Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

51. oldal, összesen 696 ElsőElső ... 4147484950515253545561101151551 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 501-tól/től 510-ig összesen 6958

Téma: Insulinpumpa

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Jajj, bocsi Kata, Téged kihagytalak a névsorból...
    Én is csak ennyit találtam a pumpa kezelési útmutatójában... 3-szor kivettem, meg visszaraktam a patront, magyarul, 3-szor végigcsináltam az ott leírt utasításokat, ennek ellenére fél órán keresztül küldözgette a hibakódot... De igazából azt sem tudom, mitől javult meg...
    A dátumot, és időpontot felírtam, valamelyik nap jön a "pumpás emberünk", szerelékeket hoz, majd megemlítem Neki...
    Egyébként olyan esetben, ha meghibásodik a pumpa, mi a bevett eljárás, nem tudjátok? Az addig oké, hogy felhívom a koordinátorunkat... Aztán? Mennyi idő, mire vagy kicserélik, vagy megjavítják a készüléket? Adnak a javítási időre másik készüléket? (Lehet, kérdeztem, vagy mondta a koordinátorunk ezeket, de nem emlékszem rá, valószínűleg, ha el is hangzottak a válaszok, túl sok volt az agyamnak az infó hirtelen amit rám zúdított, és elfelejtettem... )
    És végezetül, de nem utolsó sorban...Kata! Köszönöm magam,és Máté nevében is a jókívánságokat! Pussz érte, Mindkettőnktől!
    T.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Pumpások!
    Ti mennyiszer, milyen gyakran mértek cukrot, egy esetleges hypo alkalmával, amikor %-osan csökkentitek a bázist? Egy enyhébb vércukor csökkenéskor (nem kifejezett hypo esetén) elegendő a bázist átmenetileg csökkenteni, vagy egyen is valamit a gyerek olyankor, hogy egy "megbízhatóbb értéket" elérjen a vércuki, és aztán vissza lehessen állítani az alap bázist? Vagy netán megfelelő az is, hogy marad az eredeti bázis, és épp' csak egy falat valamit egyen? (Persze, a körülményektől függően, hogy pl. aktívabban mozog-e az egyén, vagy sem, esetleg ugyan az az aktivitás marad, vagy épp' ellenkezőleg, stb.)Bár, ahogy visszaolvasom, amit írtam, lehet, mind a 2 eset megoldást jelenthet... Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni, milyen módszer vált be a legjobban?
    T.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Jajj, el kell mesélnem, milyen kis gézengúz tud lenni Mátém...
    Tegnap épp' a szobában teszek-veszek... Máté bekiabált a szobába, hogy játsszunk olyat, Ő a tűzoltóbácsi, én meg kiabáljak Neki, hogy "segítség, tűz vaaan!"... Hát, én kiabáltam is... Erre beborított egy vödör vizet a szoba kellős közepére... Úszott a parkettán a szőnyeg, erre Ő elégedetten közölte, ne aggódjak, eloltotta a tüzet... Hát, én meg köpni-nyelni sem tudtam... "Kicsit" meglepődtem! De azért arra még megkért ez a kis huncut, hogy kiabáljak megint...

Vick jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Egy 6 éves diabos kisfiú anyukája vagyok. Ő 2 éve diabos, 1 éve pumpás. Nagyon meg vagyunk elégedve a pumpával. Nem tudok semmi negatív dolgot mondani ellene( talán csak az árát) csak előnye van. Egyátalán nem zavarja a mozgásban, strandon, oviban sem. Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok.
    Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
    *Medtronic, Paradigm 712*

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mi naponta sajnos 8szor is mérünk cukrot. Hipó esetén én nem csökkentem a bázist ( a hatása úgyis csak később jelentkezne - csúcs kb 2 óra múlva- )csak adok enni kb 5-8 gramm CH-t.

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Átmeneti bázist akkor szoktam csökkenteni, ha olyan programunk van ami sokáig több mozgással jár. Pl kirándulás. 1-2 órás extra mozgáshoz adok inkább +nasit mozgás után.

hypohonder Nem regisztrált / Látogató

Alapértelmezett

Kedves Tímeácska, a 20 órával ezelőtti hozzászólásod kapcsán azt kell moindanom, hogy igazad van. Nem tudom, hogy Kmolli milyen kútfőből veszi a saját tapasztalatán túl azt, amit leírt, de nekem is ugyanazokat a papírokat, iratokat kell produkálnom, mint Nektek kellett. Most állok a csere előtt, így hát tudom, hogy semmi automatizmus sincs abban, hogy megkapom vagy sem az újabb "cuccot". Sőt, akinek nem javul a Hgba1c-je, hanem netán romlik, az nagyon ne is reménykedjen abban, hogy továbbra is pumpás lesz.

De még mielőtt hanyat vágnám magam az OEP nagylelkűségétől, kedves Tímeácska, ajánlom a figyelmetekbe azt a tény, hogy pl. Kanadában egy inzulinpumpa 200.000.-Ft azaz Kettőszázezer forint, nálunk meg egymillió!!! Miért? Németországban egy új cukorbeteghez az első kérdés az, hogy pumpát akar vagy pent? Miért ez a nagy különbség? Mert az ügydöntő személyeknek nagy családot kell eltartaniuk, és nem elég rá a fizetésük? Innentől kíváncsi vagyok, hogy megkapom-e az engedélyt az új pumpához...mert mindig jártatom azt, aminek járnia kell...

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Szia Vick!
    Köszi a válaszokat, nekem is reálisabbnak tűnik a kevéske szénhidrát bevitele... Majd óvatosan próbálgatunk ezt is, azt is... Bár hyponak nem is nevezném, (főleg Máténál nem) a 3,5 3,8 mmol/l-t!
    Most volt itt a pumpa koordinátorunk, hagyott itt 3 féle kanült, hogy próbáljuk ki azokat is. Épp' most volt tűcsere, így kipróbáltuk a FlexLinket, a 8 mm-est, kaptunk hozzá belövőt is. Fantasztikus az a kütyü! Magamon próbáltam ki először, és egyáltelán nem éreztem, hogy már bennt is van a tű... Máténak sem fájt, bár, eddig sem nyavajgott...
    Megemlítettem még a hiba kódok küldözgetését... Nem tetszett Neki, így biztos, ami biztos alapon a következő 2 patroncsere idejére hagyott itt egy másik készüléket, ha bármi baj lenne, már be is állítottam a bázist, időt, stb., ha kell, csak egyszerűen rá kell csatlakoztatnom a gyereket, és ennyi... Ha megint bolondozik a kütyü, akkor csere... Remélem, minden rendben lesz!
    Na, szép napot, és jó cukiat Mindenkinek!
    T.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Egy valamit még szeretnék hozzáfűzni a pumpát Mindenki megkapja/nem kapja témához...
    Nekünk, mikor először voltunk Győrben, mondta az orvosunk, hogy nagyon komolyan kell venni a pumpa kezelést... És Ők még szigorúbban veszik a dolgokat! Ha valakinél nem látnak pozitív változást (nem saját hibádon kívülire értem!!!), nem adják meg a pumpa kihordási idejének lejárta után az orvosi kérelmet a következő pumpa igénylésekor! Sőt, van olyan pumpás betegük, aki látványosan nem törődött a cukrával, és mivel ugye visszavenni nem tudják a pumpát a centrumban, bizony az OEP felől "fel vannak jogosítva" arra, hogy ne írjanak fel ilyen esetben szereléket, kanült a következő fél éves rendelésnél... Én ezzel egyetértek!!! Hangsúlyozom, nem egy olyan emberről volt szó, akinek a pumpával sem lehetett kordában tartani az anyagcseréjét, hanem egy olyan emberke volt, aki azt hitte, a pumpa mellett mindent lehet... Többszöri figyelmeztetés után vonták meg tőle a szerelékek igénylését!!!
    Hypohonder! A "szomszédok" támogatása kérdésben egyet értünk, már én is felvetettem, milyen szembetűnő külömbségek vannak... De amíg Nálunk így megy, addig "mérlegeljünk"! Nem?!
    -Egyelőre ennyi... -
    T.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Hypohonder! Pumpál már a Spirit?!

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!