Hát igaza van bioszakynak, mert látom a fiamnál, aki ugye nem hord retikült vagy szütyőt mint a nők, hogy sokszor bazi melegben is azért vesz fel "könnyű balon mellényt" sok zsebbel, hogy a pent, és a szőlő cukrot tudja hová tenni, mert ez ugye a minimum amit álandóan cipelnie kell. A mérőt eltenni külön cirkusz, egy komoly megbeszélésre, ami ugye több órás is , sőt egész napos is lehet, még csa lehet menni kis kézitáskával, de sokszor ez is problémás. Ja és akkor még kell hely a pénztárcának , iratoknak stb. A lányoknál azért könnyeb a dolog /ugylátom/ mert kis retikül vagy szütyő állandóan viselhető még akár egy állófogadáson is.
Nyáron ugyanez a probléma fokozódik a hűtés megoldásra alkalmazott cucokkal. Tényleg tud valaki jó kis "kézi hűtő -t" ami be is vált ?
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 321
Téma: Penes problémák
-
2007-05-09 #41
Na de bogácsa, mit csinálsz, ha szórakozó helyre mész vagy állófogadásra? Ráadásul én nem járhatok cekkerrel!!!
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-05-10 #42
-
2007-05-10 #43
Bogácsa!
Most akkor lehet kapni innovót, vagy nem. Mintha azt mondták volna, hogy nem gyártják többet. Vagy rosszul emlékszem?
-
2007-05-10 #44
Így van! Sosem szoktam hűteni. Két hétig voltam Thaiföldön, asszem nem raktam hűtőbe az inzulint. Rá is van írva, hogy 30 napig bírja, hűtés nélkül.
Ma megyek öltönypróbára, megírom, mire jutottunk a penzsebbel.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-05-10 #45
Eredeti szerző szolnok
legutóbbi infóim szerint nem lehet már kapni
csak kicserélik akinek van...pedig jó kis cucc volt, de szerencsére akkor itt van az említett utód.
bogácsa
-
2007-05-10 #46
Peróbálkoztunk, de nem találtunk jó megoldást. Egyelőre mellnél a gomblyuk és a zseb közötti részen tűnik a legkevésbé feltűnőnek. Meglátjuk a rendes próbán, ez még fércelt volt.
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-05-11 #47
én viszont tavaly vettem egy kis hűtőtasakot, miután a nyári kánikulában 3 hétig majd 20as cukrokkal mászkáltam...elromlott az inzulin!!
Eredeti szerző bioszaky
igaz h 30 napig hűtés nélkül tárolható, de az a szobahőmérsékletre igaz, nem a 30 fokra és bizony az én novorapidom hatása 3-4 nap alatt elmúlt
most bajban leszek a pumpámmal, mert ugye erre még nem hallottam h lenne kicsi, zsebben elférő hűtőtasak, ráadásul ez még állandóan a zsebemben is van, ami még melegebb vagy 5 fokkal mint a levegő...most én is ezen okoskodom hogyan barkácsoljunk egy kicsi, ámde hűtő szütyőt.
vagy esetleg hallott valaki inzulinpumpás hűtőzacsiról?
bogácsa
-
2007-05-11 #48
Bogácsa, kizárt, hogy a pumpához lenne. Célszerű lenne, ha eleve jó szigetelőbe kerülne, dehát előbb-utóbb (pár óra) abban is felmelegszik.
A sima szigetelés (ún. hűtőtáska) nem elég!
Hűtésként az elektromos alapú peltier-hűtő a legjobb, de nem hiszem, hogy könnyű lenne hozzá az aksi. Megoldás csak a gyakori patroncsre, és a patronok hűtőben tárolása.
Már emlékszem, Thaiföldön a még fel nem használt inzulin hűtőben volt.
Tényleg, külföldön hogyan lehet inzulinhoz jutni? Te miért nem szereztél be?Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-05-11 #49
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,140
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 253
- 82 alkalommal
54 üzenetét köszönték meg
Lehet, hogy nevetni fogtok de én télen is (bár nem volt hideg telünk) és már most is (a napsütés miatt) a vcu mérőt is- és ha kell az inzulin- azt is egy kis hűtőtáskába hordom. Gyógyszercég reklámtatyója, annak idején kaptam a munkahelyemen, de azt nem tudom ér-e valamit vagy csak jégakkuval működne. Én reménykedek benne, hogy a hideget-meleget nem engedi be a bélése miatt. (Sose gondoltam volna, hogy hasznát fogom venni!!
)
-
2007-05-11 #50
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
A megkezdett dobozt szobahőmérsékleten szoktam tartani (kb. 1 hónap alatt fogy el), maximum nagy nyári melegben teszem hűtőbe. Talán egyszer fordult elő, hogy a meleg miatt tönkrement az inzulin a penben.
A pumpánál a legnagyobb nyári melegekben sem volt ilyen gondom. Szerintem ha a pumpánál ez komoly gondot okozna, akkor lenne rá megoldás. Mi felhasználók annyit tehetünk, hogy gyakrabban cseréljük, pl alkalmanként csak félig töltjük fel a patront.
Hasonló témák
-
Fogászati problémák - helytelen étkezés
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-10-16, 11:50 -
Szexuális problémák dohányossal vagy dohányosként
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-08-27, 04:00 -
Gyógyszerellátás: súlyos problémák várhatók
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-19, 02:31 -
Visszeres problémák
Zsu77 által, fórum: VerőértágulatVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-12, 10:15 -
[diabetes hír] Túlsúlyos problémák Franciaországban és Nagy-Britanniában
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-08-11, 02:27

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel