Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 15
    macskosz logója
    macskosz jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Bugac-környéke
    Üzenet
    35
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Post Injex - tűmentes adagoló

Tisztelt olvasók !

Mi a tapasztalatotok a " Tű mentes " INJEX nevű adagolóról és hol lehet kapni valamint mennyibe kerül ?
    Utoljára kmolli módosította 2008-05-03, 09:41-kor Ok: nem jó megnevezés

vende1 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Zemplén
    Üzenet
    22
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Felesleges pénzkidobás.
    Az inzulinbeadás fájdalmas, ha össze kellene hasonlítani a pennel, az írnám, hogy a penn egy szúnyogcsípés, az injex darázscsípés.
    Az előkészületek időigényesek, mivel minden alkalommal fel kell tölteni a fecskendőt.
    Drága, mert minden alkalommal új fecskendőt kell használni.
    A negyedik ellenérv pedig, hogy 5 egységnyi inzulinnál kevesebbet nem lehet vele beadni.
    Én megvettem a kislányomnak, a készülék 25000 Ft volt. Rendeltem egy garnitúra fecskendőt 7000 Ft-ért.
    Ha még bármit tudni szeretnél szívesen válaszolok.
    Vende1

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Macskosz, módosítottam a téma címén, mert az email címed jelent meg, mint cím, remélem, nem baj

macskosz logója
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Bugac-környéke
    Üzenet
    35
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm szépen a felvilágositást!
    Nem gondoltam volna ,hogy .....stb.
    tisztelettel ! Bense János 50-es méhész.

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az INJEX-et nem ismerem, de külföldön már kapható a Novopen4, itthon még nem láttam, sőt magyarul cikket sem találtam róla.
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szolnok Üzenet megjelenítése
    Az INJEX-et nem ismerem, de külföldön már kapható a Novopen4, itthon még nem láttam, sőt magyarul cikket sem találtam róla.
    NAGYFOKÚ PONTOSSÁG
    Új inzulin adagoló eszköz a cukorbetegek számára

Májustól már Magyarországon is kapható az az új fejlesztésű, rendkívül korszerű készülék, amely nagyon pontos inzulin bevitelt biztosít az arra szorulók számára. Az írótoll formájú adagolók családjába tartozó NovoPen4 a korábbi eszközökhöz képest látható, hallható és tapintható előnyökkel segíti a betegeket az életminőségük és betegségük szempontjából is meghatározó precíz inzulin beadásban.

Hazánkban egyre nő mind a gyermekkori, 1-es típusú, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbetegek száma - mondja Dr. Kerényi Zsuzsa a Csepeli Egészségügyi Szolgálat Diabétesz Szakrendelésének vezető főorvosa. A leginkább már gyermekkorban jelentkező, 1-es típusú diabeteszben szenvedőknél a betegség megjelenésének első percétől elkerülhetetlen a külső inzulinbevitel, hiszen szervezetük egyáltalán nem termeli ezt a létfontosságú hormont. Esetükben megfelelő inzulinadagolással 40-50 évre meghosszabbodhat az az idő, amíg a beteget szövődménymentes állapotban lehet tartanunk. Egyre gyakoribb hazánkban a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség is. Mind a gyermek, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbajnál a betegség stádiumától függően alkalmazandó az inzulinpótlás, de a kutatások azt igazolják, hogy ezeknél a pácienseknél is a korán elkezdett inzulinkezelés kedvező hatású mind a súlyos - esetenként akár halálhoz is vezető - szövődmények megelőzése, mind pedig az életminőség megőrzése terén.

Ez csak úgy érhető el, ha a cukorbeteg vércukorértékei a betegség kezdetétől az egészségesekével megegyező szinten vannak. Amint a diétával, a több testmozgással és a forgalomban levő tablettákkal nem tudjuk tartani a megfelelő éhomi és/vagy étkezés utáni vércukor-szintet, akkor el kell indítanunk az inzulinkezelést. A korszerű inzulinkezelés elengedhetetlen része a nagy pontosságú inzulinadagoló eszköz. Fontos az is, hogy olyan könnyen alkalmazható eszköz álljon rendelkezésünkre, amelynél nem jelent gondot az összeszerelés, a felszívás, és az érintett pillanatok alatt, akár a villamoson, akár a színházban beadhatja magának az inzulint.

Egy közelmúltban végzett összehasonlító vizsgálatban meglepetéssel tapasztaltuk, hogy milyen fantasztikus pontosságú a NovoPen család májustól már nálunk is kapható új tagja, a NovoPen4 - nyilatkozta Dr. Kerényi Zsuzsa, a vizsgálat vezetője. A több száz próbaadagolás során analitikus mérlegen történt ellenőrzés elhanyagolható, mindössze 1-2%-os hibát mutattott, jóval alacsonyabbat, mint amit a vizsgálatba bevont másik típusú készüléknél volt mérhető. Emellett az új NovoPen4 készülék még több olyan új dolgot tud, amely még kényelmesebb, még biztonságosabb alkalmazást tesz lehetővé: a NovoPen4 adagolón háromszor nagyobbak a számok, fele annyi fizikai erő is elégséges az inzulinbeadó gomb lenyomásához, a beadás végén pedig jól hallható egy kattanás, mely a befecskendezés befejezését és teljességét jelzi. Ez sokak számára lehet jó hír, hiszen hazánkban már jelenleg is mintegy 120-130 ezer ember szorul inzulin terápiára.

macskosz logója
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Bugac-környéke
    Üzenet
    35
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Tisztelettel kérdezem ,hol és mennyibe kerül ?

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző macskosz Üzenet megjelenítése
    Tisztelettel kérdezem ,hol és mennyibe kerül ?
    Az árát nem ismerjük még, én úgy tudom, hogy csak a novo inzulinjához használható az egységbeállítások miatt, de a többiek kijavítanak, ha nem így lenne Gondolom diabetológiai szakrendeléseken lehet majd hozzájutni.

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

köszi a cikket!
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző macskosz Üzenet megjelenítése
    Tisztelt olvasók !

Mi a tapasztalatotok a " Tű mentes " INJEX nevű adagolóról és hol lehet kapni valamint mennyibe kerül ?
    Az injexről néhány kép, és netes info, de vende1 infoja sokkal többet ér, mint a pompás külső.
    Csatolt file-ok Csatolt file-ok
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!