Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

466. oldal, összesen 696 ElsőElső ... 366416456462463464465466467468469470476516566 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 4,651-tól/től 4,660-ig összesen 6958

Téma: Insulinpumpa

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    17
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Közben még az jutott eszembe, hogy pl a 24 órás (pl Lantus) analóg beadásakor is egyenletesen szívódik fel az inzulin. Vagyis egy pennel beadott 15 egység Lantus kb. olyan ütemben szívódik fel, mint ahogy a pumpa adagolja a 24 órára programozott 15 egységet. Sőt, talán egyenletesebb, nem 3 percenként szívódik fel egy kicsi. Csak minden percben azonos, egyenletes mennyiség.
    Ebben eltér a véleményünk. Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Lantus hatásgörbéje tényleg görbe, a felszívódás nem teljesen egyenletes, sőt 1-2 órás lyuk is van benne.
    Itt, a 9. oldalon meg is lehet nézni:
    http://www.ema.europa.eu/humandocs/P...-284-PI-hu.pdf
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző poe Üzenet megjelenítése
    Ebben eltér a véleményünk. Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Lantus hatásgörbéje tényleg görbe, a felszívódás nem teljesen egyenletes, sőt 1-2 órás lyuk is van benne.
    Köszi a tájékoztatást, mert erről én nem tudtam. Azt tudom, hogy mi módon szívódik fel, de egyenetlenségről nem tudtam.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    17
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az az igazság, hogy eddig csak elhittem amit valamelyik doki mondott a lyukról, meg a felszívódásról, nem néztem utána, a hatásgörbét csak most kerestem meg.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

bogesz logója
    bogesz jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2008
    Hol
    Balatonakali
    Üzenet
    434
    Köszönet
    0
    3 alkalommal
    3 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

szia bogesz!
    Nem vagy ám elfelejtve.

Neked most fog lejárni a 4 év, így te egy évvel korábban kaptad a pumpát, mint én. Igazad van, akkor még nem adtak grátisz cukormérőt és letöltő kütyüt.

én a spirit előtt 2 évig h-tronos voltam, ahhoz sem járt semmi. Aztán lettem sprites, és nekem már volt a csomagban ez meg az. Bár én az első smartpix-emet pénzért vettem, aztán amikor kaptam az új pumpát, akkor a fölöslegeset elajándékoztam.

Ha megkapod az új pumpát, akkor már neked is lesz minden féle csoda grátiszod, sőt, lehet, hogy te már a combo-t kapod. Na akkor engem megöl a sárga irigység, mert nekem még várni kell 1 évet.
    remélem már a combót! Februárba megyek kontrollra,majd ott megkérdezem,hogy most mit kell csinálnom!????
    ESZTER

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bogesz Üzenet megjelenítése
    remélem már a combót! Februárba megyek kontrollra,majd ott megkérdezem,hogy most mit kell csinálnom!????
    Hát nagyon drukkolok, hogy meglegyen a Combo. Akkor rakjátok fel a szenzort is, amikor mész a kontrollra?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

bogesz logója
    bogesz jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2008
    Hol
    Balatonakali
    Üzenet
    434
    Köszönet
    0
    3 alkalommal
    3 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

hát nagyon drukkolok, hogy meglegyen a combo. Akkor rakjátok fel a szenzort is, amikor mész a kontrollra?
    igen,bár egy kicsit elcsúszott,már jo lenne mert már kezd elegem lenni!most vissza állítottam,hogy délbe ne adjon annyit,így most hypo nélkül magas!
    ESZTER

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző poe Üzenet megjelenítése
    Most volt időm jobban megnézni a tudományt, és eszerint nem találtam sem a grafikonban, sem a leírásban "lyukat".

Idézet a 8. oldalról:
    "melyekből a glargin inzulin egyszerre kis
    mennyiségben, folyamatosan szabadul fel. Ezáltal egyenletes, csúcsszintek nélküli, jól kiszámítható
    koncentráció-idő görbe és elnyújtott hatástartam alakul ki."

"a subcutan glargin inzulin hatása lassabban alakult ki, mint a humán NPH inzuliné, a
    hatásprofilja egyenletes és csúcsmentes, a hatástartama pedig elnyújtott volt."

Kérlek segíts, mi utal a lyukra? Egyébként ez a leírás jobb, mint ami nekem van a Lantusról.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

igen,bár egy kicsit elcsúszott,már jo lenne mert már kezd elegem lenni!most vissza állítottam,hogy délbe ne adjon annyit,így most hypo nélkül magas!
    Bogesz, most állj le az állítgatással, mert csöbörből vödörbe jutsz. A mostani időjárás nem alkalmas az egyedül végzendő titrálásra. Azt jól elő kell készíteni, vagy felkészülni rá. Ahhoz, hogy el lehessen kezdeni doktor nélkül, ahhoz kell minimum néhány órás, de legalább egy napos aránylag jó cukorszint. Lehet magas vagy alacsony, de a hipo-hiper tarkította ingadozás nem alkalmas rá.

Egy hipo, vagy hiper kihat az elkövetkezendő órákra, de bármilyen hihetetlen, akár 72 órára is. Egy hipoból vag hiperből nem lehet megállapítani, hogy mennyi módosításra van szükség, mert nagyon valószínű, hogy ott nem egyedül a bázis rossz beállítása van a háttérben, hanem sok, vagy kevés bólus, vagy a CH. ill ezek rossz aránya.
    Egy cukormérésből nem lehet biztonsággal megítélni, hogy rossz-e vagy mennyire rossz a bázis beállítás.

Vigyél egy kis egyenletességet az étkezésekbe, időpontokba, és lehetőleg egy meghatározott bólust adjál be. Ezt figyeld napokig, korrekció nélkül, ill nagyon minimális, és nagyon szükséges korrekcióval.
    Néhány nap elteltével fogod látni, hogy hol szalad el a cukid a rendszeres étkezés, és jól kiszámolt CH/inzulin arány ellenére.
    Akkor lehet nagyon óvatosan, és csak 0,1E-t változtatva hozzányúlni a bázishoz (és csak 2-3 órát átállítva), és azt is napokig figyelni, hogy jó irányba változott-e, és elegendő volt-e a változás. Akkor lehet továbblépni.

Ha nekünk kell változtatni a bázison, akkor nekünk is több napi megfigyelést, és újra állítást igényel a folyamat. Ha az átállítás elsőre bejön, akkor már mi is örülünk.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Ja, és ne legyen eleged. Ne turbózd magad, mert már attól vagy para.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Magdika jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Berettyóújfalu
    Üzenet
    107
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    0
    6 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Ez ismét csak a saját véleményem lesz...:
    Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor Mátéról kiderült, hogy diabos, egyszerűen már az is idegesített, hogy néha nem értettem, mi miért történik, mármint, térben és időben, az pedig egyenesen hanyatt vágott, hogy nem értettem, Mátém testében mi történik! Hát, biztosan más lett volna, ha egy velejéig diabot kitárgyaló írással találkozhattam volna... Hajjaj! Pedig, eü-s vagyok, de valóban nem foglalkozik eü-s tankönyv olyanokkal, mint Glikémiás index, vagy részletes és alapos szénhidráttáblázat, vagy annyira nem mélyen és áthatóan foglalkoznak a tankönyvek a vércukrot befolyásoló tényezőkkel. Tehát, ezekkel a dolgokkal mélyebben Mátém diabjáig nem találkoztam/foglalkoztam. És nem tudom, hol lennék most, ha eddig nem találkoztam volna ezekkel a témákkal pl. itt is... Úgyhogy... Én elolvasok MINDEN ide vonatkozó témát, feltevést, találgatást (?!), aztán mérlegelem, mi az, ami számomra hasznosítható, de mindenképpen "elteszem" az olvasottakat "későbbre"... Jó pap is... Ugye...
    Timeácska!
    Jól csinálod.
    Magdika

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!