Szia4
mostmár felírhatja a a háziorvos ezeket az inzulinokat. rá is írják atz ambuláns lapodra... Ezzel lehet érvelni a háziorvosnál... Ja4
Próbálj meg mindig spórolni egy kicsit... Menj mindig hamarabb a diabétasz rendelésre, így előbb-utóbb lesz tartalékod...
Nekem bevállt, a tesztcsíknál...
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 28
Téma: Lantus - Apidra
-
2008-04-23 #1
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2008
- Üzenet
- 4
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Lantus - Apidra
Sziasztok ! Viszonylag friss diabeteszes vagyok . Nagyob örülök , hogy Rátok találtam !
Szeretnék 1 - 1 ampulla Lantust és Apidrát venni tartalékba , ha valakinek van felesleges ezekből . Egyszer törött volt a dobozban , máskor meg kiesett a táskámból és a pennel együtt tönkrement . Vidéken lakom , Pestre kell mennem az inzulinreceptért . Csak annyit írnak fel amennyi pontosan 3 hónapra elég . Nehezen értem meg , bárkivel előfordulhat ilyen : egy héten kétszer van szakrendelés , a háziorvos nem írhatja fel - vészhelyzetre semmi tartaléka nincs az embernek .
Köszönöm a segítségeteket előre is !
E - mailcímem : izabella.gorgey@t-online.hu
Mindenkinek további szép napot kívánok !
-
2008-04-23 #2
Ors!ka
*ROCHE, SPIRIT PUMPA*
-
2008-04-23 #3
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
-
2008-04-23 #4
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2008
- Üzenet
- 4
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia Ors!ka !
Köszönöm a gyors válaszodat . Apidrával sportolás mellet tudok spórolni , az már megy . De a Lantussal fogalmam sincs , hogy lehet . Este 42 E , néha kevesebb egy kicsit - de nem jön össze sok belőle pluszba .
A szakorvos azt mondta többször is a kérésemre / javaslatot szerettem volna kérni , hogy a háziorvos felírhassa / , nem írhatja fel ezeket csak szakorvos . Nagy könnyebbség lenne , de mindig ez a válasz . Rendelésre meg 3 havonta kapok időpontot előre . Bele kell tanuljak még a dolgokba .
-
2008-04-23 #5
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Hoppá, igazad van mégis, Béla! Az analog inzulinokat (ilyen a Lantus is) csak szakorvos írhatja fel... Bocsi!
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-04-23 #6
Szia Béla! Elösször is Boldog Névnapot!Feltudok ajánlani 4 patron Lantust.Csak név cim és küldöm.
A menyországban jobb a klima,a pokolban több az ismerős!!
-
2008-04-23 #7
Szia Béla!
Jó inzulinokat kapsz, én is ezeken voltam
Az Apidra ultragyors, tehát a bevitt Ch mennyiséghez és a vc értékekhez kell- kéne adagolni. Lehet, hogy mivel nemrég vagy cukros, még meg van határozva a bevihető Ch mennyiség, viszont ha magas a cukid, akkor is Apidrával kell korrigálni. Nem értem, hogy miért számolja így ki a dokid az adagodat?
Mert ha már ezeket az inzulinokat felírta, akkor neki is tudnia kéne - meg különben is - , hogy ezt nem lehet 'kicentizni'.
Sani
-
2008-04-23 #8
Én személyszerint ugy tudtam + inzulint szerezni anno több egység inzulin mennyiséget mondtam a dokinak.+ ami a patronba maradt mindig kiszivtam.
A menyországban jobb a klima,a pokolban több az ismerős!!
-
2008-04-23 #9
-
2008-04-23 #10
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17