Pumpások!
Ti mennyiszer, milyen gyakran mértek cukrot, egy esetleges hypo alkalmával, amikor %-osan csökkentitek a bázist? Egy enyhébb vércukor csökkenéskor (nem kifejezett hypo esetén) elegendő a bázist átmenetileg csökkenteni, vagy egyen is valamit a gyerek olyankor, hogy egy "megbízhatóbb értéket" elérjen a vércuki, és aztán vissza lehessen állítani az alap bázist? Vagy netán megfelelő az is, hogy marad az eredeti bázis, és épp' csak egy falat valamit egyen? (Persze, a körülményektől függően, hogy pl. aktívabban mozog-e az egyén, vagy sem, esetleg ugyan az az aktivitás marad, vagy épp' ellenkezőleg, stb.)Bár, ahogy visszaolvasom, amit írtam, lehet, mind a 2 eset megoldást jelenthet... Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni, milyen módszer vált be a legjobban?
T.
Eredmények 501-tól/től 510-ig összesen 6958
Téma: Insulinpumpa
-
2007-09-21 #501
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Jajj, bocsi Kata, Téged kihagytalak a névsorból...

Én is csak ennyit találtam a pumpa kezelési útmutatójában... 3-szor kivettem, meg visszaraktam a patront, magyarul, 3-szor végigcsináltam az ott leírt utasításokat, ennek ellenére fél órán keresztül küldözgette a hibakódot... De igazából azt sem tudom, mitől javult meg...
A dátumot, és időpontot felírtam, valamelyik nap jön a "pumpás emberünk", szerelékeket hoz, majd megemlítem Neki...
Egyébként olyan esetben, ha meghibásodik a pumpa, mi a bevett eljárás, nem tudjátok? Az addig oké, hogy felhívom a koordinátorunkat... Aztán? Mennyi idő, mire vagy kicserélik, vagy megjavítják a készüléket? Adnak a javítási időre másik készüléket? (Lehet, kérdeztem, vagy mondta a koordinátorunk ezeket, de nem emlékszem rá, valószínűleg, ha el is hangzottak a válaszok, túl sok volt az agyamnak az infó hirtelen amit rám zúdított, és elfelejtettem...
)
És végezetül, de nem utolsó sorban...Kata! Köszönöm magam,és Máté nevében is a jókívánságokat! Pussz érte, Mindkettőnktől!
T.
-
2007-09-22 #502
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
-
2007-09-22 #503
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
Jajj, el kell mesélnem, milyen kis gézengúz tud lenni Mátém...

Tegnap épp' a szobában teszek-veszek... Máté bekiabált a szobába, hogy játsszunk olyat, Ő a tűzoltóbácsi, én meg kiabáljak Neki, hogy "segítség, tűz vaaan!"... Hát, én kiabáltam is... Erre beborított egy vödör vizet a szoba kellős közepére... Úszott a parkettán a szőnyeg, erre Ő elégedetten közölte, ne aggódjak, eloltotta a tüzet...
Hát, én meg köpni-nyelni sem tudtam... "Kicsit" meglepődtem!
De azért arra még megkért ez a kis huncut, hogy kiabáljak megint...
-
2007-09-22 #504
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Egy 6 éves diabos kisfiú anyukája vagyok. Ő 2 éve diabos, 1 éve pumpás. Nagyon meg vagyunk elégedve a pumpával. Nem tudok semmi negatív dolgot mondani ellene( talán csak az árát) csak előnye van. Egyátalán nem zavarja a mozgásban, strandon, oviban sem. Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok.Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2007-09-22 #505
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Mi naponta sajnos 8szor is mérünk cukrot. Hipó esetén én nem csökkentem a bázist ( a hatása úgyis csak később jelentkezne - csúcs kb 2 óra múlva- )csak adok enni kb 5-8 gramm CH-t.
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2007-09-22 #506
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Átmeneti bázist akkor szoktam csökkenteni, ha olyan programunk van ami sokáig több mozgással jár. Pl kirándulás. 1-2 órás extra mozgáshoz adok inkább +nasit mozgás után.
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2007-09-22 #507hypohonder Nem regisztrált / Látogató
Kedves Tímeácska, a 20 órával ezelőtti hozzászólásod kapcsán azt kell moindanom, hogy igazad van. Nem tudom, hogy Kmolli milyen kútfőből veszi a saját tapasztalatán túl azt, amit leírt, de nekem is ugyanazokat a papírokat, iratokat kell produkálnom, mint Nektek kellett. Most állok a csere előtt, így hát tudom, hogy semmi automatizmus sincs abban, hogy megkapom vagy sem az újabb "cuccot". Sőt, akinek nem javul a Hgba1c-je, hanem netán romlik, az nagyon ne is reménykedjen abban, hogy továbbra is pumpás lesz.
De még mielőtt hanyat vágnám magam az OEP nagylelkűségétől, kedves Tímeácska, ajánlom a figyelmetekbe azt a tény, hogy pl. Kanadában egy inzulinpumpa 200.000.-Ft azaz Kettőszázezer forint, nálunk meg egymillió!!! Miért? Németországban egy új cukorbeteghez az első kérdés az, hogy pumpát akar vagy pent? Miért ez a nagy különbség? Mert az ügydöntő személyeknek nagy családot kell eltartaniuk, és nem elég rá a fizetésük? Innentől kíváncsi vagyok, hogy megkapom-e az engedélyt az új pumpához...mert mindig jártatom azt, aminek járnia kell...
-
2007-09-22 #508
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
Szia Vick!
Köszi a válaszokat, nekem is reálisabbnak tűnik a kevéske szénhidrát bevitele... Majd óvatosan próbálgatunk ezt is, azt is...
Bár hyponak nem is nevezném, (főleg Máténál nem) a 3,5 3,8 mmol/l-t!
Most volt itt a pumpa koordinátorunk, hagyott itt 3 féle kanült, hogy próbáljuk ki azokat is. Épp' most volt tűcsere, így kipróbáltuk a FlexLinket, a 8 mm-est, kaptunk hozzá belövőt is. Fantasztikus az a kütyü! Magamon próbáltam ki először, és egyáltelán nem éreztem, hogy már bennt is van a tű...
Máténak sem fájt, bár, eddig sem nyavajgott...
Megemlítettem még a hiba kódok küldözgetését... Nem tetszett Neki, így biztos, ami biztos alapon a következő 2 patroncsere idejére hagyott itt egy másik készüléket, ha bármi baj lenne, már be is állítottam a bázist, időt, stb., ha kell, csak egyszerűen rá kell csatlakoztatnom a gyereket, és ennyi... Ha megint bolondozik a kütyü, akkor csere... Remélem, minden rendben lesz!
Na, szép napot, és jó cukiat Mindenkinek!
T.
-
2007-09-22 #509
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
Egy valamit még szeretnék hozzáfűzni a pumpát Mindenki megkapja/nem kapja témához...
Nekünk, mikor először voltunk Győrben, mondta az orvosunk, hogy nagyon komolyan kell venni a pumpa kezelést... És Ők még szigorúbban veszik a dolgokat! Ha valakinél nem látnak pozitív változást (nem saját hibádon kívülire értem!!!), nem adják meg a pumpa kihordási idejének lejárta után az orvosi kérelmet a következő pumpa igénylésekor! Sőt, van olyan pumpás betegük, aki látványosan nem törődött a cukrával, és mivel ugye visszavenni nem tudják a pumpát a centrumban, bizony az OEP felől "fel vannak jogosítva" arra, hogy ne írjanak fel ilyen esetben szereléket, kanült a következő fél éves rendelésnél... Én ezzel egyetértek!!! Hangsúlyozom, nem egy olyan emberről volt szó, akinek a pumpával sem lehetett kordában tartani az anyagcseréjét, hanem egy olyan emberke volt, aki azt hitte, a pumpa mellett mindent lehet... Többszöri figyelmeztetés után vonták meg tőle a szerelékek igénylését!!!
Hypohonder! A "szomszédok" támogatása kérdésben egyet értünk, már én is felvetettem, milyen szembetűnő külömbségek vannak... De amíg Nálunk így megy, addig "mérlegeljünk"! Nem?!
-Egyelőre ennyi...
-
T.
-
2007-09-22 #510
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
Hypohonder! Pumpál már a Spirit?!
LinkBacks (?)
-
1 évesen diabetes
Refback This thread2011-05-26, 09:12 -
2011-03-16, 12:03
-
2011-02-22, 09:14
-
2011-01-06, 04:21
-
2010-12-05, 11:49
-
2010-11-29, 08:49
-
bogácsa - Bluu találatok
Refback This thread2010-10-12, 04:29 -
2010-04-13, 04:21
-
2010-02-07, 02:47
-
2009-10-29, 08:52
-
Nehéz esetekben is megkönnyíti a gyerekek életét az inzulinpumpa-DiabetesOnline.hu
Refback This thread2009-10-28, 06:12 -
Cukorbeteg.lap.hu
Refback This thread2009-10-26, 09:34

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel