Fórum statisztikák
- 3,829 tag
- 8,313 téma
- 36 üzenet
|
 |
|

2010-03-01
|
|
Gólya
|
|
Regisztráció dátuma: Jul 2009
Hol: Székesfehérvár
Üzenet: 41
|
|
Kedves Cupika!
Köszönöm a tanácsaidat. Igazán hasznosak. Én a Glutenix Alfa-Mix lisztkeverékből sütöm Andika kenyerét, és ezt szerencsére szereti is.Hiber Fisk rostkészítményt keverek hozzá, és így lassabban szívódik fel. Én is kipróbáltam a Mantler lisztből a nokedlit és kis léányzóm meg is ette, de a Coelipan lisztből készültet jobban szereti. Éppen tegnap késő este sütöttem neki kenyeret és ma porcióztam ki és írtam rá a szénhidrátmennyiséget. Édesem most megint beteg és hát sajnos kilátásban van a kórház, ha felborul a cukra és továbbra is hány. Elkapott valami vírusos nyavalyát, és már a 3. éjszakánk olyan, hogy 39.7 felett van a láza és „ugatósan” köhög, pociját fájdítja. Ma 39.9 volt a láza és mikor beadtam neki a Nurofent kihányta a slájmmal együtt, ekkor adtam neki kúpot és ülőfürdőztettem, majd priznicet tettem rá. 1, 1és fél óra múlva már szerencsére 38.8 lett a láza, de azért még adtam neki Panadol szirupot is, és ezt szerencsére nem hányta ki. Akkor 9.4 volt a cukra és beadtam neki az inzulint. Alig evett valamit, inkább csak a banánt fogadta el és sokat itattam. Kb feleannyi ch-ot evett mint a szokásos és most alcsizik.A cukra 12.4. A banán és a láz megdobta neki, de sajnos a banán gyorsan szívódik fel és azt hiszem gyakran kell mérnem neki, mert hamarabb le is eshet a cukija. Azt hiszem most a legfontosabb a folyadékpótlás, és ha csak banánt fogad el igyekszem azzal tűrhető irányba „terelni” a cukrát. Persze ehet még rizst, főtt krumplit, és ha jobban lesz ebédre azt is kap. Most felébredt és lassan indulunk a Dr. néninkhez. Később folytatom. Minden jót és szép napot! Üdv: Andi
|

2010-03-02
|
|
Gólya
|
|
|
|
Sziasztok!
Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…
|

2010-03-02
|
 |
Fiatal veterán
|
|
Regisztráció dátuma: Oct 2006
Hol: Budapest
Üzenet: 1,705
|
|
Idézet:
Eredeti szerző g_andi
Sziasztok!
Hurrá, Andikámnak már nem volt láza éjszaka. A doktor nénink azt mondta, hogy nagyon hurutos a tüdeje, és a gyanú is megvan a jobb oldali tüdőgyulladásra. Tegnap még szinte egész nap lázas volt, és a cukrai is az egekbe voltak. Szerencsére megértette, hogy nagyon sokat kell innia és csak így kerülhető el a kórház. Remélem, már jobban lesz ezek után. No, de visszatérve a lisztérzékenységre. Szerencsések vagyunk, hogy 5-10 percnyi sétára van tőlünk egy üzlet, ahol nagyon sok gluténmentes liszt és élelmiszer van. Havonta egyszer van egyesületi gyűlés is, ahol sokat tanulhatunk erről az állapotról, kóstolókon vehetünk részt, és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Nem a legkönnyebb ezekkel a betegségekkel együtt élni, de folyamatos tanulással talán tudom segíteni kislányomat…
|
Mielőbbi gyógyulást kívánok Andikának!

2010-03-02
|
 |
Őskövület
|
|
Regisztráció dátuma: Mar 2008
Üzenet: 4,412
|
|
Szia Andi!
Nagyon örülök, hogy jobban van Andika! Mielőbbi teljes felépülést kívánok!
A témához annyit, hogy bár drágák a gluténmentes élelmiszerek, mégis csak nagyon jó, hogy alapjában véve változatosan lehet étkezni mégis, mert vannak alapanyagok, vannak gluténmentes élelmiszerek, s ahogy láthatjuk, a választék egyre bővebb, ami (idővel, hosszú távon) maga után vonja azt, hogy az árak relatíve mérséklődni fognak. Húsz évvel ezelőtt, gondolom, nem kellett válogatni...

2010-05-21
|
|
Gólya
|
|
|
|
Sziasztok! Kata talált egy jó cikket a lisztérzékenységről, akit érdekel olvassa el nyugodtan.
http://www.dietinfo.hu/article.php?article_id=5
Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik:  Sziasztok!
|

2010-05-21
|
 |
Moderátor
|
|
Regisztráció dátuma: Jun 2007
Hol: Várpalota
Üzenet: 5,695
|
|
Idézet:
Eredeti szerző g_andi
Andikám mondta, hogy válasszak ki egy "labdát",hát szerintem ehez a kéréshez ez illik:  Sziasztok!
|
Ez nagyon édes!  
|
 |
|
|
Jelenleg 1 látogató (0 tag és 1 vendég) böngészi a témát
|
|
|
| Téma lehetőségei |
|