Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 16
    Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Boltozat-süllyedések

Bár a témával ortopédiára szalasztottak,de az én kérdésem a következő lenne: Szóval.Mindkét lábamon erős harántboltozat-süllyedés van,annyira,hogy a doki legszívesebben csak gyógycipőben látna nem csak a speckós betétben,mert állítólag iszonyúan szét vannak csúszva a talpacskáim.Erősen be volt gyulladva a 2.-3.lábujjam alatt,járni sem bírtam,már a 70 éveseket irigyeltem,mert gyorsabban mentek még bottal is,mint én,amikor kaptam az aflamil rapidot.Ez segített és hűségesen csak a betétben járok a cipőimmel azóta.A kérdésem az lenne,hogy mostanában a másik talpamon rendszeresen hosszú időre elzsibbad a 2.-3.ujjam még akkor is,ha ülök.Ez is a boltozat-süllyedés miatt van?És annak ellenére,hogy állítólag mezítláb a legegészségesebb,mégis jobb lenne az,hogy még itthon is cipőt hordok betéttel?

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Bár a témával ortopédiára szalasztottak,de az én kérdésem a következő lenne: Szóval.Mindkét lábamon erős harántboltozat-süllyedés van,annyira,hogy a doki legszívesebben csak gyógycipőben látna nem csak a speckós betétben,mert állítólag iszonyúan szét vannak csúszva a talpacskáim.Erősen be volt gyulladva a 2.-3.lábujjam alatt,járni sem bírtam,már a 70 éveseket irigyeltem,mert gyorsabban mentek még bottal is,mint én,amikor kaptam az aflamil rapidot.Ez segített és hűségesen csak a betétben járok a cipőimmel azóta.A kérdésem az lenne,hogy mostanában a másik talpamon rendszeresen hosszú időre elzsibbad a 2.-3.ujjam még akkor is,ha ülök.Ez is a boltozat-süllyedés miatt van?És annak ellenére,hogy állítólag mezítláb a legegészségesebb,mégis jobb lenne az,hogy még itthon is cipőt hordok betéttel?
    Az elmondott panaszok mindegyike a harántboltozat süllyedés következménye és elsősorban megfelelő talpbetét viselésével javítható. Célszerű otthoni viseletre is beszerezni olyan elül-hátul zárt szandált, melybe a betét szintén behelyezhető. Alternatíva lehet még mind cipő, mind szandál viselése esetén az MBT cipő és szandál, de azt csak alapos kipróbálást követően szabad megvásárolni, amikor a kedvező komplex hatásokról már meggyőződött. Dr. Fövényi

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Köszönöm a tanácsot,már nagyon vártam,mert tényleg kellemetlen 2-3 ujjamat rendszeresen nem érezni...és minden bizonnyal ez megoldást hoz,köszönöm!

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Dr.Info Üzenet megjelenítése
    Az elmondott panaszok mindegyike a harántboltozat süllyedés következménye és elsősorban megfelelő talpbetét viselésével javítható. Célszerű otthoni viseletre is beszerezni olyan elül-hátul zárt szandált, melybe a betét szintén behelyezhető. Alternatíva lehet még mind cipő, mind szandál viselése esetén az MBT cipő és szandál, de azt csak alapos kipróbálást követően szabad megvásárolni, amikor a kedvező komplex hatásokról már meggyőződött. Dr. Fövényi
    Annyit szeretnék még tudni,hogy most,amikor jó idő van és lehetőség van a kinti mozgásra,egy ilyen harántboltozat-süllyedés mennyiben befolyásolja a választást?Különösen érdekelne,hogy lehet-e ezzel futni,ugráló gyakorlatokat végezni?A görkorcsolyázás is milyen hatással van a talpra?

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Annyit szeretnék még tudni,hogy most,amikor jó idő van és lehetőség van a kinti mozgásra,egy ilyen harántboltozat-süllyedés mennyiben befolyásolja a választást?Különösen érdekelne,hogy lehet-e ezzel futni,ugráló gyakorlatokat végezni?A görkorcsolyázás is milyen hatással van a talpra?
    Bár én nem vagyok szakember, de a görkori nekem is eszembejutott. Beszéltünk is róla ősszel, hogy kéne görkorizni, de az őszi hideg miatt elmaradt.
    Véleményem szerint a görkorizás nem javít az állapoton, de nem is ront rajta, mert amennyit mi görkoriznánk, az 1-2 óra. Nekem a görkörizástól a sípcsont fölötti izom szokot megfájdulni, a talp, ill lábujjaknál semmit nem érzek. Hamarosan tehetünk próbát.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A GYOYGO-ban (GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK GYÁRA)csinálnak olyan talpbetétet aminek az alján egy kis rajzszeg-hez hsoló tüske van. Ez azt a célt szolgálja,hogy akár nyitott szandálba vagy papucsba is lehesen használni és igy nem csúszkál.Sajna akinek ilyen nagy mérvű harántsúlyedése van annak bizony állandóan viselnie kellene.
    A sportoláshoz van egy speckó cipő aminek majd utánna nézek ,de sajna 50-60 ezer FT körűl mozog az ára.
    Görkorizni minden további nélkül tudsz,de a betétet viselned kell.
    Üdv. Borka
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

borka logója
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal

Alapértelmezett

Íme itt is van a címe: http://mbt.egeszsegesviz.hu/
    La Borka

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,719
    Köszönet
    181
    134 alkalommal
    72 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ez az eredeti oldal: MBT Magyarország
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

borka logója
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal

Alapértelmezett

Köszönöm a pontosítást
    La Borka

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Bár én nem vagyok szakember, de a görkori nekem is eszembejutott. Beszéltünk is róla ősszel, hogy kéne görkorizni, de az őszi hideg miatt elmaradt.
    Véleményem szerint a görkorizás nem javít az állapoton, de nem is ront rajta, mert amennyit mi görkoriznánk, az 1-2 óra. Nekem a görkörizástól a sípcsont fölötti izom szokot megfájdulni, a talp, ill lábujjaknál semmit nem érzek. Hamarosan tehetünk próbát.
    Igen!Nagyon vártam már a jó időt,főleg a görkori miatt.Tegnap le is mentem a Dunapartra ecélból,de mivel volt 20év kihagyásom eléggé cidriztem.És gondoltam,hogy a technikám sem lesz az igazi...
    Az első negyedóra azzal a felismeréssel telt,hogy ez széttolja a talpam,de mert még mindig elég balfék voltam technikailag nem mertem volna megesküdni arra,hogy ez így is marad.El voltam szontyolodva,mert a hajtás nyomópontja pont a bütyök talp részére esett,elválasztva x másodpercenként a talpam többi részétől,ami gáz,szóval ez az,ami nem hiányozna.Viszont!Amíg élveztem életem "utolsó" görkorizását a technika is finomult,minek következtében a nyomáspontok áthelyeződtek a sarkamra.Így mindjárt élvezetesebb volt a száguldás.(a megállási technika még várat magára... -egyenlőre mindig kigurulok...)De a kezdeti élmény még mindig elbizonytalanít.Ám egyenlőre még sem volt az "utolsó",de nagyon fontos lenne tudnom,hogy most rongálom a talpam,vagy nem.Mert azt nagyon nem volna szabad,tényleg hatalmas a süllyedés,teljesen szét van csúszva a talpam,a lapos cipőt is csak betéttel tudom viselni,mert azonnal megfájdul a talpam,értsd:begyullad.Viszont,ami bíztató a görkori felé,hogy semmi ilyesmi "élmény" nem maradt vissza,illetve az új technikával azok a talpizmaim égtek a fáradtságtól,amelyek akkor is eképpen "panaszkodtak",mikor először tettem be a betétet a cipőmbe,ergo: totál gyenge mindegyik.Igazából ez is az oka annak,hogy így széjjelcsúsztam,de ez csak az egyik tényezője.Szóval szívesen kísérletezek vele: mikor megyünk?
    De az tuti,hogy a bicajozás az még túlsúlyban marad.
    Nekem azok az izmok nem fáradtak el,amelyekről te írtál.

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!