Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

3. oldal, összesen 24 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 240
    hypohonder Nem regisztrált / Látogató

Alapértelmezett

Nem kívánnám elvenni a szakember kenyerét, de hozzáfűzném, hogy ez a hatás nem csak a hajnali hipónál, hanem minden hipónál bekövetkezik. Kivédeni azért nehéz, mert a hipó után egy jó ideig a szervezet és a kibocsátott hormonok együttes hatása az inzulin-rezisztencia, tehát érzéketlenség, azaz hiába adunk plusz inzulint, azt hatástalan marad, olyan, mint ha nem is adnál semmit. Ezért kb. 1 órával a hipó után célszerű és lehet csupán a gyors hatású inzulinnal visszafogni a somogyi kicsúcsosodását...
    Tehát ez is a hipó mielőbbi észlelését és időbeni védekezést teszi szükségessé.

pusimelu logója
    pusimelu jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal
    25 üzenetét köszönték meg

Mosolygó Köszönöm!

Ilyen pontos magyarázatot még az orvosomtól sem kaptam nagyon szépen köszönöm.Minden probléma nélkül elteltek az ünnepek nálam egy kicsit féltem mert ez volt az első karácsonyom betegen de sikerült tartanom a cukromat nagyon örülök.Annyit olvastam a fórumon sokat tanulok töletek.Érdekes volt az tesztcsík hogy a Personal csíkja jó az Accuchek-es géphez,és fordítva.Apósomnak Accuchekes gépe van és ki fogom próbálni mind a kettővel egyszerre megmérem ,kiváncsi vagyok.Megkaptam tőletek a szervíz címét is.Sok receptet.Nekem most fognak vérképet nézni előszőr mióta beteg vagyok jan 18-án kiváncsi vagyok mit fog mutatni.Ott is tudom most már hogy milyen érték a jó hála mindenkinek.Meli

hypohonder Nem regisztrált / Látogató

Alapértelmezett

Kedves Melli, kívácsi vagyok az Accu Chek - Personal csíkok oda-vissza való kipróbálására, ugyanis a két gép nem ugyanaz. Ráadásul az Accu-hoz külön chip van, ami tartalmazza az adott típusú (számú) tesztcsík jellemzőit, a Personalhoz viszont nincs. Nem tudom, hogy a Personalon hogy fogod beállítani a csík számát...
    Nekem egyébként a Personalhoz képest az Accu 0,5-tel mért többet. Ez azt is jelentheti, hogy nem is 3,8-nál, hanem 3,3-nál érzem a hipó közeledtét, attól függően, hogy melyik a pontosabb mérő.
    Olvasgass még sokat, szerencsére van mit. A sajnos az, hogy kell, hogy kíváncsi légy rá.

Botosgaborné jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2007
    Üzenet
    8
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szeptemberben Kaptam Accu Chek,mÉrŐt ElÖtte Personalt HasznÁltam-Épp Tegnap HipÓztam Az Accu Chek 5,6-ot MÉrt Én MÁr Zsibbadtam Vert A Viz,fÉrjem ElŐvette A Personalt Azzon 1,9-et MÉrt AzÉrt Ezz TÚl Nagy EltÉrÉs...szŐlŐ Cukoral ,mÁlnÁval Hamar Jobban Lettem .csak Ha AlacsonynÁl Ekkora Az EltÉrÉs Mekorra Lehet10,felett.

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mi már több, mint 2,5 éve használjuk az Accu Chek Active vércukormérőt, és teljességgel meg vagyok vele elégedve. Rendszeresen elvégzem rajta a kontroll folyadékos ellenőrzést, és minden egyes vérvételnél, ha mód van rá, akkor abból a vérből, ami megy a laborba, kerül egy csepp is a v.c. mérőnkre. Mint tudjuk, a vénás, és a kapilláris vér közt van számadatbeli eltérés, de már kitapasztaltam, hogy Máténál ez a különbség kb.+0,2-0,4 mmol/l-t jelent, a vénás vér javára. Mivel ez a külömbség kb. állandó, így ki merem jelenteni, hogy jól mér a cukimérőnk! Kipróbátunk már pár gépet az Accu-Chek mellett, mint pl. a D-Cont Optimumot is, amire fantasztikusan kevés vér kell (még az A.C.-hez képest is!), de nagy szórást mutatott nálunk, ugyan úgy, mint a Personal. Egyszer bennt voltunk Pesten kórházban, ahol Optimumot használtak, este 9-kor mérték a gyerek cukrát, 18-at mértek, biztos ami biztos megismételték a mérést, 8-at mutatott a gép... Megint megmérték, 15... A saját gépünk is csinált hasonlót, de azért nem ekkora szórásokkal, hanem egyik percben 1,2 majd 6,7 és megint 2 körül... Máté hypoinál (meg másénál sem) mindegy, hogy most tényleg mennyi is az annyi! Nos, a kórházban azonnal kicserélték a készüléket. Persze, nemhinném, hogy az összes rossz lenne, meg biztosan rengetegen, a többség meg van elégedve a Personalos géppel, vagy azzal, amit éppen használ. Mi az A.C.-t a kis vérigénye (tudom, akkora, mint a Personalé), és a nagy méréshatára miatt választottuk, 0,6 és 33,3 mmol/l között mér. Sajnos, nekünk sokszor jól jött, hogy tág a méréshatára. Most, hogy jók a gyerek cukrai, tudom, olcsóbb lenne a teljes közgyógy miatt a Personal, de nagyon elégedett vagyok, és jó ez a Smart Pix-es adatletöltési lehetőség. Szeretem nézegetni kisfiam remek görbéit, amik inkább egyenesek!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

pusimelu logója
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal

Alapértelmezett sziasztok!

Megmértem az apósom gépén ami accuchekes a vércukromat az én gépem personalos csíkjával .3,3 volt az eredmény utána megmértem az én gépemen ami personal start a personalos csíkkal a vércukromat 3 ,0.Itt olvastam egyik fórumon egy jó pár oldalt ennek tesztelgetéséről hogy ez az egész csipp dolog lehet hogy csak egy üzleti fogás mert a két csík reagens összetétele ugyan az.Csak a kíváncsiság hajt semmi más.Maradok az én gépemnél de tartalékba vennem kell mindenképp még egy gépet.Legalább 100 mérést kéne végezni mind a két géppel és meg kéne nézni úgy mekkora az eltérés az már adna valami biztonságot.Tegnap voltam vérvételen holnap meglesznek az eredmények,mert ma mennem kell mindjárt dolgozni.Mindenkinek jó munkát vagy pihenést.Meli

pusimelu logója
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal

Alapértelmezett

sziasztok!Nagyon jó a vérképem.A vércukrom is jó 5 alatt mértek evés előtt és evés után is.A vizeletem is helyre állt mert ott is voltak gondok.Nem nézték meg hogy az utóbbi 6 hétben milyen a vércukor átlagom.Megyek 18 án a dokinőhöz és majd megkérdezem hogy azt miért nem néztek.Amikor bekerültem a kóházba az az érték 10 fölött volt úgy hogy már egy ideje beteg voltam.Mennyi időnként nézik azt a vizsgálatot Hemoglobin A1 C ,ha jól írtam.Kicsit vashiányos vagyok de szedem a vasat úgyhogy az rendbe fog jönni.Lehetne még egy kérdésem?Vénás vért vettek tőlem 4,8. volt étkezés előtt a cukrom majd én kimentem és megmértem capillarisan is azaz a vércukormérőmmel és ott 4,0. mértem.0,8 a külömbség?Nem sok? Vagy rosszul mér a mérőm?Köszi

Beno jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2007
    Hol
    Pécs
    Üzenet
    32
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én ezt egyáltalán nem tartom soknak és különben is eltér a capilláris érték a vénástól, bár minimálisan. Hemoglobin A1c-t 3 havonta mérnek csak, ha jól tudom, gyakrabban nem is mérhetnek.

szentgyorgyipal logója
    szentgyorgyipal jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    130
    Blog bejegyzés
    52
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Vércukormérők ellenőrzése

A fórumon nagy az érdeklődés a vércukormérők használata és a mérések megbízhatósága iránt. Ezekre vonatkozóan részletes tájékoztatást olvashatunk a következő hivatkozásra kattintva:
    http://diabetesonline.hu/onellenorze...rzesrol-1.html
    A vércukormérő otthoni ellenőrzését a kétpontos módszerrel kell elvégezni gyógyszertárakban kapható ellenőrző oldatok segítségével. Az ellenőrző oldatokat tartalmazó dobozban két műanyag falkon található: egy lilaszínű (hipoglicémiás tartományra) és egy kék színű (hiperglicémiás tartományra)kupakkal ellátot flakon. Használatuk: a vércukormérőbe behelyezett tesztcsíkra az ellenőrző oldatból egy cseppet cseppentünk és leolvassuk a megjelenített értéket. Ha ez az érték a tesztcsík dobozán feltüntetett értéknek és a csík hátoldalán levő kör színe a a színskálán megadott színnek megfelel, a vércukormérő helyesen mér. Az ellenőrzést célszerű a diabetológiai rendelőben elvégezni, ahol érvényes lejárati idővel rendelkező kontroll oldat áll rendelkezésünkre.
    Szentgyörgyi Pál

szentgyorgyipal@gmail.com

Ágica jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jan 2008
    Üzenet
    4
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett lantus és apidra

37 éve vagyok cukorbeteg, kezdettől inzulinos.
    Mostanában lantust+apidrát kapok, este 10-kor 8 lantus, naponta reggel 5, délben 6, este 8 apidrával. Előtte humalogom volt. Alapvetően labilis vagyok, lét egyforma napom (mért értékeket tekintve) még soha nem volt. Jelenleg 7-8-9 lantus között őrlődöm, mert vagy sok a 9, vagy kevés a 7, vagy nem jó a 8. Van viszont egy ok regisztrálási naplóm, ha kell valakinek, szívesen megmutatom.

3. oldal, összesen 24 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. mindenkinek
    dávid által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 1837
    Utolsó üzenet: 1 nappal ezelőtt, 03:42
  2. MINDENKINEK!!!
    Emődi Tünde által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 191
    Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27
  3. Éttermi játékszabályok mindenkinek
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02
  4. Hol található a G-pont, van mindenkinek?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10
  5. [szexdoktor hír] Egy kicsi szex mindenkinek kell...
    dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-08-24, 06:21

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!