Tegyünk együtt a méhnyakrák ellen!
Egy újabb alkalom, hogy jobban odafigyeljen önmagára és egészségére! A méhnyakrák világszerte 1,4 millió nőt érint, a 15–45 éves korosztályban a második leggyakoribb daganattípus. Az emlő- és a tüdőrák után a harmadik helyet foglalja el a rákos betegségek miatt bekövetkező halál okai között. A legtöbb halálesetet a fejlődő országokban okozza. Olvasd el a folytatást is!
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 48
Téma: Ez komoly dolog
-
2009-04-01 #1
Ez komoly dolog
Sajnos ezt a betegséget én át éltem élem .
Teljesen váratlanul 7 évvel ezelőtt kellett vele szembesülnöm.
Diagnózis előre haladott rosszindulatú méhnyak rák.
Teljesen kikészültem ezt mondanom sem kell.
Műtét után sugár kezelés és bizony akkor a műtét előtt azt mondták sürgős mert az életemről van szó,és a műtét után sem voltak kecsegtetőek a szövettani eredményeim,elmondhatom köszönöm megvagyok élem az életem kisebb nagyobb bajokkal gondokkal de azt hiszem "AZ ÉLNI AKARÁS GYŐZÖTT" akkor .
Ha vkinek ne adj isten ilyen betegsége lenne csak azt én onkologus sebészemet ajánlanám neki az biztos,mert egy nagyon nagy tudásu elismert doki.
Vigyázzatok magatokra és járjatok szűrésekre.
Mert az élet szép

-
2009-04-01 #2
Egy kis háttéranyag a méhnyakrákról
-
2010-06-15 #3
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Te mikor voltál méhnyakrák szűrésen?
Nekem a szűrést is megcsinálták a szülés utáni 6. héten, a kontroll alkalmával.Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2010-06-15 #4
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 825
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 51
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
Húúúú, erről a témáról de sok mindent tudnék írni.
Én utoljára most májusban, előtte novemberben, előtte áprilisban, előtte októberben előtte februárban, előtte decemberben műtét, előtte 2 héttel derült ki, hogy baj van. előtte pedig 1 éve voltam szűrésen, és akkor még minden rendben volt.
Zsuzsi
Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)
-
2010-06-15 #5
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
-
2010-06-15 #6
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 825
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 51
- 15 alkalommal
Én rendszeresen, minden évben jártam méhnyakrák szűrésre, de egyik vizsgálattól a másikig még el sem telt egy év. A citológiai vizsgálat egyértelmű elétérést mutatott. Az eltérés tulajdonképpen nem volt jelentős P3-as ami akár egy gyulladásra is utalhatna a szervezetben, de én inkább az azonnali méhszájplasztikát választottam, ez egy leep-es műtét amit nálam altatásban és ambulánsan végeztek. Reggel megcsinálták és este már otthon aludhattam.
Várhattam volna a műtéttel még 3 hónapig, és addig szedhettem volna gyógyszert, de én nem akartam 3 hónapig rettegésben élni, hogy vajon ha letelik az idő mi lesz.
Az orvosom felhívtam és elmondtam az aggályaimat, ő megértette és már következő hét hétfőn műtött is.
A gyanú és a jelentéktelennek tűnő citológiai eredmény megalapozott volt. A rák előszobájában voltam. Ez ugyis hívják, hogy egy a rák megelőző állapot. A szövettan egyértelműen elváltozást mutatott. De még időben sikerült tőle megszabadulnom, így semmilyen utókezelésre nem volt szükségem. Az orvosom szerint elég lenne évente mennem hozzá, de félévente elmegyek, így én is nyugodtabb vagyok.Zsuzsi
-
2010-06-16 #7
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,140
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 253
- 82 alkalommal
54 üzenetét köszönték meg
Nagyon jól döntöttél! És a fél éves kontroll vizsgálatokkal egyetértek!

Örülök, hogy idejében sikerült beavatkozni.
Bevallom én hülyét kapok attól, mikor a páciens az orvos kérdésére:
-"Mikor volt az utolsó rákszűrés?"
ez a páciens válasza: -"5 éve"!!!!
Hallatlan, hogy ennyire nem figyelnek magukra az emberek!
Üdv. Christina
(Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)
-
2010-06-16 #8
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Akkor tőlem hülyét kapnál. Én már ugye a koromnál fogva az ANTSZ-től kapom a "behívómat" időponttal, helyszínnel megjelölve (mammográfiára is!).
Az időpont persze munkaidőre esik, ami nagy kaland, levonatom az időmet, mert én vagyok a tét, tehát elmegyek.
Aztán a megjelölt helyen az ajtón a tábla, hogy ezért, meg ezért a vizsgálat szünetel, leginkább nem volt doki, nem tudni miért. Ez méhnyakrák-szűrésen kétszer fordult elő, semmi további tájékoztató. A második alkalomnál, gondoltam majd szabadidőmben bemegyek a nőgyőgyhoz, és elvégeztetem. Megnézte a koromat, és kérdezte, hogy van-e gyanúm a bajra. Mivel nem volt, közölte, hogy én már kapok az ANTSZ-től időpontot, akkor kéne menni. Nem folytatom...., begurultam rendesen. ill folytatom: épp hogy nem mondta ki nyíltan, hogy nem végzi el, menjek inkább a magánrendelésére.
A mammográfiánál legutóbb ugyanígy jártam, ajtóra kiírva: technikai okok miatt.....
Itt legalább volt telefonszám megadva, amit felhívva közölték, hogy a tájékoztatón rossz számot adtak meg, hívjam a .....-t. Hívom a másik számot, és hát új időpontot sajna nem tudnak adni, mivel a technikai okok azt takarja, hogy elfogyott a film, és amíg a kórház nem fizeti ki az előző film árát, addig nem rendelhetnek újat. 
Tehát bizonytalan, hogy mikor, de telefonáljak mindig, hogy mikor..., meg hátha....(persze mammográf minden nap 13 óráig van, nekem munkaidő).
Na itt besokalltam. Én sohasem gondolom, hogy valami magasabb démoni erők összeesküdnének ellenem, de ez a 3 alkalom sok volt.
Szóval behívó parancs munkaidőben, vizsgálat nuku.
Na tele lett a sapkám. Utolsó méhnyakrák-szűrés nem tudom mikor volt, talán tényleg 5 éve, a kötelező egészségpénztári felülvizsgálaton, mammográfia 3 éve az első behívókor (akkor minden oké volt, mármint az időponttal de vizsgálattal is.) 
Akár azt is mondhatnám, hogy Hallatlan, hogy ennyire nem figyelnek a betegekre (inkább páciens) az orvosok!
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-06-16 #9
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 825
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 51
- 15 alkalommal
Én magánrendelésre járok, és minden egyes alkalommal kifizetem a 5 ropit, és elmegyek érte oda-vissza kb. 80 km-t.
Zsuzsi
-
2010-06-16 #10
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Hasonló témák
-
A válság miatt komoly veszélyben a férfiak
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-13, 11:10 -
5 dolog, amit nem tudtál a péniszedről
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-10, 07:22 -
[szexdoktor hír] Komoly gond az alacsony tesztoszteron szint fiatal cukorbetegeknél
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-10-11, 08:11 -
[tüdőbeteg hír] A dohányos-köhögés komoly előjele a tüdőbetegségnek
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-15, 05:18 -
[szexdoktor hír] Komoly terhességi komplikációkat okozhat a herpesz vírus
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-20, 07:00

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel