkor elnézést, újra megnézem alaposabban és kijavítom magamat!)
    Grácia

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Libás-boros étel a Balaton-felvidéken
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-11-18, 06:11
  2. [tüdőbeteg hír] Öt étel, ami a halálunkat okozhatja
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-11-10, 01:42
  3. [diabetes hír] Egy hormon miatt finomabb az étel
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-05-11, 04:19
  4. [tüdőbeteg hír] A képzelt étel-intolerancia káros lehet az egészségre
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-03-08, 09:24
  5. Allergia, a XXI. Század járványa - Allergia Világnap, 2007
    goyo által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-01-16, 12:24

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!