Szia Kuruczbea!
Az általam használt pumpát, úgy adják oda neked kipróbálásra, hogy kapsz hozzá 4 szenzort is. Három hónap áll a rendelkezésedre, hogy eldöntsd, kell-e a pumpa. Ezen időszak alatt vehetsz további szenzorokat is, viszonylag kedvező áron, 16 500 Ft-ért 4 darabot. ( Később egy kerül annyiba.)
Eredmények 141-tól/től 150-ig összesen 6958
Téma: Insulinpumpa
-
2007-02-22 #141
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Nyíregyháza
- Üzenet
- 42
- Köszönet
- 5
- 2 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
inzulinpumpa
CsRob1!
Én nem tapasztaltam olyan nagy eltérést a szenzor és a vércukormérő értékei között, mint Te. ( Max 2 mmol-t) Az első 3 napban hasonlítgattam leginkább össze a két értéket. Azt viszont megfigyeltem, hogy a gyors változások esetén, a normál tartománytól egyre távolodva - akár lefelé, akár felfelé - egyre pontatlanabbá vált.
Tudatom Veled, hogy technikai, különösen számítástechnikai, analfabéta vagyok, így nem szívesen vállalkozok diagramm küldésre. Ha Te küldsz szívesen megnézem! A szenzor használat arra derített fényt, hogy nem volt véletlen, hogy nem tudtam Lantussal beállítani a vércukromat. Nem egyenletes a napi inzulinigényem. A 0 CH-s diéta napján kiderült, hogy hajnali 3-tól 6-ig meg kell emelni a bázisadagom. Az ennek megfelelő módosítás után sikerült elérni, hogy a nap 93 százalékában normál tartományban volt a cukrom. Amióta kezdek visszazökkenni a mindennapokba rájöttem, hogy a vacsora előtti 2-3 órában is meg kellene emelnem a bázist. Most evvel kisérletezem.
-
2007-02-22 #142
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Nyíregyháza
- Üzenet
- 42
- Köszönet
- 5
- 2 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
-
2007-02-22 #143
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Halásztelek
- Üzenet
- 10
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszi Szabolcs!
Erről a medtronic pumpáról semmit nem találtam magyarul, a szenzorról sem. Nekem úgy néz ki Accu-chek spirit lesz, amihez ingyen adják azokat a dolgokat amivel a számítógépen is nyomon követhető minden ez így 120 000ft, szenzorról nem tudok, de valaki mintha azt írta volna, hogy lesz(vagy van), amit te próbáltál az drágább pumpa,ugye?
-
2007-02-22 #144
Kedves kuruczbea!
Én májusban kaptam Spiritet, kaptam hozzá egy Accu Chek vércukormérőt és a SmartPixet, amivel a pumpa és a vércukormérő adatait is be lehet olvasni a számítógépbe. Elég érdekes dolog, jól el lehet böngészni a táblázatokon és diagrammokon... Nekem első körben a pumpáért és féléves szerelékért és patronért 138 ezer forintot kellett fizetnem. Igaz akkor a támogatás még magasabb volt valamivel...
-
2007-02-22 #145
Gólya
- Regisztrált
- Jan 2007
- Hol
- Pest megye
- Üzenet
- 18
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kedves Dr.s.s!
Azt hiszem megnyugodhatsz, mert az idegkárosodásnak nálam tünetei voltak. A lábamon a nagyujjam vége kicsit érzéketlenebb, mint amilyennek lennie kellene. Sokszor lilás, vörös stb és kicsit zsibog is. Ja és kb 10-alkalommal mondogattam a diab dokimnak, hogy nem tökléletes a lábam. Ezt párhuzamban a háziorvosomnak is mondogattam, akit nagyon imádok, -mert ilyen szupi orvossal még nem találkoztatm- és minden vizsgálat nélkül "miligamma N" szedését javasolta. Mivel azonban bizalmatlanul fogadtam a házidokim vizsgálat nélküli gyógyszerterápiáját tovább unszoltam a diab dokimat, aki aztán megunta a panaszkodást és elküldött vizsgálatra, ahol kiderült, valóban van idegkárosodásom. Napi 3x1 Miligamma N kapszulát kell szednem azóta.
Hát én mindenféle vizsgálat nélkül javaslom MINDENKINEK, hogy szedje ezt a kapszulát. Nem nevezem gyógyszernek, mert valami vitaminkoktél féle, de a cukrosoknak életmentő is lehet. Igaz NEM OLCSÓ, de az egészség megfizethetetlen.gady77
-
2007-02-22 #146
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Halásztelek
- Üzenet
- 10
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Bocs, de azt azért még nem értem, hogy mi az összefüggés az inzulinpumpa és a vércukormérő szerkezet között, a kettő egymással nincs összefüggésben, tehát nem a vércukrodat figyelve adagol a pumpa, akkor miért nem lehet bármilyen pumpánál ilyet használni?
-
2007-02-22 #147
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Re: inzulinpumpa
A hipok utáni hirtelen vércukoremelkedés viszonylag egyszerűen kivédhető az adagolás módosításával, vagy nagyobb, elhúzódó étkezéseknél "elhúzódva" is be lehet adni a szükséges inzulint, így az étel felszívódásának megfelelően hat. Sportolásnál egyszerűen vissza lehet venni a mennyiséget, így nem kell plusz CH-val korrigálni a hosszúhatású inzulin hatását. Vagy ahogy Szabolcs is írta (és nálam is ez volt, - igaz akkor még nem volt forgalomban a Lantus), egyszerűen olyan az ember inzulinszükséglete, hogy azt hosszúhatású inzulinnal nem lehet megfelelően lekövetni.
