Egy hír az rtlhirek.hu:
"Életmentést tanítanak Makón"
"Önkormányzati dolgozókat és pedagógusokat tanítanak az újraélesztésre Makón. Azért indították el az életmentő tanfolyamot, mert az utóbbi időben sokan haltak meg a város utcáin, mert nem volt közelben segítség és tavaly ősszel egy helyi fiatalembernek is sportolás közben szívroham okozta a halálát. Most csaknem 150 embert tanítanak meg az újraélesztésre."
És azt még hozzáteszem, hogy a Nők Lapja régebbi számában azt írta, nem drága a defibrillátor, úgy 350-600 ezer forintba kerül. Egy készülék árából sokakat képeznek ki az alapvető ismeretekre.
Szerintetek mikortól figyelt fel a média arra, hogy minél több ilyen hírt közzétegyen?
Szerintem Koló halála nagyban szerepet játszhatott benne, mert sportoló, olimpiai bajnok volt, tehát híresség is egyben, de ugyanakkor, amikor nap, mint nap 60- 70 átlagember szíve adja fel a küzdelmet, az sajnos nem kap olyan nagy figyelmet. Ennek a szomorú eseménynek köszönhetően pedig igen.
Ja és itt a szeptember, hol is vannak azok a bizonyos Help-pontok? (vagy megint korán érdeklődök)
Eredmények 11-tól/től 15-ig összesen 15
Téma: Hirtelen szívhalál
-
2009-08-18 #11
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
http://www.mnsza.hu/hirek/ujraeleszt..._szivhalal.php
feltettem, ha ez még nem szerepel sehol, ha igen, akkor bocs!Signorina Bella
-
2009-09-07 #12
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Signorina Bella
-
2009-09-21 #13
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Olvastam, hogy vizsgálattal idejében kideríthető, hogy az érintett szenvedhet-e el a közeljövőben szívhalált. Utalhat rá a szegycsonti fájdalom, légszomj, fáradékonyság, és a szívbetegségek rizikófaktorai is hozzájárulhatnak. Azokat meg általában ki lehet deríteni terheléses EKG-vel.
Tud valaki oyan esetet, amikor az UH-n nem látszik semmi, és mégis az illetőnek megáll a szíve?Signorina Bella
-
2009-09-29 #14
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
A hétvégén rendezték meg a szív világnapja alkalmából A Szívünk napját.a budapesti Városligetben. Itt is, mint más egészséggel kapcsolatos rendezvényen sok-sok beteget szűrtek ki. És többek között bemutatták az újraélesztés fogásait is. Nekem (és biztos vagyok benne, nemcsak nekem)még mindig az a bajom ezzel kapcsolatban, hogy nincs egységes szabály erre vonatkozóan. A szakemberek is elvesznek az információs tengerben, ezért kardiológus orvosok, professzorok segítségével ki kellene dolgozni egy szabályt, attól kezdve nem lenne kérdés, ami most még az.
Signorina Bella
-
2009-09-29 #15
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Sajnos, igen, egy példával tudok szolgálni: én...
Egyébként a vezető tünet nálam a magas szívfrekvencia volt, és a halmozott extrasistolia. Se fájdalom, se légszomj, se fáradékonyság nem előzte meg a "bajt"...
De már jól vagyok (valamivel több, mint 1 év után...). Most, mióta babát várok, sajnos egyre többször érzek exrtrasistolékat, nyugalmi helyzetben is. Remélem, hogy az orvosnak igaza lesz, és ez csak a szépen lassan egyre növő bennem áramló vér mennyiségétől van, és ugye a placenta is most "aktiválódik"...Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
Hasonló témák
-
Jackson tragédiája a hirtelen szívhalál
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-30, 11:51 -
Túlsúly hirtelen elvesztése után csonttörés?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-22, 11:40 -
HELP pontok a hirtelen szívhalál kivédésére
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-16, 05:12 -
Hirtelen szívhalál - óránként három
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-05, 08:02 -
A kokain és a hirtelen szívhalál
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-12-27, 01:01

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel