Az elmondott panaszok mindegyike a harántboltozat süllyedés következménye és elsősorban megfelelő talpbetét viselésével javítható. Célszerű otthoni viseletre is beszerezni olyan elül-hátul zárt szandált, melybe a betét szintén behelyezhető. Alternatíva lehet még mind cipő, mind szandál viselése esetén az MBT cipő és szandál, de azt csak alapos kipróbálást követően szabad megvásárolni, amikor a kedvező komplex hatásokról már meggyőződött. Dr. Fövényi
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 16
Téma: Boltozat-süllyedések
-
2008-09-23 #1
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Boltozat-süllyedések
Bár a témával ortopédiára szalasztottak,de az én kérdésem a következő lenne: Szóval.Mindkét lábamon erős harántboltozat-süllyedés van,annyira,hogy a doki legszívesebben csak gyógycipőben látna nem csak a speckós betétben,mert állítólag iszonyúan szét vannak csúszva a talpacskáim.Erősen be volt gyulladva a 2.-3.lábujjam alatt,járni sem bírtam,már a 70 éveseket irigyeltem,mert gyorsabban mentek még bottal is,mint én,amikor kaptam az aflamil rapidot.Ez segített és hűségesen csak a betétben járok a cipőimmel azóta.A kérdésem az lenne,hogy mostanában a másik talpamon rendszeresen hosszú időre elzsibbad a 2.-3.ujjam még akkor is,ha ülök.Ez is a boltozat-süllyedés miatt van?És annak ellenére,hogy állítólag mezítláb a legegészségesebb,mégis jobb lenne az,hogy még itthon is cipőt hordok betéttel?
-
2008-09-26 #2
Adminisztrátor
- Regisztrált
- May 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 79
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2008-09-26 #3
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Köszönöm a tanácsot,már nagyon vártam,mert tényleg kellemetlen 2-3 ujjamat rendszeresen nem érezni...és minden bizonnyal ez megoldást hoz,köszönöm!
-
2009-04-03 #4
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Annyit szeretnék még tudni,hogy most,amikor jó idő van és lehetőség van a kinti mozgásra,egy ilyen harántboltozat-süllyedés mennyiben befolyásolja a választást?Különösen érdekelne,hogy lehet-e ezzel futni,ugráló gyakorlatokat végezni?A görkorcsolyázás is milyen hatással van a talpra?
-
2009-04-03 #5
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Bár én nem vagyok szakember, de a görkori nekem is eszembejutott. Beszéltünk is róla ősszel, hogy kéne görkorizni, de az őszi hideg miatt elmaradt.
Véleményem szerint a görkorizás nem javít az állapoton, de nem is ront rajta, mert amennyit mi görkoriznánk, az 1-2 óra. Nekem a görkörizástól a sípcsont fölötti izom szokot megfájdulni, a talp, ill lábujjaknál semmit nem érzek. Hamarosan tehetünk próbát.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-04-03 #6
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
A GYOYGO-ban (GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK GYÁRA)csinálnak olyan talpbetétet aminek az alján egy kis rajzszeg-hez hsoló tüske van. Ez azt a célt szolgálja,hogy akár nyitott szandálba vagy papucsba is lehesen használni és igy nem csúszkál.Sajna akinek ilyen nagy mérvű harántsúlyedése van annak bizony állandóan viselnie kellene.
A sportoláshoz van egy speckó cipő aminek majd utánna nézek ,de sajna 50-60 ezer FT körűl mozog az ára.
Görkorizni minden további nélkül tudsz,de a betétet viselned kell.
Üdv. Borka
-
2009-04-03 #7
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
-
2009-04-03 #8
-
2009-04-03 #9
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
-
2009-04-04 #10
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Igen!Nagyon vártam már a jó időt,főleg a görkori miatt.Tegnap le is mentem a Dunapartra ecélból,de mivel volt 20év kihagyásom eléggé cidriztem.És gondoltam,hogy a technikám sem lesz az igazi...
Az első negyedóra azzal a felismeréssel telt,hogy ez széttolja a talpam
,de mert még mindig elég balfék voltam technikailag nem mertem volna megesküdni arra,hogy ez így is marad.El voltam szontyolodva,mert a hajtás nyomópontja pont a bütyök talp részére esett,elválasztva x másodpercenként a talpam többi részétől,ami gáz,szóval ez az,ami nem hiányozna.Viszont!Amíg élveztem életem "utolsó"
görkorizását a technika is finomult,minek következtében a nyomáspontok áthelyeződtek a sarkamra.Így mindjárt élvezetesebb volt a száguldás.(a megállási technika még várat magára...
-egyenlőre mindig kigurulok...
)De a kezdeti élmény még mindig elbizonytalanít.Ám egyenlőre még sem volt az "utolsó",de nagyon fontos lenne tudnom,hogy most rongálom a talpam,vagy nem.Mert azt nagyon nem volna szabad,tényleg hatalmas a süllyedés,teljesen szét van csúszva a talpam,a lapos cipőt is csak betéttel tudom viselni,mert azonnal megfájdul a talpam,értsd:begyullad.Viszont,ami bíztató a görkori felé,hogy semmi ilyesmi "élmény" nem maradt vissza,illetve az új technikával azok a talpizmaim égtek a fáradtságtól,amelyek akkor is eképpen "panaszkodtak",mikor először tettem be a betétet a cipőmbe,ergo: totál gyenge mindegyik.Igazából ez is az oka annak,hogy így széjjelcsúsztam,de ez csak az egyik tényezője.Szóval szívesen kísérletezek vele: mikor megyünk?
De az tuti,hogy a bicajozás az még túlsúlyban marad.
Nekem azok az izmok nem fáradtak el,amelyekről te írtál.

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Borka