Eredeti szerző kmolli
-
2007-02-22 #148
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
A vércukormérő szenzor a pumpának továbbítja az adatokat (vezeték nélküli kapcsolaton), a pumpa tárolja és kijelzi a mért értékeket. Létezik pumpa nélkül használható szenzor is (CGMS), de ez nem jelzi ki a vércukrot, csak tárolja és le lehet tölteni számítógépre. Ha jól tudom, ezt kifejezetten orvosi célra szánták, nem hiszem, hogy bárki megveheti.
Eredeti szerző kuruczbea
Ha még nem 100%-ra van kiválasztva a pumpád, talán érdemes lenne rákérdezned a kezelőorvosodnál vagy felhívnod a Medtronicot a szenzoros pumpával kapcsolatban. Ha felhívnád őket, telefonszámot tudok adni privátban
-
2007-02-22 #149
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Re: inzulinpumpa
A nagy eltéréseket én is a normál tartományon kívül tapasztaltam.
Eredeti szerző Szabolcs
Mihelyt lesz időm, felteszek valahova 1-2 diagramot, hogy innen is elérhető legyen.
-
2007-02-23 #150
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
MilgammaN
Kedves Mindenki!
Az álábbi cikket kopiztam a MilgammaN-ről. Én is szedem, a diab orvosom javaslatára, de nekem csak kúraszerűen kell szedni, nem folymataosan. Tehát én is csak javasolni tudom, annak is, aki idegi bántalmak megelőzéseként kívánja használni.
Üdv: Kata
Hatóanyag: benfotiamine, cyanocobalamin ATC: VITAMINOK Gyártó: Wörwag
Kiszerelés: 20x Fizetendő ár: 1183 Ft
Hasonló hatású készítmények
A készítmény hatóanyaga 50 mg benfotiamin, 0,25 mg cianokobalamin drazsénként.
Egyéb összetevők: zselatin talkum, sztearinsav, szacharóz, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, 101,225 mg laktóz-monohidrát, karnauba pálmaviasz, ricinusolaj, fehér viasz, Colorant Redbrilliant (kinolinsárga E104, Azorubin E122, Ponceau 4R E124), sellak, glükóz szirup, titán-dioxid (E171), dextrin, kalcium-karbonát.
Kiszerelés: 20, 50, 100, 500, 1000 db drazsé bliszterben, dobozban.
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MILGAMMA DRAZSÉ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Milgamma drazsé benfotiamint valamint B12-vitamin tartalma révén különösen alkalmas idegi és mozgásszervi valamint gyulladásos eredetű fájdalmas állapotok kezelésére.
Különböző eredetű ( pl. diabetes mellitus, mérgezések és alkoholizmus által kiváltott ) idegrendszeri bántalmak, valamint reumás panaszok, általános ízületi- és izomfájdalmak, övsömör kezelésére.
2.TUDNIVALÓK A MILGAMMA DRAZSÉ ALKALMAZÁSA ELŐTT
Nem szabad alkalmazni a készítményt
Ha Ön a készítmény összetevőivel szemben túlérzékenységet mutat.
Ha Ön psoriasisban szenved, mivel a B12-vitamin súlyosbítja a kóros bőrtüneteket.
Gyermekkori alkalmazás
Erre vonatkozóan nem áll adat rendelkezésünkre.
Terhesség, szoptatás
Alkalmazása nem ellenjavallt.
A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem befolyásolja hátrányosan az azokhoz szükséges képességeket.
Egyéb gyógyszerek alkalmazása
Amennyiben Ön más gyógyszert is szed, a Milgamma kezelés megkezdése előtt ki kell kérnie kezelőorvosa tanácsát. A Milgamma drazsé ugyanis más, egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek hatásosságát befolyásolhatja.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A MILGAMMA DRAZSÉ-T?
Ha az orvos másképpen nem rendeli szokásos napi adagja 4-szer 1 drazsé. Enyhébb esetekben napi 1 drazsé.
A drazsékat étkezés után egészben lenyelve kell bevenni.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszernek, így a Milgamma drazsénak is lehetnek mellékhatásai.
Egyes esetekben túlérzékenységi reakciók (csalánkiütés, sokkos állapot stb.) léphetnek fel.
Ilyen esetben célszerű a gyógyszer szedését abbahagyni és orvoshoz fordulni.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A terápia idejét kezelőorvosa határozza meg.
5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA
Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tartandó.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
LinkBacks (?)
-
1 évesen diabetes
Refback This thread2011-05-26, 09:12 -
2011-03-16, 12:03
-
2011-02-22, 09:14
-
2011-01-06, 04:21
-
2010-12-05, 11:49
-
2010-11-29, 08:49
-
bogácsa - Bluu találatok
Refback This thread2010-10-12, 04:29 -
2010-04-13, 04:21
-
2010-02-07, 02:47
-
2009-10-29, 08:52
-
Nehéz esetekben is megkönnyíti a gyerekek életét az inzulinpumpa-DiabetesOnline.hu
Refback This thread2009-10-28, 06:12 -
Cukorbeteg.lap.hu
Refback This thread2009-10-26, 09:34

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel