Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 674
-
2008-06-09 #81
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Évike epertortája olyan, mint a legprofibb recept könyvekben. Az epertortához fotó is jár.
Nekem olyan érzésem van, mint ha mindannyiunk nagyikái lennétek, és én nagyon örülök, hogy közöttünk vagytok.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-06-10 #82
-
2008-06-12 #83
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok. Én még új vagyok itt, de nem úgy a cukorbetegségben, mert több, mint 16 éve én is I.-es típusú cukros vagyok.
A lekvárbefőzéssel kapcsolatban gondoltam elmondsom, hogy mi is eltlszünk minden nyáron különbző lekvárokat, dzsemeket, ill. kompótot is.
Mi is a szokásos felforralós, kihűlős módszert használjuk, de mi a folyékony édesítő mellett zselatint és Dr. oetker 3 az1-ben szuperdzsemfix-et is használunk. Nem olyan drága, és jó. Mi vegyesen rekunk el cseresznye és meggy lekvárt, mármint összefőzzük. Ribizliből, meg mindig dzsem lesz.
Sosem használunk ilyenekre (sem) fruktózt.
-
2008-06-22 #84
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kedves fkaphrodite!
Meg tudnád írni a lekvár hozzávalóit, pontosan miből mennyi kell bele?Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2008-06-22 #85
Mi nagyon egyszerűen 2 kg cserenye+1 kg meggy+30 dkg cukorrral csináljuk a lekvárt , sürűre főzzük és dunsztoljuk. Mielőtt üvegbe töltöm lemérem az üveget és ugyancsak lemérem lekvárral együtt igy pontosan tudom mennyi CH van egy üvegben. Eláll nem romlik és finom. Sárgabarackot félbe vágva, picit kénezve mosva üvegekbe töltöm. /Előtte üvegmérés, utána is , hogy mennyi van benne/ Feltöltöm süssinával édesitett felforralt és kissé lehűtött vizzel, és dunsztolom. Ez a befőtt is isteni és riopogós marad.
Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2008-07-05 #86
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Olvastam, hogy sok kisgyerek igényli a tejet. Kisfiamnak reggel nem adok, mert nagyon megdobja a cukrát utána meg gyorsan leesik, de délután és este igen. Nagyon szereti a köv. formában is:
Tejbepapi - tejkedvelő gyerekeknek (és felnőtteknek)
1,5 dl tej
2,2 dkg zabkorpa
pici édesítő
Lehet esetleg hozzátenni vanília rúd belsejét, egy pici margarint is. Ki hogy szereti.
Az egészet összekeverni, mikróban 2 perc alatt kész. Vigyázz mert könnyen kifut!
A végén natúr kakaóporral (szerencsi) is megszórom néha. Hol vaníliásan, hol kakaósan kéri.
össz Ch: 20g
Persze igény szerint emelhető az adag.
Nem diabéteszes ismerőseim is nagyon szeretik!Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2008-07-05 #87
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszi a recepteket, szolnok!
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2008-07-16 #88
Sziasztok, Tibikém vasárnap lesz 4 éves, és nagy szülinapi zsurral készülünk, és én sütöm a tortát. Verdás csokis tortát szeretne, a Verdás ostíalapot már megrendelltem, a piskóta is ok. de kéne finom csokikrém, arra is gondoltam, hogy Évike epertortáját megsütöm csokisan, eperpuding helyett csokopudingal. Ha tudtuk jó csokitöltelék receptet légysz írjatok köszönöm.
-
2008-07-17 #89
Szia Zsuzsa, nyugodtan készítheted a torta krémet csoki pudinggal.
Tetejére pedig tegyél diabos .csokimázat.
Tibikének nagyon boldog szülinapot kívánunk.
Gyuri és Évi
Üdvözlettel
rgyörgy
-
2008-07-17 #90
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés