+ Válasz a Témára
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 672
-
2007-05-25 #31
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
39 üzenetét köszönték meg
Drága szolnok!
Nagyon köszi a receptet, kipróbálom! Annak idején, mikor beléptem közétek ilyesmi segítséget kértem, hogy küldjetek recepteket de ez nem valósult meg!
Úgyhogy mégegyszer köszi, köszi.....
Már csak egy kérdésem van:mi az a szójaizolátum és hol lehet kapni?
Közért, biobolt?
Üdv.: Christina
-
2007-05-25 #32
Az igazi neve szójafehérje izolátum, és csak most használtam először /ez volt a próba/ mert nem kaptam sehol szójatejport aminek most a neve szójaitalpor, ebből is csak a natur jó mert annak 1 a ch tartalma 10 dkg ban. mondjuk ennek meg Oés a cél a minél kevesebb ch tartalom.
Ha kapsz akkor azt is használhatod a fehérje izolátun helyett.Én a palacsinta tésztát is ugy csinálom 2/3 liszt 1/3 szójaitalpor natúr + bele porrátört süssinás kakaó por vagy diabos lekvár. Általában 7.5 gr ch van igy 1 db palacsintában töltelékkel együtt és többet lehet enni belőle mint ha csak sima lisztből készülne. Megkeresem a papírom és majd leírom azt is.
Bioboltokban , herbáriákban lehet kapni mindet ha vannak, csak hát Szolnok nem egy világváros, és hol ez van , hol az.
-
2007-05-27 #33
Rosszul irtam 10dgk szójatejpor/italpor/ natúr, 10 gr Ch-t tartalmaz.
-
2007-05-27 #34
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
Köszönöm szépen!
Mindig tanul az ember valamit!
-
2007-07-27 #35
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2007
- Hol
- Pécs
- Üzenet
- 32
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Nem tudom, hallott-e valaki arról, hogy a fruktóz felforralva, vagyis, ha hő éri, pont olyan hatású lesz, mint az igazi cukor. Egy darabig nekem is írta az orvos, de az ő betegei ezt tapasztalták. Ezek után nem mertem kockáztatni, próbálkozni. Miért bajlódni fruktózos lekvár elkészítésével, ha az eredmény ugyanaz, mintha cukorral lenne- az legalább szép is.
Hallottatok, tapasztaltatok ilyent?
-
2007-09-22 #36
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2007-10-01 #37
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
Sziasztok!
Tudtok esetleg valami jó kis könnyű, fincsi torta receptet? Kevés Ch tartalommal, hogy ne csak egy kis morzsát tudjon enni a fiam!
Holnap leszünk 2 évesek!
Előre is köszönöm!
-
2007-10-01 #38
Próbáld ki az előzőekben leírt üdítős sütit. Vagy süss bármit, csak keverd a liszetet szójafehérje izolátummal, mert annak O a Ch tartalma. Pl 2/3 liszt 1/3 szója,
/megnéztem a Norbi liszteket abban is ez van, csak ő meg is gazdagszik rajta./ és természetesen diabetikus lekvárt használj. Pesti vagy nézd meg a http:/ www.
torta.hu-t.Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2007-10-01 #39
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Túrótorta:
Hozzávalók:
a tésztához:
- 3 tojás,
- 3 dkg graham liszt,
- 5-6 csepp folyékony édesítő,
- 1 kiskanál citromlé,
- margarin a forma kikenéséhez.
a krémhez:
- 30dkg túró,
- 1 dl energiaszegény tejföl,
- 1,5 kiskanál folyékony édesítő,
- reszelt citromhéj,
- 2 dl 1,5%-os tej,
- 2 dl víz,
1,5 dkg zselatin.
Piskótát sütünk: A tojást szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgájába tesszük az édesítőt, a fehérjébe a citormlét. Tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a simára szitált lisztet. Gyorsan, óvatosan dolgozunk, hogy ne essen össze a hab. Margarinnal kikent 24 cm-es átmérőjű tortaformába tesszük és előmelegített sütőben megsütjük.
Krém: A túrót, az édesítővel, a citrom reszelt héjával simára keverjük.
A 2 dl tejet 2 dl vízzel tüzön megmelegítjük (nem szabad, hogy felforrjon!) 1,5 dkg zselatint belekeverünk. Langyosan összekeverjük a túrós masszával, majd a hűtőbe tesszük. 10-15 perc múlva ráöntjük a megsült piskótatészta tetejére, és visszatesszük a hűtőbe.
Tetejére a készen kapható "tortazseléporból" zselét készítünk. Víz helyett energiamentes üditőt használhatunk.
Összesen 50 g szénhidrátot tartalmaz. 1 szelet 5 g CH (10 szelet esetén)Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2007-10-01 #40
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Gyümölcstorta:
Hozzávalók a tésztához:
-3 tojás,
- 3 dkg graham liszt,
- 1 kiskanál citromlé,
- 1 mokkáskanál folyékony édesítő,
- 1 dkg mézpótló,
- margarin a tortaforma kikenéséhez.
A krémhez:
- 25 dkg málna,
- 2 dl kefír,
- 1 dl1,5%-os tej,
- 6 dl víz,
- 1 dl diabetikus málnaszörp,
- 2 dkg zselatin,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 kiskanál folyékony édesítő
Megsütjük a piskótát ( az előző túrótorta receptje szerint)
A krémhez 1 dl vizet és 1dl tejet felmelegítünk, beleszórunk 1 dkg zselatint, összekeverjük, és levesszük a tűzről. Nem szabad forralni! Kihűtjük. Amikor már majdnem hideg, összekeverjük a kefirrel, édesítővel, citormhéjjal. Ezt a krémet ráöntjük a tortaformában lévő megsült piskótára. Hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, rárakjuk a málnaszemeket.
A szörpöt 5 dl vízzel felmelegítjük, beleszórjuk a maradék 1 dkg zselatint, és levesszük a tűzről. Hűtjük. Amikor langyosodni kezd, kanállal egy vékony réteg levet locsolunk a málnára, és hűtőbe tesszük. Mikor néhány perc múlva már nem úsznak el a málnaszemek, a többi zselét is ráöntjük a málnára. Visszatesszük a hűtőbe.
Összesen: 56g CH, 1 szelet (10 szelet esetén) 5,6 CH
Szeritem a mézpótló elhagyható, ekkor ennyivel kevesebb CH-val kell számolni.Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
Hasonló témák
-
Receptek
rgyörgy által, fórum: GasztrozónaVálasz: 424Utolsó üzenet: 2011-04-26, 09:46

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel