+ Válasz a Témára
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 672
-
2006-10-07 #21
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Székesfehérvár/ Agárd
- Üzenet
- 27
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Bogácsa Lelkem, Te megint nagyot alkottál. Ennnnyyyyiiiiii recept. Lassan már könyvet is írhatnál belőle. Jó olvasni....
Most megyek, mert éhes a Párom, de délután visszanézek.Üdv.: Kovica
-
2006-10-07 #22
Kovica!
annyira ritkán látni itt téged!hogy vagy?
szakíts ránk is időt!
ezek nálam alapreceptek,bárkinek jól jöhet..és ezek hangsúlyozom h kipróbáltak!
bogácsa
-
2006-10-09 #23
Gólya
- Regisztrált
- Oct 2006
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, mi a véleményetek a Norbi-féle lisztekről, esetleg próbálta-e már valaki azokat.
Én próbáltam a palacsintalisztet, és süteménylisztből piskótát, pogácsát is sütöttem már.
Az ára kicsit sok, a színe kicsit sötétebb lesz a tésztáknak, viszont a többi liszttel szemben a szénhidráttartalma csak 20 %. És ami - legalábbis nálunk - a legfontosabb, hogy két palacsinta vagy egy pogácsa után nem kell a gyereknek azt mondani, hogy többet nem ehetsz, nem fér bele.
Üdvözlettel, delfin11
-
2006-10-09 #24
Mindig megfogadom, hogy kipróbálom a Norbi-lisztet, de aztán az ára miatt nem veszem rá magam. Tényleg mi van benne? Biztosan rá van írva!
Egyszer a csökkentett szénhidráttartalmú kenyerét vettem meg, és az olyan kevés ch-t tartalmazott, hogy egy negyed kilós csomag nem volt elég a 60 gr CH-os vacsimhoz. Ráadásul nem is ízlett, és már a fülemen jött ki a sok szendvics!
De néha tényleg jól jöhet, ha valaki igazán sokat szeretne enni valamiből!!!!
-
2006-11-02 #25
Norbi 1 zabkorpás süti
Diétás jellemző: Kalóriaszegény
Hozzávalók: Egy kis tepsihez:
15 dkg zabkorpa
fél sütőpor vagy szódabikarbóna
édesítő
4 tojás
1-1,5 dl tej 1,5 %-os
20 dkg gyümölcs
kakaópor vagy fahéj
Elkészítés: Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségüre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom a gyümölcsöt. Ha almás, akkor kb. 1x1-es kockákra vágom, szilvát szintén, lehet meggy is.
Az egészet összekeverem, a fehérjét, gyümölcsöt és a korpás masszát. Sütőben megsütöm.
Tanácsok: Ez egy alap sütemény, hasonló a kevert bögrés tésztához. Utána egyéni izlés szerint bármivel lehet gazdagítani. A kedvencem ha gyümölcskenyérhez hasonlóan apróra tört dió, aszalt szilva vagy egyéb aszalt gyümölcs darabok, narancshéj kockák ( a narancs héjét 3mm x 3mm-es kockákra vágom, édesítős vízben ami épp ellepi felforralom, lehűtve a hűtőben sokáig eláll), mazsola, meggy van benne. Így már nem 1-es, de összeségében nem olyan mennyiség az egészhez viszonyítva, így 2-esnek elmegy.
Szereti az egész család, a kész sütiről senki nem mondaná meg, hogy nem lissztel készült.
A Ch tartalma nem kevés, de ez nem felszívódó nagyrészt a korpában.
A kalória és egyéb tartalmat úgy adtam meg, hogy ebből 20 kocka lesz, egy alkalommal én 4 kockát simán megeszek, az adat arra vonatkozik.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 150 kcal
Szénhidráttartalom: 26 gramm
Zsírtartalom: 7,6 gramm
bogácsa
-
2006-11-06 #26
Én egyáltalán nem szoktam diétás édességet enni, mert általában rém rosszak. Egy kevés belefér a normál étkezésbe, főleg fruktózzal.
Ha mégis többet akarok, akkor délben vagy kora délután, hogy figyelhessem a kifutását. Sajnos, a krémes sütik 3-4 óra multán is emelik a vércukoszintet. Valamint sportolás után is lehet, mert a megnövekedett inzulinérzékenység segít!!!
Lekvárokkal figyelni kell, mert sok cég olyat is diátésnak ír, amiben pont annyi cukor van, mint más normálban. Az energiatartalom árulkodik, ezt nézzétek.
Lekvárból sem a diétásat veszem, az kevés, ami a kenyérre megy bőven belefér. A Zentis a legjobb diétás szerintem, de ízre a Darbo a nyerő (aranyárban van persze).Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2006-11-10 #27
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Komárom-Esztergom megye
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
"Nem kell kiszedni a vesét a birkából, mert úgy nem működik; az állatok tudvalevőleg megérzik a földrengést, tehát ha van egy birkád, a segítségével előre el tudsz menekülni."
-
2006-11-10 #28
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Komárom-Esztergom megye
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Narancsos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg liszt, 5 dkg CANDEREL édesítőpor, 2 tk. sütőpor, 2 nagy narancs, 5 dkg lágy margarin, 1 tojás, muffin sütőforma, muffin papír
A lisztet összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a sütőporral és egy csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé kihűtjük.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
-
2007-03-28 #29hypohonder Nem regisztrált / Látogató
Hallottatok már a Stevia nevű édesítőszerről? Abszolute cukormentes, egy növény kivonata, tehát nem mesterséges, így nincs benne semmi mérgező. Folyékony és "tabletta" formában is kapható. Egy kockacukornak megfelelő édeítőereje van egy cseppnek vagy szemnek. Jobb természetgyógyboltokban kapható.
-
2007-05-24 #30
Megosztok veletek egy recipét, amit én dolgoztam át és amiből viszonylag többet lehet enni, és ami még szülinapi tortának is elmegy a gyerekenek az oviba.
Üdítős süti:
60gr liszt 43
30gr szójaliszt 8
30gr szójaizolátum 0
30gr kakaó 13
75gr glukagon 75
13db süssina 0
1dl olaj
1/2 sütőpor
összes ch: 129
a tojások sárgáját kikeverem a glukagonnal és édesítővel, hozzá keverem a liszteket, kakót, olajat a tojás felvert habját.Lisztezett vajazott
tepsiben közepes tűzön megsütöm.
krém: 25 dkg margarin
25 db süssina
25 dkg túró ch: 10
A margarint kikeverem az édesítővel, belekeverem a villával áttört túrót, és a kihült tészta tetejére kenem.
Máz:. 1 cs vaniliás puding ch: 32
3,5 dcl szénsavas üditő pl deit narancs
5 db süssina
A pudingot elkeverem a süssinával, hozzáadom az üditőt, lassú tűzön sűrűre főzőm, ha langyos rá kenem a túróra.
Hűtőben dermesztem és szeletekre vágva tálalom.
Egy szelet 6-8 gr szénhidrátot tartalmaz.
Mgj: a süssinát kanállal összetörve használom. tapasztalatom szerint nem veszit az édességéből és jól használható.
Hasonló témák
-
Receptek
rgyörgy által, fórum: GasztrozónaVálasz: 424Utolsó üzenet: 2011-04-26, 09:46

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel