Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

2. oldal, összesen 2 ElsőElső 12
Eredmények 11-tól/től 15-ig összesen 15
    Annabella jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

http://www.mnsza.hu/hirek/ujraeleszt..._szivhalal.php

feltettem, ha ez még nem szerepel sehol, ha igen, akkor bocs!
    Signorina Bella

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Egy hír az rtlhirek.hu:
    "Életmentést tanítanak Makón"

"Önkormányzati dolgozókat és pedagógusokat tanítanak az újraélesztésre Makón. Azért indították el az életmentő tanfolyamot, mert az utóbbi időben sokan haltak meg a város utcáin, mert nem volt közelben segítség és tavaly ősszel egy helyi fiatalembernek is sportolás közben szívroham okozta a halálát. Most csaknem 150 embert tanítanak meg az újraélesztésre."

És azt még hozzáteszem, hogy a Nők Lapja régebbi számában azt írta, nem drága a defibrillátor, úgy 350-600 ezer forintba kerül. Egy készülék árából sokakat képeznek ki az alapvető ismeretekre.
    Szerintetek mikortól figyelt fel a média arra, hogy minél több ilyen hírt közzétegyen?
    Szerintem Koló halála nagyban szerepet játszhatott benne, mert sportoló, olimpiai bajnok volt, tehát híresség is egyben, de ugyanakkor, amikor nap, mint nap 60- 70 átlagember szíve adja fel a küzdelmet, az sajnos nem kap olyan nagy figyelmet. Ennek a szomorú eseménynek köszönhetően pedig igen.

Ja és itt a szeptember, hol is vannak azok a bizonyos Help-pontok? (vagy megint korán érdeklődök)
    Signorina Bella

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Olvastam, hogy vizsgálattal idejében kideríthető, hogy az érintett szenvedhet-e el a közeljövőben szívhalált. Utalhat rá a szegycsonti fájdalom, légszomj, fáradékonyság, és a szívbetegségek rizikófaktorai is hozzájárulhatnak. Azokat meg általában ki lehet deríteni terheléses EKG-vel.
    Tud valaki oyan esetet, amikor az UH-n nem látszik semmi, és mégis az illetőnek megáll a szíve?
    Signorina Bella

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A hétvégén rendezték meg a szív világnapja alkalmából A Szívünk napját.a budapesti Városligetben. Itt is, mint más egészséggel kapcsolatos rendezvényen sok-sok beteget szűrtek ki. És többek között bemutatták az újraélesztés fogásait is. Nekem (és biztos vagyok benne, nemcsak nekem)még mindig az a bajom ezzel kapcsolatban, hogy nincs egységes szabály erre vonatkozóan. A szakemberek is elvesznek az információs tengerben, ezért kardiológus orvosok, professzorok segítségével ki kellene dolgozni egy szabályt, attól kezdve nem lenne kérdés, ami most még az.
    Signorina Bella

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Annabella Üzenet megjelenítése
    Olvastam, hogy vizsgálattal idejében kideríthető, hogy az érintett szenvedhet-e el a közeljövőben szívhalált. Utalhat rá a szegycsonti fájdalom, légszomj, fáradékonyság, és a szívbetegségek rizikófaktorai is hozzájárulhatnak. Azokat meg általában ki lehet deríteni terheléses EKG-vel.
    Tud valaki oyan esetet, amikor az UH-n nem látszik semmi, és mégis az illetőnek megáll a szíve?
    Sajnos, igen, egy példával tudok szolgálni: én...
    Egyébként a vezető tünet nálam a magas szívfrekvencia volt, és a halmozott extrasistolia. Se fájdalom, se légszomj, se fáradékonyság nem előzte meg a "bajt"...
    De már jól vagyok (valamivel több, mint 1 év után...). Most, mióta babát várok, sajnos egyre többször érzek exrtrasistolékat, nyugalmi helyzetben is. Remélem, hogy az orvosnak igaza lesz, és ez csak a szépen lassan egyre növő bennem áramló vér mennyiségétől van, és ugye a placenta is most "aktiválódik"...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

2. oldal, összesen 2 ElsőElső 12

Hasonló témák

1. Jackson tragédiája a hirtelen szívhalál
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-30, 11:51
  2. Túlsúly hirtelen elvesztése után csonttörés?
    Utolsó üzenet: 2009-06-22, 11:40
  3. HELP pontok a hirtelen szívhalál kivédésére
    Utolsó üzenet: 2009-06-16, 05:12
  4. Hirtelen szívhalál - óránként három
    Utolsó üzenet: 2009-06-05, 08:02
  5. A kokain és a hirtelen szívhalál
    Utolsó üzenet: 2008-12-27, 01:01

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!