Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

621. oldal, összesen 696 ElsőElső ... 121521571611617618619620621622623624625631671 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 6,201-tól/től 6,210-ig összesen 6958

Téma: Insulinpumpa

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal
    27 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző linus Üzenet megjelenítése
    Vagy lehet hogy változtattak az összetételen vagy valamin spóroltak benne és már nem ugyanolyan.
    Próbáltál másik doboz szereléket? Mert ha az is ilyen lehet azokkal van a gond amivel fújod.
    Ma bontottam új dobozt, de. cseréltem, nem ázott le a mai fürcsinél, remélem az éjjel se lesz meglepetés. (Nem akarom elkiabálni )

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    A Bradoman-nak itthon is van törlőkendője, de valóban nem gazdaságos - nekünk, pumpásoknak legalábbis... Kisgyermekeseknek szuper lehet, játszóteres kéztörlésre! De kanül beszúrás előtti bőrfertőtlenítéshez valóban nagy a kendő, így nem gazdaságos...!
    http://www.egeszsegbolt.hu/386-kez-e...ito-kendo.html

Egyébként, láttam a teszkóban Bradoman-"egységcsomagot", amiben van egy kicsi ez-meg egy kicsi-az... De ez is inkább játszótéri kalandozásokhoz való... Szerintem!
    http://www.movidental.hu/brado-terme...vencios-csomag
    Sokszor azt is csinálom - ha nem otthon vagyunk és nem tudunk kezet mosni - hogy popsitörlővel jól átdörzsölöm Tökmag és az én kezemet is, aztán Bradoplus a szuri helyére. Popsitörlő is úgyis van nálunk mindig.

blaci logója
    blaci jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Sárbogárd
    Üzenet
    3,967
    Köszönet
    173
    93 alkalommal
    84 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Mi a véleményetek arról, hogy ha pl. utazás vagy éppen egy rövidebb kórházi tartózkodásra készülve a pumpához tartaléknak egy inzulinnal előre feltöltött tartályt és a hozzá tartozó szerelékeket vinnénk? Azért, hogy ha szükség van rá, ne ott kelljen ezzel molyolni, hanem kéznél legyen! Valaki próbálta már, csináltatok már ilyet?
    Laci ...aki, !!!
    BLaci ! Catch & Release...!
    (Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    17
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A tartály szerintem ok, a szereléket én előre nem tölteném fel, abban a vékony csőben jóval érzékenyebben reagál az inzulin pl a hidegre, melegre...
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

5. A következő tagok köszönték meg poe üzenetét:

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző BLaci Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Mi a véleményetek arról, hogy ha pl. utazás vagy éppen egy rövidebb kórházi tartózkodásra készülve a pumpához tartaléknak egy inzulinnal előre feltöltött tartályt és a hozzá tartozó szerelékeket vinnénk? Azért, hogy ha szükség van rá, ne ott kelljen ezzel molyolni, hanem kéznél legyen! Valaki próbálta már, csináltatok már ilyet?
    Laci ...aki, !!!
    Én biztosan nem vinnék előre feltöltött tartályt, pláne nem szerelékestül! Igazság szerint mindaddig steril az inzulin, ameddig a saját - gyári - patronjában van. Jó eséllyel a tartályba való átszíváskor sem szennyeződik! Ha minden áron mégis vinni akar az ember magával előre feltöltött tartályt, akkor mindenképpen a saját tűjét tűsapkástól ()jó szorosan ráillesztve!) - evidens... - rakjuk el, és gondosan rakjuk el, nehogy kifolyjon az a drága nedű! Ja, és az inzulintartály "farkát" (ha jobban tetszik, szárát) se felejtsük elrakni...!
    Utoljára vighkata módosította 2011-02-19, 04:31-kor
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

7. A következő tagok köszönték meg tímeácska üzenetét:

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én biztosan nem vinnék előre feltöltött tartályt, pláne nem szerelékestül! Igazság szerint mindaddig steril az inzulin, ameddig a saját - gyári - patronjában van. Jó eséllyel a tartályba való átszíváskor sem szennyeződik! Ha minden áron mégis vinni akar az ember magával előre feltöltött tartályt, akkor mindenképpen a saját tűjét tűsapkástól ()jó szorosan ráillesztve!) - evidens... - rakjuk el, és gondosan rakjuk el, nehogy kifolyjon az a drága nedű! Ja, és az inzulintartály "farkát" (ha jobban tetszik, szárát) se felejtsük elrakni...!
    Csiguka, dehogy módosítani akartam, hanem válaszolni, de hát mellényúltam. Nna
    Szóval én, ha utaznék csakis előretöltött pent vinnék, inkább a praktikum miatt. Ezen már sokszor agyaltam, hogy mi van, a kiváltott, drága cuccosokkal, amik csak a biztonság kedvéért kellenek, aztán a fiók (hűtő) mélyén járják le magukat.
    De hát annak idején, amikor megkaptam a pent, a hűtőben járta le a szavatosságát a 40U töménységű ampulla.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

blaci logója
    Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Sárbogárd
    Üzenet
    3,967
    Köszönet
    173
    93 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző poe Üzenet megjelenítése
    A tartály szerintem ok, a szereléket én előre nem tölteném fel, abban a vékony csőben jóval érzékenyebben reagál az inzulin pl a hidegre, melegre...
    Sziasztok!
    Köszi a válaszokat és a hasznos segítséget! Természetesen csak és kizárólag a tartály inzulinnal való feltöltésére gondoltam, a szerelék előre összeszerelése nélkül…amolyan szükségmegoldásnak.
    Laci …aki, !!!

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Írtam egy amerikai fórumra is, érdeklődtem, ki ismeri ezeket az új pumpákat és hát kaptam is a kicsit lesajnáló megjegyzéseket, hogy jaj, hát az Omnipod tök régi meg minden, meg "nekem is már 2 éve van", "nekem 1 éve van" stb stb....
    Ismerek embereket, akiknek van Tetszik nekik és imádják, ez egy létező, működő, évek óta használatban lévő pumpa! Drágább amúgy valamivel a normál pumpáknál, de nem lehet nagy a különbség.
    Igen, undorító, hogy mi itt, magyarhonban nem választhatjuk meg ezeket a dolgokat. Szerintem sokan hajlandóak lennének a sima pumpáknál még többet is fizetni, de azért nem mindent, mert az megfizethetetlen lenne persze, de legalább annyi támogatást adhatnának rá, mint az itteni pumpákra. Ez ugyanaz, mint a tesztcsík, miért nem kaphatok én akármelyik tesztcsíkra ugyanannyi támogatást, mint a támogatottakra (mindegyiknek ugyanannyi a támogatása), ha ugyanúgy havi 3 dobozzal iratok fel?
    Hát nem tudom, én szeretnék normális életet és ha erre van lehetőségem egy ilyen kütyüvel, akkor én ezért bizony képes lennék kimenni...
    Szia Molli, menjünk együtt!!!

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző BLaci Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Laci ...aki, !!!
    Laci! Annyira elgondolkodtatott ez az előre feltöltött inzulintartály esete, hogy nem nyugodtam el...
    Még tegnap, az üzeneted olvasása után feltöltöttem egy használt tartályt vízzel, és ahogy írtam, a saját tűjét+tűsapkát jó szorosan rárakva fogtam, és egyszerűen beleraktam a táskámba. Jött velem... Kíváncsi voltam, mi történik vele...
    Először is, azon akadtam fenn mindjárt, hogy mibe rakjam, semmibe nem fér bele, így tűsapkástól, pedig a tartály szárát lecsavartam... Aztán megvolt a megoldás: ippen belefér egy NovoPen inzulintoll tartójába! Hurrá , ez megoldva...
    Vízszintesen raktam a táskába, próbáltam úgy kezelni, mintha tényleg inzulin lenne benne, és... Szal, érted!
    Egészen máig kellett a tatyómban rostokolnia a kicsikének. Sajnos, nem jól vizsgázott a kis drága, mert a tűsapi tele volt vízzel! Pedig, nem ráztam, túlságosan hideg nem érte - szinte csak 1-1 perceket voltunk az utcán, egyébként meg kocsival jöttünk-mentünk, tehát fagy nem érhette!
    Még egy dolog izgat (), lehet, hogy a sűrűség is számottevő? Lehet, hogy inzulin - ha szemmel láthatólag nem is... - sűrűbb, mint a víz, és ha inzulin lett volna benne, akkor nem folyt volna ki?!
    Ezért holnaptól egy lejárt szavatosságú Actrapid-al feltöltött inzulintartályt fogok cígölni! Hátha...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

blaci logója
    Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Sárbogárd
    Üzenet
    3,967
    Köszönet
    173
    93 alkalommal

Alapértelmezett

Laci! Annyira elgondolkodtatott ez az előre feltöltött inzulintartály esete, hogy nem nyugodtam el...
    Még tegnap, az üzeneted olvasása után feltöltöttem egy használt tartályt vízzel, és ahogy írtam, a saját tűjét+tűsapkát jó szorosan rárakva fogtam, és egyszerűen beleraktam a táskámba. Jött velem... Kíváncsi voltam, mi történik vele...
    Először is, azon akadtam fenn mindjárt, hogy mibe rakjam, semmibe nem fér bele, így tűsapkástól, pedig a tartály szárát lecsavartam... Aztán megvolt a megoldás: ippen belefér egy NovoPen inzulintoll tartójába! Hurrá , ez megoldva...
    Vízszintesen raktam a táskába, próbáltam úgy kezelni, mintha tényleg inzulin lenne benne, és... Szal, érted!
    Egészen máig kellett a tatyómban rostokolnia a kicsikének. Sajnos, nem jól vizsgázott a kis drága, mert a tűsapi tele volt vízzel! Pedig, nem ráztam, túlságosan hideg nem érte - szinte csak 1-1 perceket voltunk az utcán, egyébként meg kocsival jöttünk-mentünk, tehát fagy nem érhette!
    Még egy dolog izgat (), lehet, hogy a sűrűség is számottevő? Lehet, hogy inzulin - ha szemmel láthatólag nem is... - sűrűbb, mint a víz, és ha inzulin lett volna benne, akkor nem folyt volna ki?!
    Ezért holnaptól egy lejárt szavatosságú Actrapid-al feltöltött inzulintartályt fogok cígölni! Hátha...

Kedves Tímeácska!
    Hű + Ha!!! Ez aztán a teszt!!!
    Igazából minket sem hagy nyugodni a gondolat (éne találtam ki, a "kibicnek semmi sem drága" alapon…!) persze egyenlőre csakis elméleti síkon foglalkoztunk ezzel…! Hátha…
    Engem régóta (írtam is erről) foglalkoztat már az a téma, hogy miért kell ezt a tartályt így töltögetni a pen inzulinpatronjából…?! Készíthetnének a penes patronhoz hasonlóan előre feltöltött tartályt is! Kb. nekem ez olyan (laikusként!) mintha le kéne fűrészelnem az inzulinnal töltött ampullát és az inzulint befecskendeznem a pen patronjába…! Na, mindegy…csak nekem furcsa ez! Nem lényeg, a fontos az, hogy van a pumpa és lehet használni! Jó dolog ám, ha tényleg szükségem lenne rá (pl.: felborulna nálam ez a paradicsomi állapot, nehezebb lenne kezelni a cukimat vagy romlanának az értékeim jelentősen), simán bevállalnám én is! Tetszik a pumpa még így, ebben a formában is!!!!
    Kíváncsian várjuk az inzulinos próba eredményét!!!

A két kis !!!

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!