Sajnos a trombózis utókezelése az elmondottak miatt erősen problematikus. A harisnyák választéka elég széles, ezért célszerű a drágábbakkal próbálkozni. Erősen rugalmas pólya viselése és a pólya 2-3 hetenkénti cserélése újra, szintén sokat segíthet.
A második kérdés: valószínűleg a műtét kapcsán megzavarták a vérkeringés útját, ezért dudorodott ki és pattant meg az ér. Ez tehát nagy valószínűséggel nem trombózis volt.
Dr. Fövényi
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 18
Téma: trombózis után
-
2008-09-18 #1
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
trombózis után
Trómbózison túl jutva érsebész szakorvos javasolta az ún. szorító harsinya hordását férjemnek.Felvéve tényleg érződött a jótékony hatása,ám ami zavaró,hogy lecsúszik.Emiatt gyűrődik,bevág és legalább annyira egészségtelenül szorít,mint egy rosszul felcsavart pólya.Mit lehet tenni?A harisnya hordása tényleg indokolt lenne,de attól tartunk,így több kárt okoz,mint hasznot.
És még annyit,hogy ami történt,azt is trombózisnak hívják?Mert egy ér,közel a bőrhöz mind inkább kidudorodott,majd elpattant,Kifele vérzett és sokáig tartó,erős szorításra sem állt el,egészen a varrásig erősen kellett szorítani.Ez is trombózis?
-
2008-09-26 #2
Adminisztrátor
- Regisztrált
- May 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 79
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2008-09-26 #3
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Köszönöm,akkor tovább próbálkozunk!
-
2009-08-11 #4
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Hol
- Egy gyönyörű kis faluban élek, Budapesttől 80 km-re.
- Üzenet
- 5
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
trombózis után
Kedves ZSU77!
Véletlenül kerültem erre az oldalra és vettem észre a leveledet. Nincs nagy gyakorlatom az internetezésben, nem szoktam regisztrálni sem. Most mégis megtettem... 4 hónappal ezelőtt mélyvénás trombózisom volt. A kórházból való hazabocsátáskor a további teendők, jótanácsok stb. megbeszélése nélkül engedtek el. Azt mondták, hogy a lényeg a zárójelentésben le van írva, a további kezelés pedig a háziorvos feladata. Hát én magamra maradtam, nem is részletezem, hogy miért. A lényeg: a kórházban a gyógytornász kompressziós gyógyharisnya (70 Denes) viselését javasolta. Belgyógyászom ragaszkodott a fáslihoz, vagy a gumiharisnyához (6 hónapig!!!!). Érsebészhez még nem jutottam el, a háziorvosom nem tartja szükségesnek, mint ahogyan mást sem.
Szóval, a felsorolt lehetőségeket mindet kipróbáltam. A gumiharisnya szerintem hordhatatlan. Nagyon kényelmetlen, gyűrődik, bevág és nagyon meleg. A kompressziós gyógyharisnya enyhébb kivitelben ugyanaz. A fáslit pár nap alatt meg lehet tanulni helyesen használni. Fontos a fásli szélessége is. Én combfix harisnyát húzok rá, és nem csúszik le. Szerintem meg lehet szokni. Már több, mint 4 hónapja használok fáslit és számolom a napokat a 6 hónap leteltéig. Sok türelmet és mielőbbi javulást kívánok. JMária
-
2009-08-12 #5
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Köszönöm Mária!
Akkor had kérdezzek tovább...
A fáslit meddig tekered fel?A férjemnek sajnos az egyik lábán combtőig muszáj,a másiknál hord fáslit,mert ott elég a lábszárára is.De amelyiknél combtőig kellene a szorítás,nos arra írtak fel neki ilyen hiper-szuper nem lecsúszós harisnyát...Ami lecsúszik és bevág és meleg és...szerintünk többet ront,mint amit használ,nagyon,nagyon durván bevág,pedig méretre készítették.Szakács és ebben állni 10 órát...hát lehetetlen...A szakápoló szerint meg ne próbáljuk csak a lábszárat tekerni azon a lábon,mert a comb erei olyan mértékben lesznek tele vérrel,hogy simán még ott is kifekélyesedhetne...amit onnan kikezelni a lábszárfekélynél kb.1000x lehetetlenebb...Úgyhogy most se fásli,se harisnya...Csak a másik lábszárán.Ez itt a 22-es csapdája...
Hát menj csak el érsebészetre.Nem kell beutaló oda!!!Menj el és mutasd meg.Mi már tervezzük a visszérműtétet,kedvező szelekre várunk,de remélem nem kell sokáig odázni...
Köszi a jókívánságot!
Zsuzsa
-
2009-08-12 #6
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Hol
- Egy gyönyörű kis faluban élek, Budapesttől 80 km-re.
- Üzenet
- 5
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
mélyvénás trombózis
Kedves Zsuzsa!
Nekem csak a jobb lábamon kell viselni fáslit, de ott combtőig. Eleinte nekem is folyton lecsúszott és nagyon kényelmetlen volt. Mint már írtam, kipróbáltam mindent, de a legkevésbé kényelmetlen a fásli maradt, az is a legegyszerűbb kivitelben. Az én technikám: térdig keskenyebb fáslival, felette pedig szélesebbel tekerek.(A szélesség kb. tekert lábrész átmérője.) Fontos az is, hogy szép simára legyen feltekerve. A bokánál kell e legszorosabbra, fenntebb fokozatosan lazább lehet. Azért túl szoros és túl laza se legyen, felállva érezni, hogy mikor pont jó. Én már azt hiszem profi vagyok, de néha nekem sem sikerül elsőre. A nap folyamán legalább egyszer (délben) le szoktam cserélni.
Nálunk sajnos beutaló kell az érsebészhez, magánrendelése pedig nincs. Az időpontra 1,5 hónapot kell várni. A háziorvosom felhívta és megbeszélték a további teendőket.
Gyógyszert szed a férjed? Nekem a legynagyobb problémát a Syncumár diéta okozza. Be tudom tartani, de a sok szénhidráttól csak hízok.
Üdv. Mária
-
2009-08-13 #7
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Mária!Nagyon érdekes amit írtál a fáslizásról,feltétlen megemlítem a férjemnek.Szerintem nagyon jó ötlet és a semminél mindenképp több.A fáslit te honnan szerzed be?Félévente mi kapjuk azt a széles vastag barnát,de az adag épp hogy elég.A gyógyszertárban itt nálunk meg csak azt a gyenge -szerintem egyszerhasználatos- fehér vackot kapni.
Nem szed gyógyszert a férjem,illetve dehogyisnem,ezt a detralexet-na,ha jól emlékszem,késő van már...Bár most egy ideje nem szedi,majd emlékeztetem...
Mi az a syncumár diéta?
-
2009-08-13 #8
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2008
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Ha érdekel benneteket egy olyan modszer ami természetes anyagok segitségével nagymértékben javulást hoz akkor keressetek meg
a háziórrvosunk megdöbbent amikor meglátta a 10 éve kezelés alat lévő beteg lábát -aki véletlenül szakács és szintén 10-12 órát áll grilsűtő mellett
az én modszeremet 2 honapja használja ...
-
2009-08-13 #9
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Igazán köszi,de nem...
-
2009-08-13 #10
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
Kedves Csabi4.
Nagyon örülünk ,hogy a fórumon van egy új agilis tagunk,és szivélyesen üdvözlünk.
A többi tpikon nagyon értékeljük/em/ az aktivitásodat,szuper dolgokat írsz ,és teszel fel.
Nagyon megköszönnénk,ha a fekély és trombózis ügyben itt és nyiltan megírnád a tapasztalatodat ill. tudásodat megosztanád a többiekkel is.
Persze csak akkor ha ez nem valami nagy titok /üzleti/.
A profil oldaladon is szívessen vennénk a bemutatkozásodat,ha nem titok.
Hozzáaszólásaidból azt szűrtem le,hogy valami közöd lehet az egészségügyhöz.
Üdvözlettel, a kíváncsi-fáncsi Borka
Hasonló témák
-
Szülés petefészek-átültetés után
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-18, 05:50 -
Jobb kilátások a szélütés után
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-15, 05:50 -
Szülés után: ismét régi alakunkkal
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-15, 03:12 -
Jobb kilátások a szélütés után
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-15, 02:11 -
[szexdoktor hír] Stroke szex után
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-17, 04:00

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Borka