+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 61
-
2009-11-01 #1
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Cukorbeteg és lisztérzékeny gyermek
Sziasztok! 4 és fél éves kislányom,egy éve cukorbeteg,és 5-6 hónapja diagnosztizálták nála a lisztérzékenységet és a tejcukorérzékenységet. Szívesen leveleznék tapasztalatcsere céljából olyan szülőkkel akik "hasonló cipőben járnak" vagy olyanokkal akik ezekkel a betegségekkel élnek eggyütt.
-
2009-11-02 #2
Andi!
Mik voltak azok a problémák Andikánál, amik felvetették a lisztérzékenység gyanúját?Grácia
-
2009-11-02 #3
Amikor tavaly a Bátor Táborban voltunk családostul, ott voltak lisztérzékeny és diabos gyerekek is. Az egyik apuka mesélte, aki maga is lisztérzékeny (diab nélkül), hogy nagyon jól kijönnek már ezzel a helyzettel. Tartják a glutén mentes diétát, a kenyeret például maguk sütik, s persze ezzel együttvéve számolják az ételek ch tartalmát. Mindez így együttvéve egy idő után rutinszerűvé vált, nem jelentett már külonosebb gondot számukra.
Grácia
-
2009-11-02 #4
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
39 üzenetét köszönték meg
Kedves Andi!
Én is örömmel venném, ha írnál részletesen a kislányodról.
Milyen tünetek alapján derült ki, mennyire változott meg az életetek a lisztérzékenység óta, mi mindent kell pluszban máshogyan végezni mintha "csak" diabos lenne.
Bevallom mióta tudatosult bennem, hogy a diab. mellett a lisztérzékenység nagyobb eséllyel kialakulhat, van bennem egy jó adag félelem. Valójában mi a diab. első 2 évét nagyon nehezen éltük meg, úgy éreztük korlátozva vagyunk sok mindenben. Azóta ez megváltozott, (főleg a pumpa miatti személyre szabott kezelésnek köszönhetően) de rettegek egy újabb "mumustól".
Ezért bármilyen infot szívesen vennék tőletek!
További szép napot!Üdv. Christina
(Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)
-
2009-11-02 #5
Nálunk is mumus, mert többszőr volt rá gyanú a nagyon ingadozó cukra miatt, de mindannyiszor kiderűlt hogy negatív. Azt mondta a dr.-nénink hogy nem szabad félni tőle mert akkor szembejön. Már 3 szűrésünk volt a 2,5 év alatt és nem bizonyosodott be. A legelsőnél azt mondták a budai gykh gasztroenterologiáján, a cöliákia centrumban, hogy ha egyszer negatí az eredmény nem valószínű hogy ki fog alakúlni. De olyat is hallittonk hogy bármikor jelentkezhet. Ezt azért nem értem mert amit vizsgálnak az vagy megvan vagy nincs, ha egyszer negatív lett az eredmény, akkor mondjuk egy év múlva mitől lesz pozitív.
-
2009-11-02 #6
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kedeves Grácia! Andikánál 2008.decemberében kezdődtek azok a tünetek amik arra utaltak,hogy lisztérzékeny,bár akkor még ezt nem is sejtettük.A doktórnénik is vírusfertőzésre gyanakodtak a sok hasfájás, haspuffadás és a rengeteg hányás miatt,majd azt mondták,hogy biztosan pszihés eredetű ez az étvágytalanság,elhúzott evészet és az étel kihányása,mivel januárban született meg a kistesója.Ezzel megváltozott a helyzete,meg még a szülés utáni kórházi tartózkodás miatti anyahiánnyal is összefüggésbe hozták.Már voltunk nevelési tanácsadóba is,de ott semmi különöset nem tapasztaltak.Persze Andika meg 1-2 hetes szünetekkel továbbra is pociját fájdította 4-5 napon keresztül szinte minden nap hányt 1-szer,2-szer,mire azt mondtam,ez így nem állapot,vizsgálják ki teljesen.Ekkor vért vettek,tőle 3-4 széktetmintát kellett vinnünk,Megcsinállták a H2 kilégzéses tesztet./Ami pozítiv lett/A gasztron ajánlották a lisztérzékenységi gyorstesztet.Ennek az eredménye is pozítiv lett és ezek után jött az endoszkópos vizsgálat és biopszia.Közben utánaolvastam a lisztérzékenység tüneteinek stb. és Andikánál is megfigyeltem,hogy nagy mennyiségű és zsírosan fénylő a széklete,többszőr van hasmenése és 2kg -ot fogyott is.Az endoszkópos vizsgálat óta tartjuk a gluténmentes diétát /5-6 hónapja /és azóta csak 1x hányt,csak néhányszór fájdítja a pociját és már 4 kg-ot hízott.Az étvágya is jobb lett és remélem ezek után megszünnek a pocifájások is,és minden rendbe lesz vele.
-
2009-11-02 #7
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!Bocs,de most mennünk kell a Gluténmentes diétázók egyesületének gyülésére,de majd még jelentkezem.Minden jót Nektek!
-
2009-11-02 #8
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,577
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Szai Andi!
Nagyon jó, hogy van ilyen gyűlés, és ott infoval látnak el. Kérlek, ahogy időd engedi, írd meg, hogy mennyire segítőkészek, adnak-e diétás tanácsot, és főleg, ott mennyire veszik figyelembe, hogy sok lisztérzékeny kisgyerek cukorbeteg is. Mennyire foglalkoznak komplexen a problémával és a diétával.
Köszi minden segítséget, infot.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-11-02 #9
Kedves Andi!
Mindnyájumk nevében köszönöm, hogy leírtad a Veletek történteket! Várjuk a továbbiakat, s szerintem minden, a mindennapok praktikájáról szóló beszámoló hasznos, mindenkinek. "Legjobb barátnőmek" pedig, ahogy Hanna nevezi Andikát, a legjobbakat kívánom! Kivételesen bájos, okos kislány!Grácia
-
2009-11-02 #10
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!Hazaérkeztünk a gyűlésről,és ma különösen jó volt,mert ott volt a dietetikusunk és tőle is kaptunk nagyon jó tanácsokat,és ott többet is tudtunk vele beszélgetni,mint kontroll vizsgálaton.Andika még sütizhetett is,mert 6.6 volt a cukra és voltak tej és gluténmentes linzerek,aminek a CH tartalmát megkérdeztük a dietetikus hölgytől és úgy adtam neki,hogy 30gCH-ot ehet.Persze utána még be-bekapott belőle,de akkor hatott a legintenzívebben az inzulinja,igy megengedtem neki.Persze szaladgállt is utána jó sokat,így biztos le is mozogta és legalább nem fog hipozni.Az összejöveteleken inkább a lisztérzékenységről beszélünk,mert azt hiszem Andika az egyedüli cukorbeteg ott,de azokból is tanulhatok és összevetem a cukros tapasztalatokkal,tanultakkal.Szóval mindenképpen hasznos.
Hasonló témák
-
Cukorbeteg gyermek
vende1 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 2040Utolsó üzenet: 1 héttel ezelőtt, 05:33 -
Lisztérzékeny cukorbeteg fogyókúrája?
Kiska által, fórum: GasztrozónaVálasz: 44Utolsó üzenet: 2011-06-10, 01:53 -
[diabetes hír] Ha a cukorbeteg gyermek megbetegszik
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-08-04, 03:32 -
[tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is...
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-30, 01:55

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel