sziasztok!
sütőtök CH-ját hogyan szoktátok számolni? megmértem a teljes tömeget nyersen, héjastul, sütés előtt. utána megsütöm és kikaparom, amit meg fogok enni, a többi kuka. 16,5 g CH-t írnak rá, de az vajon mire vonatkozik? gondolom, a nyersre, de a húsára csak? vagy a héjával együtt? és ha csak a húsára, akkor hogyan számoljátok ki, mennyi nyersen a hús súlya héj nélkül? köszi!
Eredmények 51-tól/től 54-ig összesen 54
Téma: CH - számláló segítség
-
2011-09-07 #51
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 896
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 72
- 82 alkalommal
50 üzenetét köszönték meg
http://dieta-abc.hu/egeszseges_taplalkozas_keszetelek.php
http://www.kaloriatablazat.extra.hu/keszetelek.html
Csak szerintem az a baj, hogy a menzán az elvi készítési módtól el is térhetnek, mindenki ismeri szerintem a csirizszerű lisztes borsófőzeléket és társait.Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2012-01-11 #52
Feltörekvő
- Regisztrált
- Dec 2008
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 305
- Köszönet
- 28
- 39 alkalommal
33 üzenetét köszönték meg
-
2012-01-11 #53
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 896
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 72
- 82 alkalommal
50 üzenetét köszönték meg
Mivel nálatok kicsi mennyiség is számít, én meghámoznám, azt mérném és úgy sütném meg Ricsinek (vagy: megmérnék egy darabot héjastól+anélkül, és ilyen aránnyal számolnék-én 4 éve így csináltam
, ;ez mondjuk kis pontatlanságot rejt a hámozás vastagsága miatt is).
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2012-01-11 #54
Feltörekvő
- Regisztrált
- Dec 2008
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 305
- Köszönet
- 28
- 39 alkalommal
33 üzenetét köszönték meg
na majdnem így csináltam én is, csak visszafelé - megmértem héjastul, legyen mondjuk Xg. megsütöttem, az össz sült tömeg =Yg. ezután kikapartam a belsejét, az legyen V (a héja=Y-V). Aztán arányosítottam visszafelé, hogy mennyi lehetett a súlyarány a teljes nyers súly és a nyers hús között (V/Y=nyers sütőtök hús/X). de valamit nagyon elszámoltam, mert hypozott utána rendesen!!! amúgy azért számoltam én is visszafelé, mert sztem a sütés után nagyjából egyenletesen jön le a héjáról a hús, de nyersen elég nehéz ezt megtenni.
Hasonló témák
-
Segítség, cukorbeteg lettem!!
agap által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 209Utolsó üzenet: 2011-11-26, 03:56 -
Segítség az impotencia súlyosabb formájára
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-12, 11:30 -
[tüdőbeteg hír] Segítség a tüdőtágulatban szenvedőknek
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-20, 03:21 -
Segítség!!! (1-es típusú diabetes)
Kata által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 4Utolsó üzenet: 2007-09-30, 10:27

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel