Ilyen pontos magyarázatot még az orvosomtól sem kaptam nagyon szépen köszönöm.Minden probléma nélkül elteltek az ünnepek nálam egy kicsit féltem mert ez volt az első karácsonyom betegen de sikerült tartanom a cukromat nagyon örülök.Annyit olvastam a fórumon sokat tanulok töletek.Érdekes volt az tesztcsík hogy a Personal csíkja jó az Accuchek-es géphez,és fordítva.Apósomnak Accuchekes gépe van és ki fogom próbálni mind a kettővel egyszerre megmérem ,kiváncsi vagyok.Megkaptam tőletek a szervíz címét is.Sok receptet.Nekem most fognak vérképet nézni előszőr mióta beteg vagyok jan 18-án kiváncsi vagyok mit fog mutatni.Ott is tudom most már hogy milyen érték a jó hála mindenkinek.Meli
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 240
Téma: Mindenkinek - inzulinok
-
2007-12-30 #21hypohonder Nem regisztrált / Látogató
Nem kívánnám elvenni a szakember kenyerét, de hozzáfűzném, hogy ez a hatás nem csak a hajnali hipónál, hanem minden hipónál bekövetkezik. Kivédeni azért nehéz, mert a hipó után egy jó ideig a szervezet és a kibocsátott hormonok együttes hatása az inzulin-rezisztencia, tehát érzéketlenség, azaz hiába adunk plusz inzulint, azt hatástalan marad, olyan, mint ha nem is adnál semmit. Ezért kb. 1 órával a hipó után célszerű és lehet csupán a gyors hatású inzulinnal visszafogni a somogyi kicsúcsosodását...
Tehát ez is a hipó mielőbbi észlelését és időbeni védekezést teszi szükségessé.
-
2008-01-02 #22
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
Köszönöm!
-
2008-01-09 #23hypohonder Nem regisztrált / Látogató
Kedves Melli, kívácsi vagyok az Accu Chek - Personal csíkok oda-vissza való kipróbálására, ugyanis a két gép nem ugyanaz. Ráadásul az Accu-hoz külön chip van, ami tartalmazza az adott típusú (számú) tesztcsík jellemzőit, a Personalhoz viszont nincs. Nem tudom, hogy a Personalon hogy fogod beállítani a csík számát...
Nekem egyébként a Personalhoz képest az Accu 0,5-tel mért többet. Ez azt is jelentheti, hogy nem is 3,8-nál, hanem 3,3-nál érzem a hipó közeledtét, attól függően, hogy melyik a pontosabb mérő.
Olvasgass még sokat, szerencsére van mit. A sajnos az, hogy kell, hogy kíváncsi légy rá.
-
2008-01-09 #24
Gólya
- Regisztrált
- Nov 2007
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szeptemberben Kaptam Accu Chek,mÉrŐt ElÖtte Personalt HasznÁltam-Épp Tegnap HipÓztam Az Accu Chek 5,6-ot MÉrt Én MÁr Zsibbadtam Vert A Viz,fÉrjem ElŐvette A Personalt Azzon 1,9-et MÉrt AzÉrt Ezz TÚl Nagy EltÉrÉs...szŐlŐ Cukoral ,mÁlnÁval Hamar Jobban Lettem .csak Ha AlacsonynÁl Ekkora Az EltÉrÉs Mekorra Lehet10,felett.
-
2008-01-09 #25
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Mi már több, mint 2,5 éve használjuk az Accu Chek Active vércukormérőt, és teljességgel meg vagyok vele elégedve. Rendszeresen elvégzem rajta a kontroll folyadékos ellenőrzést, és minden egyes vérvételnél, ha mód van rá, akkor abból a vérből, ami megy a laborba, kerül egy csepp is a v.c. mérőnkre. Mint tudjuk, a vénás, és a kapilláris vér közt van számadatbeli eltérés, de már kitapasztaltam, hogy Máténál ez a különbség kb.+0,2-0,4 mmol/l-t jelent, a vénás vér javára. Mivel ez a külömbség kb. állandó, így ki merem jelenteni, hogy jól mér a cukimérőnk! Kipróbátunk már pár gépet az Accu-Chek mellett, mint pl. a D-Cont Optimumot is, amire fantasztikusan kevés vér kell (még az A.C.-hez képest is!), de nagy szórást mutatott nálunk, ugyan úgy, mint a Personal. Egyszer bennt voltunk Pesten kórházban, ahol Optimumot használtak, este 9-kor mérték a gyerek cukrát, 18-at mértek, biztos ami biztos megismételték a mérést, 8-at mutatott a gép... Megint megmérték, 15... A saját gépünk is csinált hasonlót, de azért nem ekkora szórásokkal, hanem egyik percben 1,2 majd 6,7 és megint 2 körül... Máté hypoinál (meg másénál sem) mindegy, hogy most tényleg mennyi is az annyi! Nos, a kórházban azonnal kicserélték a készüléket. Persze, nemhinném, hogy az összes rossz lenne, meg biztosan rengetegen, a többség meg van elégedve a Personalos géppel, vagy azzal, amit éppen használ. Mi az A.C.-t a kis vérigénye (tudom, akkora, mint a Personalé), és a nagy méréshatára miatt választottuk, 0,6 és 33,3 mmol/l között mér. Sajnos, nekünk sokszor jól jött, hogy tág a méréshatára. Most, hogy jók a gyerek cukrai, tudom, olcsóbb lenne a teljes közgyógy miatt a Personal, de nagyon elégedett vagyok, és jó ez a Smart Pix-es adatletöltési lehetőség. Szeretem nézegetni kisfiam remek görbéit, amik inkább egyenesek!
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-01-10 #26
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
sziasztok!
Megmértem az apósom gépén ami accuchekes a vércukromat az én gépem personalos csíkjával .3,3 volt az eredmény utána megmértem az én gépemen ami personal start a personalos csíkkal a vércukromat 3 ,0.Itt olvastam egyik fórumon egy jó pár oldalt ennek tesztelgetéséről hogy ez az egész csipp dolog lehet hogy csak egy üzleti fogás mert a két csík reagens összetétele ugyan az.Csak a kíváncsiság hajt semmi más.Maradok az én gépemnél de tartalékba vennem kell mindenképp még egy gépet.Legalább 100 mérést kéne végezni mind a két géppel és meg kéne nézni úgy mekkora az eltérés az már adna valami biztonságot.Tegnap voltam vérvételen holnap meglesznek az eredmények,mert ma mennem kell mindjárt dolgozni.Mindenkinek jó munkát vagy pihenést.Meli
-
2008-01-13 #27
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
sziasztok!Nagyon jó a vérképem.A vércukrom is jó 5 alatt mértek evés előtt és evés után is.A vizeletem is helyre állt mert ott is voltak gondok.Nem nézték meg hogy az utóbbi 6 hétben milyen a vércukor átlagom.Megyek 18 án a dokinőhöz és majd megkérdezem hogy azt miért nem néztek.Amikor bekerültem a kóházba az az érték 10 fölött volt úgy hogy már egy ideje beteg voltam.Mennyi időnként nézik azt a vizsgálatot Hemoglobin A1 C ,ha jól írtam.Kicsit vashiányos vagyok de szedem a vasat úgyhogy az rendbe fog jönni.Lehetne még egy kérdésem?Vénás vért vettek tőlem 4,8. volt étkezés előtt a cukrom majd én kimentem és megmértem capillarisan is azaz a vércukormérőmmel és ott 4,0. mértem.0,8 a külömbség?Nem sok? Vagy rosszul mér a mérőm?Köszi
-
2008-01-14 #28
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2007
- Hol
- Pécs
- Üzenet
- 32
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Én ezt egyáltalán nem tartom soknak és különben is eltér a capilláris érték a vénástól, bár minimálisan. Hemoglobin A1c-t 3 havonta mérnek csak, ha jól tudom, gyakrabban nem is mérhetnek.
-
2008-01-17 #29
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Vércukormérők ellenőrzése
A fórumon nagy az érdeklődés a vércukormérők használata és a mérések megbízhatósága iránt. Ezekre vonatkozóan részletes tájékoztatást olvashatunk a következő hivatkozásra kattintva:
http://diabetesonline.hu/onellenorze...rzesrol-1.html
A vércukormérő otthoni ellenőrzését a kétpontos módszerrel kell elvégezni gyógyszertárakban kapható ellenőrző oldatok segítségével. Az ellenőrző oldatokat tartalmazó dobozban két műanyag falkon található: egy lilaszínű (hipoglicémiás tartományra) és egy kék színű (hiperglicémiás tartományra)kupakkal ellátot flakon. Használatuk: a vércukormérőbe behelyezett tesztcsíkra az ellenőrző oldatból egy cseppet cseppentünk és leolvassuk a megjelenített értéket. Ha ez az érték a tesztcsík dobozán feltüntetett értéknek és a csík hátoldalán levő kör színe a a színskálán megadott színnek megfelel, a vércukormérő helyesen mér. Az ellenőrzést célszerű a diabetológiai rendelőben elvégezni, ahol érvényes lejárati idővel rendelkező kontroll oldat áll rendelkezésünkre.
-
2008-01-17 #30
Gólya
- Regisztrált
- Jan 2008
- Üzenet
- 4
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
lantus és apidra
37 éve vagyok cukorbeteg, kezdettől inzulinos.
Mostanában lantust+apidrát kapok, este 10-kor 8 lantus, naponta reggel 5, délben 6, este 8 apidrával. Előtte humalogom volt. Alapvetően labilis vagyok, lét egyforma napom (mért értékeket tekintve) még soha nem volt. Jelenleg 7-8-9 lantus között őrlődöm, mert vagy sok a 9, vagy kevés a 7, vagy nem jó a 8. Van viszont egy ok regisztrálási naplóm, ha kell valakinek, szívesen megmutatom.
Hasonló témák
-
mindenkinek
dávid által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 1837Utolsó üzenet: 1 nappal ezelőtt, 03:42 -
MINDENKINEK!!!
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 191Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27 -
Éttermi játékszabályok mindenkinek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02 -
Hol található a G-pont, van mindenkinek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10 -
[szexdoktor hír] Egy kicsi szex mindenkinek kell...
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-08-24, 06:21

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel