Hozzánk a lakótelepre rendszeresen hoznak vidékről termelők „friss” házitejet. Sikere van, végül is ez nem a XXXXX bevásárló központból van. Mi csak egyszer vettünk, pedig nagyon jó lenne, jó minőségű tejet inni. Miből lehet tudni, hogy nem jó minőségű a tej?
Hetente két alkalommal hoznak tejet, holott a teheneket naponta 2x fejik.
Nem lehet aludttejet készíteni, mert nem alszik meg, tehát tartósítják. Hasmenést okoz, /nem a tejfehérje /, mert a frissen fejt, háznál elfogyasztott tejjel ilyen probléma nincs.
Van, aki tejfelt kever a tejbe, hogy megaludjon, de az olyan is.
Milyen tapasztalatokkal rendelkeztek, milyen élelmiszerektől óvakodjunk?
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 453
-
2008-09-10 #1
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére
A cím önmagáért beszél... Tájékoztassuk Egymást ebben a témában is!!!
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-09-10 #2
Üdvözlettel
rgyörgy
-
2008-09-11 #3
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Amikor bejöttek divatba a reform ételek, akkor nagy slunggal ettem-vettem a barna kenyereket. Jó sok idő telt el, mire rájöttem, hogy a barna kenyér attól barna, hogy karamellt, vagy malátát kevernek bele színező anyagként. A kenyeret felvágva lehet látni a "csíkokat", ahogy keveredik a fehér liszt a színezett liszttel Azóta már én is "okosabb" vagyok, tudom, hogy mitől reform, és valóban teljes kiőrlésű a kenyér.
Aztán a napokban ért egy igencsak keserű élmény. Kedvenc pékségemben vettem egy valóban teljes kiőrlésű kenyeret. Kellően tömör volt, az illatán is érezhető volt, hogy van benne mindenféle mag, őrlemény stb. 25 dkg volt 430 Ft. tehát nem az óccsó kategória. Hanem amikor felvágtam, hát ott ékeskedett (vagy éktelenedett?!) a világosabb és sötétebb csík. 430 Ft-ért is csak egy nagy HAZUGSÁG-ot vettem? Jobb ha magam sütöm a kenyeret, de őszintén szólva, erre nem mindig van időm, és szerintem másnak sem.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-09-11 #4
Hát igen. Fövényi doktor le is írja mindenhol, hogy festik a barna kenyereket sok helyütt. A másik ismérve a rossz kenyérnek, mondanom se kéne, hogy másnap atomjaira esik szét.
-
2008-09-11 #5
A másik, bár ide csak erőltetve tartozik, tegnap a psar reklámújságjában láttam
lyan kenyérsütőgépet reklámoz, amely még diabetikus kenyeret is tud sütni! juhé! Ezzel megtévesztendő a nem szakavatottakat, azt a látszatot keltik, hogy diabetikus kenyeret csak spéci sütőben lehet előállítani, és az én rozzant tepsim erre nem jó. Pedig jó.
-
2008-09-11 #6
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Na, és mi újság a B*lero nevezetű üdítőitalporokkal?!
Finomnak finom... Én szeretem... És Mátém is... És édesítőszert tartalmaz, hozzáadott cukrot nem... 100 ml tartalmaz 0,26 g CH-t, ezzel sincs semmi probléma.
Ámde... Összetevők (Ice Tea, Lemon): citromsav, almasav, fekete tea kivonat (18,75%), maltodextrin, természetazonos aromák, édesítőszer: (aszpartám), szacharin, aceszulfám K, savanyúságot szabályozó anyag: trinatrium citrate; tapadásgátló: trikalcium foszfát és C vitamin. Fenil-analain forrás: túlzott fogyasztása hashajtó hatású.
Nos, elég bizarrúl hangzik... Definom...
És, hát néha valljuk be, jól esik nem vizet inni...
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-09-11 #7
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
A Bolerot mi is szeressük, pedig nem áll másból, mint E-ből.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2008-09-11 #8
Mi is iszunk időnként, meg "előkevert" light üditőket is, sokféle van már. Naná, szertejük, mert finom, persze az üdítők, porok tele vannak aspartammal, aminek mindig is kétes volt a híre. Hát, biztos nem egészséges, de élvezzük!!
-
2008-09-11 #9
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Van egy adalékanyag a BHT (butil-hidroxi-toluol) (E 321). Ez az unióban, de az USA-ban is be van tiltva, kivéve a rágógumik bevonatában van engedélyezve.
Nézzétek meg, az agyon reklámozott "hű de kell neked ilyent szedni" Centrum multivitaminban is jelen van. De más termékekben is láttam már. De hogy pont egy vitaminban? Na hát többek között ezért is nem szedek én ilyeneket.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2008-09-11 #10
Az, hogy milyen irányba megy a jó minőségű élelmiszertermelés, beszerzési lehetőség, rajtunk is múlik, vevőkön. Saját tapasztalatból tudom, ha valami jó minőségű, ezért könnyen eladható terméket létrehoztam, azt szó szerint órákon belül már hamisították, az eredeti terméket meg igyekeztek lejáratni.
Kedves d.g. biztos vagyok benne, hogy a te „rozzant” tepsidben készült kenyér sokkal jobb minőségű, mint amit a hivatásosok készítenek.Üdvözlettel
rgyörgy
Hasonló témák
-
On-line a hamis potencianövelők ellen
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-23, 05:40 -
On-line a hamis potencianövelők ellen
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-23, 04:30 -
Pfizer-közlemény a hamis gyógyszerekről
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-14, 02:40 -
[tüdőbeteg hír] Budapest levegőjének minősítése: egészségtelen
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-07, 07:58 -
[diabetes hír] Bizottsági javaslat az élelmiszerek címkézésére vonatkozó közösségi sz
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-04, 01:20

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel