Itt adhatnátok ötleteket arra nézve, hogy mit érdemes megnézni, és miért?
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 328
Téma: Filmajánló
-
2008-10-26 #1
Filmek
Az animáció világnapja lesz 28-án, ez alkalomból több budapesti moziban szerveznek programokat.
A KINO (volt Szindbád Mozi) kedden és szerdán az animációs filmeknek adja át a terepet: a legkülönfélébb nemzetek animációs stúdióinak munkái, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem legjobb vizsgafilmjeiből készült válogatás, a világ megannyi tájáról származó rövidfilmek, dokumentarista alkotások és egy nyolcvanas évekbeli magyar klasszikus, Kovásznai György Habfürdő, zenés rajzfilm szívdobbanásra című műve szerepel a kétnapos rendezvényen - közölték a szervezők.
Szakmai fórumok és képregényvásár is színesíti a filmes programot, amelyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban megismételnek - az egész vasárnap zajló vetítések ingyenesen látogathatóak.
Bővebben
-
2008-11-07 #2
Filmajánló
-
2008-11-07 #3
A remény rabjai
Ez a film a kedvenceim közül való. Tim Robbins és Morgan Freeman játszák a fő szerepeket.
Feltételezem, hogy aki látta, annak tetszett. Aki pedig nem látta, nézze meg!
Börtönsztori, az érzelmekre erősen hat. Főként az igazságérzetünkre.
Ami érdekesség számomra, hogy maga a történet annak a Stephen King-nek a tollából fakad, aki leginkább rémtörténeteiről híres. Szinte hihetetlen, hogy ilyet is alkotott!
-
2008-11-08 #4
Az én első ajánlatom ez a film lenne, legutóbb ezt láttam:
Bor, mámor, Provance
(A Good Year)
Tulajdonképpen egy romantikus vígjáték de nem a szokásos tálalásban, dráma is lehetne jó kis poénokkal. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek.
A főszerepben Russell Crowe (Max Skinner) és Marion Cotillard (Fanny Chenal). A filmben mindkét színész új oldaláról mutatkozik be.
(Fiúknak pedig Marion Cotillard színésznő miatt is ajánlanám, ha valaki nem ismerné, ő volt a Taxi filmekben Daniel (Samy Naceri) barátnője Lilly.)
BLaci ! Catch & Release...!
(Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)
-
2008-11-08 #5
Óz, a csodák csodája
Érdemes leporolni ezt a filmet időről-időre, mert minden korosztályhoz szól. Érdekessége, hogy 1939-ben készült, s olyan technikát és díszleteket alkalmaznak, ami ma is tökéletes illúziót kelt és megállja a helyét. Hasonlítsuk csak össze egy akkoriban készült hazai alkotással...
A fő szerepet Judy Garland játsza, s a film elején elhangzó betétdal örökzöldnek számít. Nem tudom megunni.
További érdekesség, hogy magát a történetet Lyman Frank Baum írta, s a könyve 1900-ban jelent meg. Akkora sikert aratott, hogy ezután egy egész regényfolyamot írt, ami Óz birodalmában játszódik. Összesen 14 regény van, néhány magyar fordításban is megjelent.
Maga a film ezekből ollóz, s az álomszerű végkifejlet nem szerepel az eredeti regények egyikében sem.
Lenyűgöző alkotás, s borzongató, hogy egy 108 éves mesén alapszik!
-
2008-11-08 #6
Én épp a napokban láttam a Beavatást. Garancia: Al Pacino! Nekem ő nagy kedvencem, játszik még benne colin farell...
Ajánlanám még a L'ecsot
persze már lejárt, de imádnivaló a kis szakács (patkánysága ellenére)... igazán nagyon meglepő volt számomra az új filmek közül a nyolc tanú... egy esemény 8 szemszögből, minden szemszög után kicsit több derül ki az eseményről... ezt az ismertető találtam róla: Hányféle igazság van? Sok. Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet megkísérlő szervezet után nyomozó titkosügynökök (Dennis Quaid, Matthew Fox) szempontjából túl sok is. Az elnök (William Hurt) Spanyolországba érkezik, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. Egy nyilvános nagygyűlésen megsebesíti egy mesterlövész, és jelét adja: bármikor újra célpontja közelébe tud férkőzni. El kell kapni, mielőtt másodszor is lesújt. Az ügynökök lezárják a várost: hatmillió ember között keresnek ötöt. A tanúk egymásnak ellentmondó vallomásai között keresik az egyetlen igazságot. Egy turista (Forest Whitaker) amatőr videója talán segít. A számtalan híradófelvétel talán rejt valamit, amit csak észre kell venni. Mindazok, akik ott voltak a tömegben, amikor eldördült a lövés, talán tudnak valamit, amiről nem akarnak beszélni. Mindenki mást látott, és senki nem mond igazat. Ám a hazugságok és átverések szövevényéből talán kifejthető a megoldás - amely csak újabb rémisztő kérdésekhez vezet.
Rengeteg jó film van, nálam az egyszer jól beváltak játszanak, paul newmantől pl. a nagy balhé a nagy kedvenc
-
2008-11-13 #7
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 896
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 72
- 82 alkalommal
50 üzenetét köszönték meg
Bár nem film, de mi szeretjük nézni péntek esténként az m1-en a Beugrót. A négy színész különböző játékokban rögtönöz, nagyon mókás, kellemes kikapcsolódás. Szerintem kamaszok is élvezik (a mieink legalábbis).
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2008-11-13 #8
-
2008-12-03 #9
Filmajánló
Aki szereti a krimiket és egyébként a francia filmeket ne hagyja ki, nekem bejött nagyon.

A kígyó
(Le Serpent)
krimi, thriller
Szereplők:
Yvan Attal, Clovis Cornillac, Pierre Richard, Minna Haapkla, Olga Kurylenko, Gerald Laroche
Rendező: Eric Barbier
A film az utolsó percéig bővelkedik az izgalmakban, ráadásul megcsodálhatjuk benne a legújabb Bond-lány, Olga Kurylenko bájait is.

-
2008-12-03 #10
Ajánlanék még egy másik francia filmet is ezt se hagyjátok ki ha kedvelitek az ilyen filmeket.

Farkasok szövetsége
(Le pacte des loups)
Nemzet: francia
Stílus: akció, thriller, kaland, horror, történelmi
"...mintha az Álmosvölgy legendáját keresztezték volna a Mátrix-szal."

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel