Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

3. oldal, összesen 15 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 143
    vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az én 21,2-es BMI-m baromi jónak számít, főleg 47 évesen, de azt én tudom, hogy a pocakomon a nadrág bevág. Ha bővebb gatyát veszek fel, akkor meg hát, hogy is mondjam, "belehízok" a nadrág méretébe.
    A Symaban megcsinálták nekem a mindenféle test vizsgálatokat, testzsír, vízkészlet, izomtömeg, csonttömeg, és minden érték az egészséges tartományban volt a koromhoz, magasságomhoz és a súlyomhoz viszonyítva.

Azt viszont én tudom, hogy mikor milyen súllyal (pocakkal) érzem jól magam. Érzem a gatya feszességén, és a lépcső mászásán. Sőt, az az érdekes, hogy ha jobban beleférek a farmerembe, a mérleg nme mutat 10 deka fogyást sem. Én úgy látom, hogy a testen belül egy egészségesebb, arányosabb zsír-víz eloszlás valósul meg, amikor jobban beleférek a farmerbe, és azt a mérleg nem mutatja.

Tehát lehet kínlódni 2-3 kg súly leadásán, de nem biztos, hogy a szervezet valóban jobban érzi magát. Az alakformálás valószínű sokkal jobb közérzetet eredményez, mint a súlyleadás. Itt most természetesen egy normál életvitelről beszélek, nyilván egy nem rég szült kismamának más szempontokat is figyelembe kell venni a fogyásnál és az alakformálásnál.

Egyébként én a szülés után 2 évvel értem el a szülés előtti súlyomat, igaz én 24 kg-ot híztam. Nem is erőltettem semmit, pedig fogalmam sem volt CH-ról, meg GI-ről.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Mrobi Üzenet megjelenítése
    Az IR kezelése és néhány fontos infó valamint egy- két élelmiszer GI-e pedig itt
    Nagyon jó anyag!Bár itt már említi a PCOS-t is,ha észrevettétek én magam is a vérzésproblémák közé raktam az IR-t.Nekem olyan nincs,de akinél az IR PCOS-t okozott,azoknál könnyen előfordul ilyesmi.Sajnos Nofre meddőség témát nem találtam,oda lett volna a legfrappánsabb.Nem,nem vagyok meddő sem,vagyis ki tudja......3 gyerek után nem fogom már kipróbálni: na?igen?nem?
    Nekem ez az egész ugyanis a lurkók után jött ki.Hogy IR,vagy nem,ezt labor még nem igazolta,mi csupán a tünetek mentén tájékozódunk,azok szerint igen.Most klassz.Az irományben leírt diétát tartom,a tavaszt pedig alig várom,ebben a hidegben tuti nem fogok kimozdulni sportolni,de már van a jobb időre annyi tervem,hogy csak na!
    Az én napom a következő:
    R:30g,T:10g,E:40g,U1:20g,U2:20g,V1:20g(+néha,későb b:10g)Ez eddig bevált.Azt úgy képzeljétek el,hogy a reggeli épphogy belémfér...Kata a tanú rá,hogy pl.a (potyakaja)20dkg görög sali után nekem tele a pocim...

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Mrobi Üzenet megjelenítése
    Biztos tudjátok hogy, pár természetes anyag mellett a méz is segít megőrizni az inzulin érzékenységet. És még számtalan kedvező tulajdonsága van. Bár egy cukorbetegnek nyilván nehezebb beilleszteni az étrendjébe. A GI je számomra meglepően alacsony 55 (?)http://www.macosz.hu/inzulin-diabets...isztencia.html
    Most, hogy beteg vagyok, eszem mézet és valóban érdekes, nekem nem viszi föl a cukromat. Hipóra mézes teát iszom és alig használ... pedig csomó mézet beletettem, mégis kellett mellé mást is ennem. Tudom, IRről beszéltünk, de azért érdekes lehet IReseknek is ez a tény, talán nekik sem viszi fel annyira.

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Egyébként én a szülés után 2 évvel értem el a szülés előtti súlyomat, igaz én 24 kg-ot híztam. Nem is erőltettem semmit, pedig fogalmam sem volt CH-ról, meg GI-ről.
    Ja,nekem is ennyi jött föl,ráadásul mindháromnál!!!(nem mutatom meg,hogy néz ki a pocim...)
    De nekem minden esetben visszament 4 hónap alatt.Rám az volt a jellemző,hogy nagyon könnyen mozdult a súlyom pusztán annyitól,hogy 11 magasságában reggeliztem először.Ennyi mindig elég volt.Ahhoz képest a mostani napok nagyon beszédesek egy esetleges IR mellett!

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Most, hogy beteg vagyok, eszem mézet és valóban érdekes, nekem nem viszi föl a cukromat. Hipóra mézes teát iszom és alig használ... pedig csomó mézet beletettem, mégis kellett mellé mást is ennem. Tudom, IRről beszéltünk, de azért érdekes lehet IReseknek is ez a tény, talán nekik sem viszi fel annyira.
    Nincs belőle gondom.Pedig nagykanállal eszem...
    Na azért ez nem igaz...
    Csak egy pár reggelen torokkaparással keltem.Így a reggelem egy kanál mézzel indult(nyamiiiii) és nagyon használ rá,azt kell,hogy mondjam!Ja,nem éreztem a cukin semmi változást,hogy:jajj,ez most talán túl édes lett volna...

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Azt úgy képzeljétek el,hogy a reggeli épphogy belémfér...Kata a tanú rá,hogy pl.a (potyakaja)20dkg görög sali után nekem tele a pocim...
    Én meg az egy pizza után még egy felet be tudtam volna rakni az arcomba. És én reggel tudnék egy fél disznót megenni egy ültő helyemben.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

És nagyon akaratos is!Úgyhogy hullnak a kilófejek,persze csak mérleg-szerint!Nehogy a pszihon kössek ki a végén 36kg-val!!!
    Ez a 36 kg nekem nagyon emlékezetes. Ennyit nyomtam a mázsán, amikor kiderült a diabom. 3 hét kórház után 40 kg-val jöttem ki.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Ez a 36 kg nekem nagyon emlékezetes. Ennyit nyomtam a mázsán, amikor kiderült a diabom. 3 hét kórház után 40 kg-val jöttem ki.
    Hú,ez nagyon durva.De az még inkább,hogy hónapokig küldözgettek mindenhova,csak épp laborba nem...

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Hú,ez nagyon durva.De az még inkább,hogy hónapokig küldözgettek mindenhova,csak épp laborba nem...
    Nem küldözgettek, én nem mentem sehova hónapokig, gondoltam gyenge vagyok, majd megerősödök, stb. Aztán amikor a vesém begörcsölt a melóhelyen, akkor az üzemorvos elzavart a kórházba.
    Na ott már volt kálvária. Délelőtt 11-től délután 5-ig vizsgálgattak minden testnyíláson keresztül (szó szerint), míg végre vettek vért. 1 óra múlva meg volt az eredmény és a diagnózis. Ezt megcsinálhatták volna délelőtt 11-kor is, így a hátsó fertályt megkímélték volna. Viszont én is elmehettem volna néhány hónappal előbb doktorhoz, hogy valami nem oké, zabálok, éhes maradok de fogyok, és csak éjszaka megiszok 5 l vizet. Ja, meg túl is adok rajta, és emiatt nem alszom rendesen. Szóval én is éppúgy hibás voltam, hogy egy nyilvánvaló problémával nem mentem orvoshoz.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

jujjj...hát nem semmi vagy!

3. oldal, összesen 15 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Levemir inzulin
    kmolli által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 210
    Utolsó üzenet: 2011-07-24, 12:07
  2. inhalációs inzulin -- utólag
    DG által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 3
    Utolsó üzenet: 2009-08-31, 10:10
  3. Rezisztencia az emlőrák elleni gyógyszerre
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-11-14, 03:50
  4. [diabetes hír] Orális inzulin?
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-10-30, 10:51
  5. Inzulin rezisztencia
    kriszta által, fórum: Inzulinok
    Utolsó üzenet: 2006-11-13, 02:58

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!