Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

3. oldal, összesen 49 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 481
    naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szoptatás alatt minden szénsavas tilos, a kola meg végképp. már irtóra hiányzik. a slice-t próbáltam: számomra ihatatlan. Nálam a deit piros a nyerő.
    de a terhesség alatt is csak zugban koláztam, a férjem ölt érte.
    Molli: mia véleményed a lantus-ról a szoptatás alatt?

naty77 logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

akartam mesélni, most eszembe jutott. szóval ugye eddig a SOTE-ra jártam diab dokihoz, akivel maximálisan meg vagyok elégedve. viszont innen "vidékről" a két pici gyerekemmel bizony messze van. bár előnye, hogy időpontra kell menni és tartja is magát hozzá. tehát van módom a férjemmel menni munka után és a folyosón átvedlik apukává.
    de gondoltam, van itt helyben sztk meg diab rendelés, hát átjövök ide, végül is nagyjából tudom kezelni magam, elég ha időnként kontrollálnak. a SOTE-s dokitól elköszöntem, hogy majd a szoptatás után még visszamegyek, hogy ő állítson át gyorsokra, meg ha esetleg mégis szeretnénk majd sok év múlva 3. csemetét, akkor is hívom.
    eljött az ideje a receptíratásnak, megnéztem a helyi sztk-t: heti egy délelőtt van diab rendelés!!!! időpont nincs, vagyis ülhetnék a két aprósággal fél napokat az öreglányok közt... ezt nem tudom megoldani. tehát mehetek be x időnként a nagy büdösbe+a vérvételek ideje... komoly szervezési munka.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző naty77
    Szoptatás alatt minden szénsavas tilos, a kola meg végképp. már irtóra hiányzik. a slice-t próbáltam: számomra ihatatlan. Nálam a deit piros a nyerő.
    de a terhesség alatt is csak zugban koláztam, a férjem ölt érte.
    Molli: mia véleményed a lantus-ról a szoptatás alatt?
    Gondolom én, ha Lantussal lehet szülni, akkor szoptatni is, de erre nem kérdeztem rá még! Ha nem felejtem el, most csütörtökön megkérdezem a diabdokinőt.

Szerintem hosszú távon nem fogod megbánni, hogy mégis be kell járnod pestre a diabdokihoz! Egy SZTK-s doki sosem fog szólni új dolgokról, új inzulinról, új vércukormérőről stb stb. Meg ha ne adj Isten valami gond lenne, akkor is a mostani dokinál leszel jó kezekben.

naty77 logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Persze ebben igazad van, ha már dolgozok, az lesz közelebb is.
    tényleg néztem ezt az avatar dolgot, de nekem nem hoz fel semmit.

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az SZTK ellátás tragikomikus és szerintem az 1- s tipusuaknak egyáltalánnem jó. Nem tudom a 2-s tipusnak be válik e? gyanítom nem. Marad a kórházi ambuláns kezelés. Egy kórházi gyakorlattal háttérrel rendelkező diabetológus - belgyógyász szakorvos sokkal inkább képben van, bár megjegyzem ők járnak ki az SZTK szakrendelésre is , legalábbis itt nállunk, de itt mintha nem is ugyan az orvos lenne. Szerintem az SZTK púp a hátukon és ugy is kezelik.

A levemirről én csak tőletek halottam az is 24 órás bázis inzulin? és jobb mint a lantus? vagy egyéne vállogatja?

Kovica jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Székesfehérvár/ Agárd
    Üzenet
    27
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Naty! Az avatarral én sem mentem semmire, azt hittem én bénáztam el. Segítsen valaki, aki tudja mi is lehet a gond!

Más: az Sztk-s cukorbeteg gyógyításról csak annyit, ha nem lenne néhány felvilágosultabb/tájékozottabb orvos barátom, akkor nehéz helyzetben lennék én is, pedig II-es ként odafigyelősen szerintem kezelhető és még szerencsés helyzetben vagyok, mert a családorvosom is normális.

Megint más: Tud valaki B. Katáról (ugye jól emlékszem a nevétre?)??? Ő az aki azt hiszem szintén II.-es és nemrégiben volt itthon az unokája Amerikából...
    Régen hallottunk felőle. Ha tudja valaki az e-mailját írja meg nekem.
    Köszi. Szép napot mindenkinek.
    Üdv.: Kovica

zsuzsa7cat logója
    zsuzsa7cat jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia k_molli!

Tényleg lehet lantussal végigvinni egy terhességet? Micsoda jó kis infód van... és én meg a Péterfybe járok és még csak nem is szóltak erről.... sőt az átszokást emlegették.
    Sokat olvasom a hopzzászólásaidat, és sokat tanultam tőled, és nagyon kiváncsi vagyok hogy milyen is lesz a babád... fiú vagy lány? Megnézettétek? Valahogy kimaradt ez nekem?

Milyen vizsgálatok vannak, ha vannak amit még el kellett végezned. Dolgoztál valameddig?

Juj, csak sorolom a kérdéseket.... bocsi, de kismama kérdésekben nincs kitől kérdeznem, pedig lassan mi is a tettek mezejére lépünk.

naty77 logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia!
    Én két bébit is szültem rövid cukros életem alatt, ha tudok szívesen segítek. két különböző kórház, szóval van tapasztalatom. írj mailt nyugodtan!

bogácsa logója
    bogácsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    210
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

sztk szakrendelés....az itt is nagyon durva...2 orvos vamn,heti 1-1szer rendelnek 4 óra hosszat..na oda időpontot 2 hónappal előtte...az a szerencsém h a diabetológián dolgozó egyik orvos a háziorvosom igy oda járok a háziorvosi rendelőjébe!nagy szerencse.bár már pesten vagyok,jobb lenne itt is találni vmi normális orvost!
    a Heptophanra visszatérve..az olyan 4000-5000ft-ba kerül...jó, nem tudom most hirtelen h 50v100 db-os-e...de nekem bevált,nagyon jól mutatja a dolgokat.a ketont nekem a legfontosabb.2hetente elég 1szer mérni vele.

most a munkahelyemről irok,jól lógok
    bogácsa

zsuzsa7cat logója
    zsuzsa7cat jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Fogsz még lógni párszor..... garantálom.... én is szoktam :P :P :P

3. oldal, összesen 49 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!