Twitter    RSS

Dr.Info - Életmód és Egészségmagazin

Egészség és Életmód magazin 1993-2010

Minden időpont GMT +3 alapján jelenik meg. A pontos idő 01:18.

Jelszóemlékeztető Regisztráció

Üdvözlünk a Dr.Info egészségfórumán...

Ha ez az első látogatásod érdemes elolvasni a súgót, vagy egyből regisztrálhatsz is, ide kattintva.

Dr.Info cikkek

Diabétesz cikkek

SzexDoktor cikkek

TüdőBeteg cikkek

Hirdetés (x)

Magánbölcsi, miniovi a XVI. kerületben

Fórum statisztikák

• 3,829 tag
  • 8,313 téma
  • 36 üzenet
Most 1 látogató böngész.

Hirdetés (x)

Válasz
  #31 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2010-03-01
Gólya

Regisztráció dátuma: Jul 2009
Hol: Székesfehérvár
Üzenet: 41
Alapértelmezett

Kedves Cupika!
Köszönöm a tanácsaidat. Igazán hasznosak. Én a Glutenix Alfa-Mix lisztkeverékből sütöm Andika kenyerét, és ezt szerencsére szereti is.Hiber Fisk rostkészítményt keverek hozzá, és így lassabban szívódik fel. Én is kipróbáltam a Mantler lisztből a nokedlit és kis léányzóm meg is ette, de a Coelipan lisztből készültet jobban szereti. Éppen tegnap késő este sütöttem neki kenyeret és ma porcióztam ki és írtam rá a szénhidrátmennyiséget. Édesem most megint beteg és hát sajnos kilátásban van a kórház, ha felborul a cukra és továbbra is hány. Elkapott valami vírusos nyavalyát, és már a 3. éjszakánk olyan, hogy 39.7 felett van a láza és „ugatósan” köhög, pociját fájdítja. Ma 39.9 volt a láza és mikor beadtam neki a Nurofent kihányta a slájmmal együtt, ekkor adtam neki kúpot és ülőfürdőztettem, majd priznicet tettem rá. 1, 1és fél óra múlva már szerencsére 38.8 lett a láza, de azért még adtam neki Panadol szirupot is, és ezt szerencsére nem hányta ki. Akkor 9.4 volt a cukra és beadtam neki az inzulint. Alig evett valamit, inkább csak a banánt fogadta el és sokat itattam. Kb feleannyi ch-ot evett mint a szokásos és most alcsizik.A cukra 12.4. A banán és a láz megdobta neki, de sajnos a banán gyorsan szívódik fel és azt hiszem gyakran kell mérnem neki, mert hamarabb le is eshet a cukija. Azt hiszem most a legfontosabb a folyadékpótlás, és ha csak banánt fogad el igyekszem azzal tűrhető irányba „terelni” a cukrát. Persze ehet még rizst, főtt krumplit, és ha jobban lesz ebédre azt is kap. Most felébredt és lassan indulunk a Dr. néninkhez. Később folytatom. Minden jót és szép napot! Üdv: Andi
Válasz idézettel
  #32 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2010-03-02
Gólya

Alapértelmezett

Sziasztok!
Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…
Válasz idézettel
  #33 (állandó link)  
Christina logója
Fiatal veterán

Regisztráció dátuma: Oct 2006
Hol: Budapest
Üzenet: 1,705
Blog bejegyzés: 2
Alapértelmezett

Idézet:
Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
Sziasztok!
Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…
Mielőbbi gyógyulást kívánok Andikának!
  #34 (állandó link)  
DG logója
DG DG jelenleg nem elérhető
Őskövület

Regisztráció dátuma: Mar 2008
Üzenet: 4,412
Alapértelmezett

Szia Andi!

Nagyon örülök, hogy jobban van Andika! Mielőbbi teljes felépülést kívánok!

A témához annyit, hogy bár drágák a gluténmentes élelmiszerek, mégis csak nagyon jó, hogy alapjában véve változatosan lehet étkezni mégis, mert vannak alapanyagok, vannak gluténmentes élelmiszerek, s ahogy láthatjuk, a választék egyre bővebb, ami (idővel, hosszú távon) maga után vonja azt, hogy az árak relatíve mérséklődni fognak. Húsz évvel ezelőtt, gondolom, nem kellett válogatni...
  #35 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2010-05-21
Gólya

Alapértelmezett

Sziasztok! Kata talált egy jó cikket a lisztérzékenységről, akit érdekel olvassa el nyugodtan.
http://www.dietinfo.hu/article.php?article_id=5
Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik: Sziasztok!
Válasz idézettel
  #36 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2010-05-21
Tímeácska logója
Moderátor

Regisztráció dátuma: Jun 2007
Hol: Várpalota
Üzenet: 5,695
Blog bejegyzés: 16
Küldj MSN üzenetet Tímeácska részére Küldj üzenetet a Skype™ segítségével Tímeácska részére
Alapértelmezett

Idézet:
Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik: Sziasztok!
Ez nagyon édes!

Válasz

Jelenleg 1 látogató (0 tag és 1 vendég) böngészi a témát

Téma lehetőségei
Megjelenítési módok

Üzenetküldés szabályai
Nem indíthatsz új témákat
Nem küldhetsz választ
NEm küldhetsz csatolásokat
Nem szerkesztheted az üzeneted

[IMG] kód Be
HTML kód Ki
Trackbacks are Ki
Pingbacks are Be
Refbacks are Be

Hasonló témák
Téma Témakezdő Fórum Válasz Utolsó üzenet
Cukorbeteg gyermek vende1 Általános kérdések, hozzászólások 1344 1 héttel ezelőtt 08:31
Lisztérzékeny cukorbeteg fogyókúrája? Kiska Gasztrozóna 15 4 Héttel ezelőtt 11:15
[diabetes hír] Ha a cukorbeteg gyermek megbetegszik dr.info team A Diabetesonline.hu friss hírei 0 2009-08-04 02:32
[tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is... dr.info team Tüdőbeteg.hu friss hírei 0 2008-04-30 12:55