Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

4. oldal, összesen 7 ElsőElső 1234567 UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 61
    g_andi logója
    g_andi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    74
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    8
    6 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Cupika!
    Köszönöm a tanácsaidat. Igazán hasznosak. Én a Glutenix Alfa-Mix lisztkeverékből sütöm Andika kenyerét, és ezt szerencsére szereti is.Hiber Fisk rostkészítményt keverek hozzá, és így lassabban szívódik fel. Én is kipróbáltam a Mantler lisztből a nokedlit és kis léányzóm meg is ette, de a Coelipan lisztből készültet jobban szereti. Éppen tegnap késő este sütöttem neki kenyeret és ma porcióztam ki és írtam rá a szénhidrátmennyiséget. Édesem most megint beteg és hát sajnos kilátásban van a kórház, ha felborul a cukra és továbbra is hány. Elkapott valami vírusos nyavalyát, és már a 3. éjszakánk olyan, hogy 39.7 felett van a láza és „ugatósan” köhög, pociját fájdítja. Ma 39.9 volt a láza és mikor beadtam neki a Nurofent kihányta a slájmmal együtt, ekkor adtam neki kúpot és ülőfürdőztettem, majd priznicet tettem rá. 1, 1és fél óra múlva már szerencsére 38.8 lett a láza, de azért még adtam neki Panadol szirupot is, és ezt szerencsére nem hányta ki. Akkor 9.4 volt a cukra és beadtam neki az inzulint. Alig evett valamit, inkább csak a banánt fogadta el és sokat itattam. Kb feleannyi ch-ot evett mint a szokásos és most alcsizik.A cukra 12.4. A banán és a láz megdobta neki, de sajnos a banán gyorsan szívódik fel és azt hiszem gyakran kell mérnem neki, mert hamarabb le is eshet a cukija. Azt hiszem most a legfontosabb a folyadékpótlás, és ha csak banánt fogad el igyekszem azzal tűrhető irányba „terelni” a cukrát. Persze ehet még rizst, főtt krumplit, és ha jobban lesz ebédre azt is kap. Most felébredt és lassan indulunk a Dr. néninkhez. Később folytatom. Minden jót és szép napot! Üdv: Andi

g_andi logója
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    74
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    8
    6 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    254
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…
    Mielőbbi gyógyulást kívánok Andikának!
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Andi!

Nagyon örülök, hogy jobban van Andika! Mielőbbi teljes felépülést kívánok!

A témához annyit, hogy bár drágák a gluténmentes élelmiszerek, mégis csak nagyon jó, hogy alapjában véve változatosan lehet étkezni mégis, mert vannak alapanyagok, vannak gluténmentes élelmiszerek, s ahogy láthatjuk, a választék egyre bővebb, ami (idővel, hosszú távon) maga után vonja azt, hogy az árak relatíve mérséklődni fognak. Húsz évvel ezelőtt, gondolom, nem kellett válogatni...
    Grácia

g_andi logója
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    74
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    8
    6 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok! Kata talált egy jó cikket a lisztérzékenységről, akit érdekel olvassa el nyugodtan.
    http://www.dietinfo.hu/article.php?article_id=5
    Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik: Sziasztok!

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
    Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik: Sziasztok!
    Ez nagyon édes!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

g_andi logója
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    74
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    8
    6 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!Már elég rég óta nem írtam ide.Gondoltam, most megosztok pár jó hírt,hogy bíztassam azokat a szülőket,akiknek szintén diabos és lisztérzékeny a gyermekük.Andikám már lassan 1 és fél éve L.é.,és azóta tartjuk a szigorú gluténmentes diétát.Ennek meg is lett az eredménye és az EMÁ-ja 1 év után negatív lett,ami annak a bizonyítéka,hogy jól diétázik.Remélem továbbra is sikerül jól betartani a g.m. étrendet.Annak is nagyon örülök, hogy elég jól tudatosult benne, hogy miket ehet és mit nem, és mikor a nagymami gluténos műzlivel kínálta véletlenül, ő határozottan elutasította, hogy ő olyat nem ehet.A cukrai is sokkal jobbak már, bár még rengeteget kell tanulnom, tapasztalnom,hogy még jobbak lehessenek.

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ez nagyon jó hír, Andi, örülök neki!
    Hát, Andika nem egy elveszett gyerök! Örökmozgó, mindig vidám!
    Grácia

linus logója
    linus jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Balatonfüred
    Üzenet
    217
    Köszönet
    0
    15 alkalommal
    9 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Ma derült ki hogy Nóra még lisztérzékeny is!
    Abban kérnék tőletek segítséget hogy ha valaki ebben a cipőben jár, felvenné velem a kapcsolatot? Ha itt nem itt, akkor priviben.
    Konkrétan a kajcikra vagyok kíváncsi mit mikor hol hogyan satöbbi........................Köszi előre is!
    Lina.

Medtronic Veo

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,638
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző linus Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Ma derült ki hogy Nóra még lisztérzékeny is!
    Abban kérnék tőletek segítséget hogy ha valaki ebben a cipőben jár, felvenné velem a kapcsolatot? Ha itt nem itt, akkor priviben.
    Konkrétan a kajcikra vagyok kíváncsi mit mikor hol hogyan satöbbi........................Köszi előre is!
    Szia Lina !

g_andi-val vedd fel a kapcsolatot,úgy tudom,hogy az Ő kislányánál is mind a 2 probléma fennáll.
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

4. oldal, összesen 7 ElsőElső 1234567 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Cukorbeteg gyermek
    vende1 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 2152
    Utolsó üzenet: 2 nappal ezelőtt, 10:08
  2. Lisztérzékeny cukorbeteg fogyókúrája?
    Kiska által, fórum: Gasztrozóna
    Válasz: 44
    Utolsó üzenet: 2011-06-10, 12:53
  3. [diabetes hír] Ha a cukorbeteg gyermek megbetegszik
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-08-04, 02:32
  4. [tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is...
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-04-30, 12:55

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!