Jodi Picoult :
Szívtől szívig
Tartalom:
Mindennek ára van. Tied lehet életed szerelme, de csak néhány évig. Tied lehet a világ legtökéletesebb családja, de aztán rájössz, hogy illúzió. Életben tarthatod a lányod, de csak úgy, ha befogadja annak az embernek a szívét, akit a világon a legjobban gyűlölsz.
Bravúros fordulatokkal tarkított, megindító regény egy gyilkosságért halálra ítélt férfi történetét dolgozza fel, aki azért küzd, hogy felajánlhassa szívét egykori áldozata szívbeteg kislányának. A kisvárosias New Hampshire államban e szándéka, és a személye körül kialakuló legendák alaposan felborzolják a kedélyeket. Egy talpraesett jogásznő és egy fiatal katolikus pap mégis a férfi ügye mellé áll – miközben az események hatására mindkettejük élete gyökeresen megváltozik.
A népszerű írónő, a Nővérem húga és a Tizenkilenc perc szerzője, e kötetében is rendkívüli érzékenységgel foglalkozik olyan kényes témákkal, mint a szervadományozás, a halálbüntetés és a vallásos meggyőződés. A könyv több héten keresztül vezette a New York Times bestseller-listáját.
Vélemény:
Az írónőnek ezt az egy könyvét olvastam eddig, de ezek után biztosan el fogom olvasni a többit is. Nagyon tetszett. Nagyon jól megírt, élvezetes, elgondolkodtató történet az élet dolgairól…letehetetlen könyv!
Üdv.,
Laci …aki mindenképpen ajánlja!
Ui.: Végezetül két idézet a könyvből:
"Amikor megszülöd a lányod, meglátod azt az embert, aki a halálod napján fogja majd a kezed."
(Jodi Lynn Picoult)
"Azt mondják, az Isten csak annyi terhet rak egy ember vállára, amennyit az elbír. Ez rögtön felvet egy nagyon fontos kérdést: egyáltalán miért akarná az Isten, hogy terheket cipeljünk?"
(Jodi Lynn Picoult)
Eredmények 11-tól/től 14-ig összesen 14
Téma: Könyvajánló
-
2009-04-19 #11
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 6
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg

Sziasztok,
Imádok olvasni, de sajnos nekem is mint a legtöbbünknek kevés az időm rá-
Az egyik kedvencem: B-S.Aldrich ÉS LÁMPÁST ADOTT KEZEMBE AZ ÚR
Gyönyörű történet amelynek valós alapja van.
A történet rávilágít többek között a szeretet és összetartozás fontosságára.
Nagyon szép ajánlom olvassátok el-
-
2009-08-11 #12
Vigyázat! Olvasásveszély...
BLaci ! Catch & Release...!
(Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)
-
2011-02-10 #13
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Szerintem szép...
http://www.forrasfolyoirat.hu/0304/gion.html Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
A következő tagok köszönték meg tímeácska üzenetét:
-
2011-04-22 #14
Ritkán van időm olvasni, persze ez nem teljesen igaz, hiszen mindenkinek arra van ideje, amire akar időt szánni...
Én szántam időt egy könyvre, és szívből ajánlom mindenkinek, aki azt mondja nincs ideje olvasni.
alig bírtam letenni...
Yalom, Irvin D.:
A Schopenhauer-terápia
Park Kiadó, 2010
448 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789635308774
Julius Hertzfeldről, a jó nevű pszichiáterről egy rutinvizsgálaton kiderül, hogy gyors lefolyású bőrrákja van. A férfi rákényszerül, hogy szembenézzen a rideg ténnyel: hamarosan meghal. Ez arra készteti, hogy számvetést készítsen az életéről. Felkeresi egykori, szexfüggő páciensét, Philip Slate-et, akin húsz évvel korábban hiába próbált segíteni. Philip mégis gyógyultnak tekinti magát, felépülését pedig a nagy német filozófus, Arthur Schopenhauer pesszimista tanításainak tulajdonítja. Az érzelmeit kifejezni képtelen, kapcsolatfóbiás férfit Julius meghívja terápiás csoportjába. Csakhogy az idő vészesen fogy. Vajon jut-e még ideje arra, hogy valóban segítsen Philipnek? Sikerül-e megvívniuk egymással a csoport tagjainak szeretetéért és elismeréséért? Talán még nem késő...
http://konyves.blog.hu/2010/09/16/ir...erapia_reszlet
http://www.libri.hu/konyv/a-schopenhauer-terapia.html
-
A következő tagok köszönték meg nofre üzenetét:
Hasonló témák
-
[diabetes hír] Könyvajánló: Cukorbetegek nagy diétáskönyve
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-23, 01:01 -
[tüdőbeteg hír] Mankó a leszokáshoz (Könyvajánló)
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-19, 02:53 -
[tüdőbeteg hír] Mankó a leszokáshoz (Könyvajánló)
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-12, 02:46

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel