Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

4. oldal, összesen 4 ElsőElső 1234
Eredmények 31-tól/től 38-ig összesen 38
    vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Borka Üzenet megjelenítése
    Tudod ez dupla élvezet a friss levegőn vagyunk,és relaitve, olcsón jutunk finom falatokhoz. A vegyes gombából készült paprikás ,talán fenségesebb a Szegedi halászlénél is
    Nem kéne egyszer elmenni közösen gombászni? Éne szívesen csámborgok erdőn-mezőn. (De azért ugye bevizsgáltatjátok a gomákokat?)
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Annabella jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nem semmi, amiket ide írtatok. Hát tényleg nagy felelősség a gyereknevelés. Főleg úgy 1-2 évesen, amikor mindenre kíváncsi. Akkor szinte le sem veheti a szülő a gyerekről a szemét, pláne akkor, ha nagyon aktív. Velem szerencsére nem történt semmi súlyos említésreméltó, pusztán a kihűlőfélben lévő tűzhelyre voltam kiváncsi gyerekként.
    Signorina Bella

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Itt ebben a topikban beszéltünk a mérgezések hatásáról és közömbösítéséről. Most a sajnálatos vörösiszapos katasztrófa kapcsán találtam rá erre: http://www.weborvos.hu/hirek/mit_kel...eseten/163265/
    Mindenkinek de különösen a gyerkőcök szüleinek hasznos az info
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Beus 26 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jan 2011
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Hát nekem volt egy nagyon rossz emlékem ezzel kapcsolatban. Most lesz majd 1 éve h megtörtént. Családi konfliktus volt a volt apósom és köztem.De azt tudni kell h mindig megalázott meg csúnyán beszélt velem. Én meg csak tűrtem amíg benem következett a baj. Annyira összevesztem vele meg már az exemel sem volt túl fényes a kapcsolatom. Így azon az este annyira összekaptunk h a gyógyszer mellett döntöttem (67szem ez mind más fajta).
    Az egyik ütötte a másikat és ez kb.10 perc alatt be is következett. Lassan vert a szívem ja meg a hallucinációk is sorra jöttek. Utána a rohamok meg a hányás. Kihívták a mentőt na akkor ott helyszínen gyomormosás. Elég szar volt. Bevittek a kórházba egyből a gépre kötöttek mert alacsony volt a pulzusom (30). Meg kaptam a sok infúziót. Meg másnap nem is akartak még kiengedni de erősködtem így haza mehettem. Még egy pár napig szédültem.
    Azóta nem tudok semmilyen gyógyszert lenyelni. ha nagyon fáj valamim és muszály akkor meg hányingerem lesz. Azt szeretném kérdezni hogy lehet-e valami káros maradandó nyom ezek után?

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Beus 26 Üzenet megjelenítése
    Azóta nem tudok semmilyen gyógyszert lenyelni. ha nagyon fáj valamim és muszály akkor meg hányingerem lesz. Azt szeretném kérdezni hogy lehet-e valami káros maradandó nyom ezek után?
    Szia!
    Igazság szerint én nem igazán vagyok bennfentes - nem vagyok orvos (remélem egyszer majd leszek...) -, csak egy egészségügyi végzettséggel rendelkező ember, de lehetséges, hogy pár válasszal tudok segíteni!
    Káros maradandó nyom, mármint olyan, hogy szervi eltérésed legyen, olyan módon nem maradhat, hogy nem bírsz - fizikálisan - lenyelni gyógyszert! A sok, akár 100 db gyógyszer lenyelése nem sérti a garatot-nyelőcsövet, de még a gyomrot sem olyannyira, hogy ez a későbbiekben nyelési képtelenséget okozzon! Nyelési képtelenség csak olyan esetben állhatna elő, ha valamely, a nyelésért felelős "központ" - mondjuk az agyban... - sérült volna, de ebben az esetben nem csak a gyógyszert nem bírnád lenyelni, hanem semmi mást! Tehát véleményem szerint, önmagában a 60 egynéhány darab gyógyszer lenyelése ilyen jellegű problémát - közvetlen - nem okozhatott!
    Viszont, más jellegű probléma maradhatott vissza, ami gyógyszerlenyelési gondokat okozhat! Mégpedig, a pszichés trauma okozhatott nálad ilyen jellegű panaszt! Pszichés traumát jelenthet maga a sok keserű gyógyszer lenyelése, karöltve a nagyon rossz érzésekkel táplált körülményekkel, vagy akár a gyomormosás is hagyhatott olyan nyomot a lelkedben - pszichédben -, amely miatt nem vagy képes lenyelni semmilyen gyógyszert! Képes lennél rá fizikálisan - szóval szervileg oké vagy - de a rossz élmények miatt az agyad tiltakozik a gyógyszer lenyelése ellen! Ez önmagában mindaddig nem jelent problémát, ameddig betegség miatt - vagy fájdalomcsillapítás miatt - nem kell gyógyszert szedned! Ilyenkor érdemes az orvossal nyíltan megbeszélni a gyógyszernyelési problémádat, és ha méltányolja az orvos és úgy ítéli meg, akkor injekció formájában is meg lehet próbálni a szükséges kezelést... Ha ez nem rettent vissza Téged a gyógyszer lenyelésénél jobban!
    Remélem tudtam segíteni!
    Üdvözlettel: Tímeácska
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Beus 26 Üzenet megjelenítése
    Még valami kimaradt:
    Káros maradandó nyom, ha szerencséd van, akkor a szerveidben sem maradtak! A gyógyszerek nagyobb mennyiségben - akár véletlen, akár szándékos túladagolás miatt - maradandó gyomor-vese-májkárosodást okozhatnak. Talán ezek a leggyakrabban előforduló szervi károsodások, de lehet akár más szervi károsodás is, de mindez függ a gyógyszerek összetevőitől, mennyiségétől, és, hogy mennyi ideig voltak a szervezetben, azaz, mennyi tudott belőlük felszívódni!
    Mivel ilyen jellegű károsodásokat nem említettél, így remélem, ilyen jellegű problémád nincs is!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Beus 26 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jan 2011
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi szépen. A keserű gyógyszereket nem tudom lenyelni. Ilyeneket szedtem be: (No-Spa 10 db, Telviran 200mg 7db, Betaloc 10mg 20db, Betaloc 50mg 30db).
    Azóta feszült vagyok, depressziós, ideges. Éjszakákon át lever a viz,nehezen veszek levegöt.Meg ilyedek dolgoktól. Ja meg h túl alszom magam 10-11 órákat alszok.
    De köszi elolvastam.

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Egy kis figyelni/vigyázni való a kertből, parkokból, főleg ott, ahol gyerkőc van, és hozzá egy-két jótanács: http://www.otvenentul.hu/tavasz/18124
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

4. oldal, összesen 4 ElsőElső 1234

Hasonló témák

1. [tüdőbeteg hír] Gátolja a HIV kezelését a TBC gyógyszer
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-08-12, 06:21
  2. [diabetes hír] Depresszió-gyógyszer diabéteszes fájdalomra
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-07-27, 05:17
  3. [diabetes hír] Koleszterincsökkentő gyógyszer magas vérnyomásra
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-04-17, 02:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!