Köszi a választ! Te mivel csináltad végig a terhességed? Nekem a doki azt mondta hogy NovoRapid és Insulatarddal lehet. A nőgyógyászom pedig még azt is mondta, hogy nem jó a babának, ha hipózok, mert az többet árt Neki, mint ha magas lenne a cukrom. Most igazodjak ki! Persze tudom, hogy egyik sem jó, de azért bennem van egy kicsit a para. Meg persze az is, hogy ha átállok az Insulatardra, akkor - ha jól tudom - még 3 HbA1c értékemnek jónak kell lennie, hogy elkezdhessük a próbálkozást. Eddig 4,7 és 5,1 volt az értékem, ami a doki szerint túl alacsony (persze a sok hipó miatt) Nem említem a legelső értékemet, mert azt akkor mérték, amikor kiderült a betegségem (14,1) Nemsokára megyek a dokihoz, megint megnézik, kíváncsi leszek, mert most feljebb tartottam az értékeket, csak azt nem tudom, hogy nem lesz e most túl magas! Szóval most fogom vele megbeszélni konkrétan a projectet. Ha van még valami jó tanácsod, azt szívesen veszem.
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 211
Téma: Levemir inzulin
-
2006-11-15 #11
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Gondolom ez nem az elmúlt 1-2 évben volt
Eredeti szerző szolnok

Ma már lehet insulatarddal szülni és Humaloggal is és most kaptam a hírt, hogy a Lantus is lassan a legális listára kerül terhesség témában.
Beatty: Levemirrel nem lehet szülni, ezt semelyik diabdoki nem fogja bevállalni. Nekem is sok panaszt okozott az insulatard régen (aztán Lantust kaptam, de nekem sem vált be, levemirre csak a babaprojekt miatt nem tértem át), de terhesség alatt más az ember cukra és rengeteg odafigyeléssel, de sikerült normál tartományban tartani (életemben nem voltak olyan jó cukraim, mint akkor
) abban a 9 hónapban! Szóval ettől ne félj, az ember másképp lát dolgokat a terhesség alatt, nem leszel annyit rosszul, mert ösztönösen mindent meg fogsz tenni, hogy a lehető legkevesebbet legyél rosszul (amúgy a hipó nem árt a magzatnak, csak a magas cukor, szóval ha hipózol is terhesen, akkor sincs semmi baj, csak utána kell figyelni, korrigálni, hogy ne menjen fel).
-
2006-11-16 #12
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2006-11-16 #13
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Az Általános kérdések hosszászólások témakörön belül a Babázhatok című topikba válaszoltam, lécci ott olvasd el
Eredeti szerző Beatty
-
2007-02-23 #14
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Vajdaság
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Helló!
5 hónapja használom a Levemirt és elmondahatom h eddig jó tapasztalataim vannak vele kapocsolatban. Amig be nem állitottam addig voltak kissebb nehézségeim,de közel sincs olyan gondom mint a Lantussal volt,egyáltalán nem vettem észre hogy hipozok!!! És ez sajnos nem egy izben fordult elő. Levemirrel sokkal kiegyensúlyozotabban tudom tartani az értékeimet! :P
Azt meg tudja valaki mondani hogy miért nem ajánlott a terhességet Levemirrel végigcsinálni?
-
2007-02-23 #15
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Ha visszaolvasol ez már sokszor szóba került (a Babázhatok topikban), minden viszonylag új inzulinnal ez a helyzet. El kell telnie bizonyos időnek, mire az OEP engedélyezi. Elvileg nem tudjuk, hogy károsítja-e a babát. (azért lehet sejteni, hogy nem, de ez nem így megy a nagy bürökráciában) Diabdokim szerint lehet, hogy ősszel már mehet a Levemirrel...
Eredeti szerző Noemi
Én amúgy lassan 4 hete használom (vagy 3...
) a Levemirt és nekem is tetszik
Nekem csak 1 bajom van vele, képtelen vagyok kitalálni, hogy este fél11-kor és másnap fél 10-kor adjam-e be vagy este fél10kor és reggel fél9kor... most sajnos a hurutos betegségeink miatt nem mozgom eleget, ezért még kíváncsi vagyok, hogyan reagál a levemir a mozgásra (insulatarddal egy 1.5 órás babasétáltatás olyan hipót bírt produkálni, hogy csak na). Neked milyen tapasztalatod van mozgással?
-
2007-02-24 #16
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Vajdaság
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
kmolli!
Ami a mozgást illeti,a Levemirrel sem árt vigyázni. Velem is megesett hogy behipóztam,de azt részben a saját butaságomnak is köszönhetem
De legalább időben észre veszem hogy baj van(persze megelőzni,kivédeni kell),nem mint a Lantusnál.
-
2007-02-28 #17
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2007
- Üzenet
- 4
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Előre is elnézéseteket szeretném kérni, hogy tudatlanul csatlakoztam közétek, de a tanácsaitokra, véleményeitekre és segítségetekre lenne szükségem.
Édesanyámnál váratlanul novemberben diagnosztizálták a cukorbetegséget és egyből inzulinra állították. Novorapidot kapja napi 3X, Levemirt napi 2X. A méréseknél nagyon nagy ingadozásokat tapasztalok, a diétás étrendet betartja a testmozgással együtt. A Levemir tájékoztatóján azt találtam, hogy pajzsmirigy betgségben szenvedők nem használhatják de az orvos nem foglalkozik vele, pedig az Anyu fullad, rossz a közérzete. Ráadásul mindig késve kapja meg a következő inzulin receptet, most is 6 napig inzulin nélkül lesz mert nem fér be a rendelésbe előbb. A tűkkel is gondjaink vannak mert 3 hónapra 50db-ot kap, tesztcsíkot meg csak 10 napra elegendőt ír fel az orvos.
Kérlek Titeket tájékoztassatok, hogy mit hol olvashatok, milyen juttatásokért harcolhatunk.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!!
-
2007-02-28 #18
szia!
Eredeti szerző katica
én teljesen elhűlve olvastam a leveledet!
azt látom h az orvos nem törődik anyukáddal, akkor nektek kell a sorsotokat a kezetekbe venni.
a tezstcsík..nem értem h mi az h 10 napra elegendő tesztcsíkot ír...mivel anyukád is intenzív inzulinterápiában részesül, így kutya kötelessége 3 hónapra előre 9 doboz tesztcsíkot felírni. ha ellenkezik, a jogszabályra kell hivatkozni.
az 1 hetes inzulin nélküliség meg....szóval ez nem lehet h inzulin nélkül legyen! ilyenkor sos kell h fogadjon az orvos! legyetek erőszakosak...itt nincs bocsánat...lenne szíves fogadni...el kell menni és kérni legalább receptet...ilyet még nem is hallottam....
meg ne tegyétek h nem kértek receptet! ez nem játék!
remélem megoldjátok a helyzetet!
bogácsa
-
2007-02-28 #19
Kedves Katica!
Bogácsához hasonlóan teljesen el vagyok képedve!
Nem tudom hol laktok és csak feltételezni tudom, hogy diabetológiai szakrendelésen állapították meg a mamád betegségét, és állították be az inzulinos kezelést. Mivel napi 5 szöri, tehát intenzív inzulin kezelésben részesül jár neki:
1/ inzulin adagoló tollak, amivel az inekciókat adja magának, és amiknek a kihordási ideje 3 év/ ha nem romlik el/ természetesen TB támogatás van rá! és igy kb 1600 Ft ba kerül, diabetológiai szakrendelés orvosa írhatja fel.!
2/ vércukor szint mérő készülék, TB támogatással, diabetológiai szakorvos írja fel, és kihordási ideje 6 év , igy 6-8 ezer Ft körül van, tipustól függően.
3/ a mérő készülék tipusának megfelelő havi 3 doboz / 50 db/doboz/ mérőcsík, természetesen TB támogatással, felírja diabetológus, illetőleg diab javaslat alapján körzeti orvos! Javaslatot fél évente kell vinni, ami egy olyan papír amiben a diab szakorvos leírja, hogy napi hányszor és milyen tipusu inzulinokat használ és kb mennyi egységet kell belőlük adnia. Jó egy kicsit ráhagyatnia /+-t/ az egységekre, hogy önmaga is tudjon azért a szükségesen belül variálni. Ehez persze már gyakorlat kell ha majd rutinosabb lesz bele tanul!!
4/természetesen az inzulin melyet felírhat qa diabetológiai szaorvos, illetőleg javaslata alapján a körzet. Ide is félévente kell javaslat.
5/ természetesen az adagoló tollakhoz tű 50 db három hónapra tollanként. Ezt felírhatja háziorvos is a javaslatra.
6/ INZULIN t szakorvosi javaslatra 6 hónapig a háziorvos is felírhat.Bármilyet!! amit a szakorvos javasol.
7/ ha dolgozó akkor jár adó kedvezmény ez most olyan 22-23 ezer Ft évente.
Hát ennyi jutott ezsembe. Olyan pedig, hogy inzulinos cukorbeteg inzulin nélkül legyen akár egy napig is TILOS!!!!!!!!!
-
2007-02-28 #20
Azt még hozzá teszem, hogy tűt szabadon veszel annyit amennyit akarsz, kb 17 FT 1 db, mérőcsíkot is lehet vény nélkül venni de az 3000 Ft körül van egy doboz. /ez drága/
Hasonló témák
-
inhalációs inzulin -- utólag
DG által, fórum: InzulinokVálasz: 3Utolsó üzenet: 2009-08-31, 10:10 -
[diabetes hír] Orális inzulin?
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-10-30, 10:51 -
[diabetes hír] Az inzulin felfedezésének a prioritása
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-03, 03:51 -
[diabetes hír] Inzulin kapszulában
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-01, 05:06 -
Inzulin rezisztencia
kriszta által, fórum: InzulinokVálasz: 0Utolsó üzenet: 2006-11-13, 02:58

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel