Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 33 1234511 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 321
    nagy dóri jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Fontos Penes problémák

Már hat éve inzulinos cukorbeteg vagyok, 52 éves és nagyon nehezen tudják beállítani a cukromat. Többféle inzulinnak próbálkoztunk a kezelőorvosommal.
    Ez év szeptemberében új inzulint kaptam, a Levemírt, hozzá a novopen 3 pent.
    Azt vettem észre, hogy az inzulin nagyon gyorsan kifogy, mert szabályosan kifolyik a penből. A patronban a gumidugó felcsúszik és magától nyomja ki az inzulint.
    Felhívtam a Novo Nordisk munkatársát, azt tanácsolta hogy vigyem vissza az orvosnak a pent, és kapok másikat. Hát a másik ugyanúgy rosszúl müködik.
    Tapasztaltatok már ilyet ???
    Arra gondolltam, hogy talán az inzulinnal van probléma?
    Jó lenne ha lenne valakinek tippje!

Dóri

:(

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

15 éve használjuk a novo pen különböző változatait nem tapasztaltunk ilyet , valószínű igaz amit a novo mondott rossz a pen-ed cseréltesd ki.

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia!

Én pár hete kaptam Levemirt, ugyanezt csinálja a tollam, felcsúszik a gumidugó, csupa inzulin minden... De már a NovoRapidos tollammal is előfordult 1x. Azt hittem azért van, mert kivittem a hidegbe, de 10 éve használok pent, és ilyesmi eddig sosem fordult elő. És most 2 tollam is ezt csinálta, pedig eddig tök jó volt...
    Lehet, hogy a patronban más nyomás van, és így egyenlítődik ki. Talán új technológiát használ a patronoknál a Novo. De ijesztő, hogy csak úgy elfolyik kb 50 egység...
    Az egyetlen amit tenni tudunk, hogy mindig levesszük a tűt, így nem tud megszökni...
    Dehát havi 150 szúráshoz csak 50 tűt támogatnak...
    Szerintem nem a toll hibája. Hiszen a tollban az a bigyó ami tolja a gumit, ugyanott marad, tehát meg sem moccan...

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Eribaby
    Szia!

Én pár hete kaptam Levemirt, ugyanezt csinálja a tollam, felcsúszik a gumidugó, csupa inzulin minden... De már a NovoRapidos tollammal is előfordult 1x. Azt hittem azért van, mert kivittem a hidegbe, de 10 éve használok pent, és ilyesmi eddig sosem fordult elő. És most 2 tollam is ezt csinálta, pedig eddig tök jó volt...
    Lehet, hogy a patronban más nyomás van, és így egyenlítődik ki. Talán új technológiát használ a patronoknál a Novo. De ijesztő, hogy csak úgy elfolyik kb 50 egység...
    Az egyetlen amit tenni tudunk, hogy mindig levesszük a tűt, így nem tud megszökni...
    Dehát havi 150 szúráshoz csak 50 tűt támogatnak...
    Szerintem nem a toll hibája. Hiszen a tollban az a bigyó ami tolja a gumit, ugyanott marad, tehát meg sem moccan...
    Szia!
    Csináltam egy külön topikot a Levemirnek, az Általános kérdések, hozzászólások- on belül (a Pen topikkal egy szinten van). Mivel engen nagyon érdekelne, hogy milyen ez a Levemir, milyenek a tapasztalataid vele... Miért álltál rá erre? A Lantus nem jött be? Hányszor kell adni 1 nap?
    Ha válaszolsz, kérlek szépen, abba a Levemir-es topikba válaszolj, nagyon szépen köszi!!
    Molli

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett re: Penes problémák

Levemirt nem használok, de lassan 5 éve novo-s tollat igen és nem volt ilyen gondom sosem.

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Át kellene írni a topic címét vmi másra, hogy itt a penről lesz szó:
    Pen inzulinadagolók

Csak én használok BD pent?
    2 cm vastag, 16 cm hosszú 3 ml-es, teljesen műanyag, könnyű (48 g teli patronnal), nem törik, megbízható, de túl nagy. Humaloghoz és Lantushoz is ezt használom, bár volt a csúcsszuper folyadékkristályos kijelzős is. Na, az szerintem túl bonyolult volt, néha sokat vacakoltam, míg összeraktam.
    Szinte lehetetlen zsebben tartani, már hagytam el vonaton, még szerencse, hogy hazafelé. Az 1,5 ml-es még éppem tűrhető méretű volt.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

Lunaria jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    145
    Köszönet
    0
    4 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Na, a "csúcsszuper folyadékkristályos kijelzős"-sel párszor én is megjártam már pedig rögtön az elején profin megtanultam - van érzékem az ilyesmihez - aztán mégis... Egyszer éjjel 11-kor be kellett menni a kórházba, annyira nem tudtam vele már mit kezdeni...

Miért nem tudtak egy használhatóbb szerkentyűt kitalálni?

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    126
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett OptiPen, AutoPen

Sziasztok! Korábban jeleztem már, hogy akinek bármilyen kérdése, vagy észrevétele van az OptiPennel, AutoPennel kapcsolatban, hívjon(0620 94 71 447), vagy írjon bátran a tunde.emodi@sanofi-aventis.com címre. A Sanofi-Aventisnek fontos, hogy az inzulinjait használó betegek a maximumot kapják, ezért lehetőség van arra, hogy amennyiben valaki nehezebben szokja az OptiPen "másságát", azzal szivesen felveszem a kapcsolatot és megmutatom, hogyan lehet egyszerűen használni a készüléket. Bizonyára találkoztak néhányan oktató filmmel és rövidített használati útmutatóval, és valószínűleg ismeritek az ingyenes Zöld Számot is, amin a pennel kapcsolatos bármilyen kérdésben tudnak segíteni. Akár az első patroncseréket is meg lehet oldani telefonos segítséggel. Tehát kérek mindenkit, ha bármi kérdés, észrevétel van a penekkel kapcsolatban, akkor jelezzetek! Üdvözlettel! Tünde

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Más milyen pent használ? Erről nem volt hozzászólás.
    Ja, éppen most tört ketté, engedte el a ragasztás a BD-penemet. Holnap veszek ferrobondot, asszem az meggyógyítja.
    Még1x Optipenről. Minek az elektronika (digitális kijelző)? Csak a hibalehetőségeket fokozza, amíg nem nyújt pluszt (pl a beadott adagot bejegyzi a vércukormérőbe), csak hátrány. Mi az, hogy kimerült elemet nem lehet cserélni? Kb évente új pen?
    Én igazán technika rajongó vagyok, de mégsem használom az Optipent.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

Lunaria jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    145
    Köszönet
    0
    4 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: OptiPen, AutoPen

Idézet Eredeti szerző Emődi Tünde
    Tehát kérek mindenkit, ha bármi kérdés, észrevétel van a penekkel kapcsolatban, akkor jelezzetek! Üdvözlettel! Tünde
    Az összes észrevételem annyi lenne, hogy nehézkes a használata.

Hiába TUDOM, hogy profin kezelem, mégis mindig bennem van a rossz érzés, hogy valamit rosszul fogok csinálni

1. oldal, összesen 33 1234511 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Fogászati problémák - helytelen étkezés
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-10-16, 11:50
  2. Szexuális problémák dohányossal vagy dohányosként
    Utolsó üzenet: 2009-08-27, 04:00
  3. Gyógyszerellátás: súlyos problémák várhatók
    Utolsó üzenet: 2009-03-19, 02:31
  4. Visszeres problémák
    Zsu77 által, fórum: Verőértágulat
    Utolsó üzenet: 2008-11-12, 10:15
  5. [diabetes hír] Túlsúlyos problémák Franciaországban és Nagy-Britanniában
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-08-11, 02:27

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!